Mävi Akatemia

Mävi Akatemia Follow

Mäntyharjulainen salibandyjoukkue, jossa pelaa nuoria lupauksia ja ei ihan niin nuoria pelimiehiä
https://youtu.be/FoVZIa5gRbs

https://www.mavisb.com/joukkue4868

98 Followers  15 Follow

Share Share Share

Pelaajiston jälkeen siirrytään joukkueen valmennus- ja johtoportaaseen. Akatemian valmentajana toimii paikallinen valmentajalegenda Mika "Koutsi" Vuorio. Valmentaja, joka antaa kaikkensa ja vähän päälle lajin puolesta.

Elokuvien tapaan kaikkien salajuonien takaa löytyy hullu pahis, niin myös tämänkin sirkuksen. Tällä kertaa vain pelkkä säbähullu. Vuorion omistautuminen Mävin juniorijoukkueissa on ihailtavaa. Valmentajaura on Vuorion omien laskujen mukaan jossain yli kymmenen vuoden yläpuolella. "Tarkkaa vuosilukua tän homman aloittamiselle ei oo mut onhan tätä jo yli kymmenisen vuotta tehty", Vuorio pohtii. Kun kysyttiin mikä lajin parissa pistää eniten ärsyttämään, pääsevät epäreilut tuomarit mukaan keskusteluun. Akatemia koki viime turnauksessa viimeksi vääryyttä tuomariosaston esittämänä, tämän myönsi myös vastustaja, että tuomaripelillä ratkaistiin tulos. Joukkueesta Vuorio ei tahdo nostaa yksittäisiä pelaajia esille, mutta Kuhasen ja Nupposen hän tahtoisi nähdä jossain korkeammalla sarjatasolla pelaamassa, sillä molemmat ovat roolissaan yksiä parhaimmista koko sarjassa.

Loppukauden kuvioista ei pahemmin tekstiä tullut, mutta selvät sävelet Vuoriolla on pelien osalta. "Jos saadaan pojat pysymään ehjinä ja terveinä ja saadaan täysi porukka lähtemään turnauksiin, niin kyllä mä nään meiät  haastamassa kärkijoukkueita ennakkoluulottomasti kunnon matsiin. Junnuilta ootan onnistumisia kauden loppua kohti enemmän, kun alun kankeudesta on päästy eroon." Tavoitteita ei sarjanousun osalta ole, mutta tavoite kauteen on kuitenkin olemassa. "Kesällä poikien kanssa palaverissa pääteltiin, et vähintään sarjapaikka säilytetään, nii sillä mennään. Jos päästää noin 18 pisteen tuntumaan nii eiköhän sillä sarjapaikka saada säilymään." Mikä on parasta säbässä?

Hetken mietittyään Vuorio aloittaa: "Lajin nopeus, se miten muutamalla nopealla syötöllä päästään omasta päästä maalintekopaikkaan. Ja pelaajien jatkuva ja nouseva kehityskäyrä. On huikeata seurata esim. 05-06 syntyneitä junnuja ja huomata miten taitavia ne on jo noin nuorina. Eikä sitä voi kieltää ettei peleissä ja reeneissä onnistunut kärkikynä tai puikot pakilta sais aina hymyä nousemaan suupieleen."
Viimeisenä pelaajana valokeilaan astuu joukkueen leo komarovmainen työmyyrä Aleksi Turunen. Tunnetaan joukkueen keskuudessa hyökkäysalueen hiljaisena hiihtäjänä, joka iskee kiinni kun vastustaja sitä odottaa vähiten. Kolistelee laidoissa ja ajaa aina röyhkeästi kohti maalia.

Turunen on ehdottomasti sitä pelaajatyyppiä, joka lähtee rankkarissa tai läpiajossa harhauttamaan veskaria kun pääsee nokat vastakkain kokeilemaan. Ajoittain on miehen kädet pehmeämmät pallonkäsittelyssä kun itse Patrick Kanella. Rouhimisen ohella mieheltä löytyy maltti pallon kanssa ja kyky syöttää vastustajan alivoimanelikon halki ratkaiseva syöttö, jotta saadaan ylivoimamaali aikaiseksi. Muutaman kauden ajan ollut ketju Pulkka-Konga-Turunen rikottiin tälle kaudelle, muttei se menoa ole haitannu. Turunen on silti nakuttanut pisteitä tasaiseen tahtiin. Lisäansiona voidaan mainita heti kauden ensimmäisessä pelissä ja vielä Suomen cupin avauksessa saatu 2+10min käytösrangaistus, kovuutta siis löytyy.

Perinteisen kysymyksen vastaukseen Turunen nosti pelaajan pistepörssikärjen ulkopuolelta. "Seuratkaa Karri Pankkaa, se on vähä semmonen phil kesselmäinen pelaaja, osaa aina yllättää".
Seuraavana pelaajaesittelyssä on sairastuvalla valitettavan paljon viihtynyt Toni Konga. Numerolla 8 pelaava puolustaja on kärsinyt loukkaantumista muutamina viime vuosina ja ehjästä kokonaisesta kaudesta onkin kulunut jo neljä vuotta. Tälläkin hetkellä alavartalovammasta kärsivä Konga on toiminut kuluneen kauden ajan joukkueen apuvalmentajan ja joukkueen somevastaavana. Loistavalla pelinlukutaidolla ja pelisilmällä varustettu Konga jakaa viisauksiaan sekä vaihtopenkin, että kentän puolella.

Ketä pelaajaa kannattaa pitää silmällä tällä kaudella?
"Aleksia kannattaa ehdotomasti tarkkailla. Toisena kovana pelurina esille voisi tuoda kylmäpäisen ja rauhallisen, itsevarman puolustuspään konkarin Esan." (Joukkueen somevastaava ei itse kirjoittanut julkaisua)
Erinomaista perjantaita kaikille!! Viimeisiä pelaajaesittelyjä viedään. 
Esitellään seuraavaksi joukkueen ehdoton tukipilari numero 10 Klaus Kuhanen. Kuhanen on joukkueen monipuolisin pelaaja. Työmoraali on erittäin kova joka ottelussa molempiin suuntiin. Sentterin paikkaa pelaava Kuhanen on vahva kahdensuunnan hyökkääjä, sillä jalkaa riittää. Lisäksi höystettynä loistavalla pelisilmällä ja syöttötaidolla, nopeutta yhtään väheksymättä. Hän on kuin salibandyn Sebastian Aho, varustettuna paremmalla aloitusprosentilla.

Joukkuekavereiden keskuudessa on Kuhanen kaikkien arvostuksessa korkealla. Ratkaisut kentällä ja myös sen ulkopuolella ovat puhtaita ja kypsiä. Kuhasen taitotaso riittäisi helposti korkeammille sarjatasoille, mutta pitkä tausta Mävissä pitää miehen vielä täällä. Paavolan tapaan Kuhanen palvelee paraikaa Puolustusvoimien vihreissä, harjoitukset tuppaavat jäämään väliin, mutta suoritustaso on säilynyt korkeana. Sunnuntaina Kisalassa klo 10 on luvassa todisteita siitä
Keskiviikon urheilugaalassa Mävi 2 sai kunnianosoituksen onnistuneesta viime kaudesta Vuoden joukkue palkinnon merkeissä. Kunniakirjojen kirjoitusvirheistä viis, kyllä se on joukkue kahdella koolla.

Kuva ja teksti: Pitäjänuutiset
Seuraavaksi vuorossa joukkueen puolustuksen Kimmo Timonen, toiselta nimeltään Esa Ratamaa. Ratamaa kuuluu joukkueen kokeneeseen kaartiin. Taustaa löytyy Mävin junioreista, toisesta miesten joukkueesta ja KP12:sta. Seurauskollisuutta siis löytyy runsaasti

Pelaajana Ratamaa on tasavarmasti suoriutuva puolustaja. Fyysinen koko ja hyvä liike ovat hänen vahvuuksiaan kentällä. Syötöt napsahtavat myös kovalla prosentilla joukkuekaverin lapaan. Satunnaisesti myös tulinen lyöntilaukaus löytää tiensä tolppien väliin.  Rooliin kuuluu myös huoltopuolella tapahtuvat tehtävät, ja lisäksi maalivahtiosaston tsemppaaminen.

Ketä joukkuekaveria kannattaa pitää silmällä ja miksi: "Joukkueenjohtajaa, talouspuoli on saatu loistavaan kuntoon ja kausi on vasta puolessa välissä."
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Tämä viikko tarkoittaa myös peliviikkoa. Myöhemmin palataan tulevaan koitokseen kotihallissa!! Tänään esittelyvuoroo astuu joukkueen ehdoton valopilkku Lauri Paavola. Lempinimi jätettäköön tällä kertaa mainitsematta. Paavola palvelee tällä hetkellä Akatemian rivien lisäksi Puolustusvoimien vihreitten parissa.

Pelimiehenä Paavola on jokapaikanhöylä. Juoksuvoimaa löytyy kuin tv:stä tutulta duracel-pupulta, pallonkäsittely on ajoittain silkinpehmeää ja kaikki muu hoituu siinä ohella. Puolustajan paikalla luutiva Paavola on kokonsa puolesta kentällä fyysisissä tilanteissa vahvoilla, vaikka pituutta löytyy melkein 2 metriä ei se miehen vauhtia hidasta. Joukkueen silmissä Paavola on todellakin ilopilleri, osaa parantaa ilmapiiriä ja keventää tunnelmaa hyvillä jutuillaan. Hyvänä esimerkkinä viime kevään nousukarsinnan aamuna Paavola totesi kopissa ennen peliä: "Ei kai tässä, rökitetään ne!". Kiireistä Paavolaa ei valitettavasti tavoitettu kysymyksien esittämistä varten, joten toivotetaan Paavolalle yhdessä intoa armeijan palveluksen pariin!
Pelipäivän ennakko:

Huomisen pelireissusta Joustan liikuntahalliin ei tule helppo. Vastaan asettuvan kotijoukkue Flanels ja toisessa pelissä SB Coyotes. Flanes on ennestään Akatemialle tuttu joukkue ja puolestaan SB Coyotesista ei tiedetä nimen lisäksi muuta.

Kokoonpanosta huomiselle sanottakoon sen verran, että kaksi harmittavaa poisjääntiä. Akatemian puolustuksen oma Kimmo Timonen aka Esa Ratamaa ja nälkäinen laituri Konga joutuvat jäämään pois kokoonpanosta. Täyden työn saa jokainen ukko tehdä pisteiden eteen
Se on perjantai, pelaajajulkaisun ja pelipäivän ennakon paikka!! Tänään esittelyvuorossa on joukkueen juoksukone Jaakko Kontti. Kontti on ehdottomasti joukkueen top 3 nopeimman juoksijan joukossa. Pelikentällä vahvuuksiin kuuluu juoksuvoiman lisäksi hyvin ajoitetut pystyjuoksut ja tarkka rannelaukaus. Mies viimeisteleekin hyvällä prosentilla maalipaikoista ja etenkin läpiajoista. Pelipäälle sattuessaan mies painaa samalla vauhdilla puolustamaan ja takakarvaa aggressiivisesti. Muutamien kausien ajan Kontti on muodostanut ykkösketjun tutkaparin Kuhasen kanssa. Kuhasen ollessa armeijassa on mahdollisen yhteispelin puute hieman vaikuttanut tämän pikakiiturin peliesityksiin, mutta eiköhän se alkukauden kankeuden myötä ala helpottaa
Seuraavan esittelyn pariin! 
Kentällä numerolla 19 puolustajia hämmentävä Tomi Konga. Konga on joukkueen toinen kokenut nuori pelaaja. Hän on nimittäin ollut pelaamassa itseään vanhempien kanssa jo siitä lähtien kun 99-ikäisten joukkue erkani 98-syntyneiden joukkueesta. Pelaajana Kongan kehityskaari on ollut nousussa viime kausien ajan. Uusimpana vahvuutena on tuulen nopea juoksu. Varastosta löytyy myös runsas kikkavarasto ja tiukka lämäri.  Konga on alkukauden peleissä onnistunut nostamaan statustaan kentällä, tehoja ja lisävastuuta on lupa odottaa. Konga kuvailee itseään pelaajana, joka tykkää pitää paljon palloa ja haluaa haastaa jatkuvasti itseään ja myös vastustajaa. "Aina on kiva heittää pakilta vähä vettä korvasta, puikot on ehdoton suosikki". Perinteisen kysymyksen vastauksen saaminen ei ollut helppo, Konga kuitenkin lopulta tavoitettiin paikallisesta kirjastosta opiskelemasta koeviikkoa varten. "Silmällä kannattaa pitää Roope Turkkia, Roope on kehittynyt paljon viime kaudesta, tekee paljon töitä kentällä molempiin suuntiin ja antaa aina kaikkensa joukkueen puolesta"
Heipparallaa yleisö! Teknisten syiden vuoksi viimeisimmät julkaisut ovat myöhässä, pahoittelut siitä!

Päivän ensimmäisenä vuorossa on nuori puolustajalupaus Petteri Haajanen. Numero 89 on vuosien varrelta tuttu joukkueen keskuudessa, tällä kertaa sitä kantaa yksi nuorista tulokkaista. Viime kauden Haajanen vietti oman ikäistensä sarjassa, mutta treenasi jo kevät kaudella tämän joukkueen mukana. Pelaajana Petteri on periksiantamaton ja taistelee aina loppuun asti. Nopea reaktioaika tilanteissa on yksi Petterin vahvuuksista puolustajana. Hän itse valitsee mieluummin syötön kuin laukauksen.

Perinteeksi muodostuneeseen kysymykseen Petteri vastasi seuraavasti: " Kannattaa pitää Tomi Kongaa silmällä, erittäin monipuolinen ja taitava pelaaja jokaisella osa-alueella"
Isänpäivän kunniaksi jatketaan pelaajaesittelyä joukkueen senioriosastolta ja lisäksi veräjän vartijan tontilta.

Ensimmäisenä on vuorossa on ikinuori numero 34, Karri "Kärkikynä" Pankka. Paidan numero ei kerro ikävuosista, pikemminkin kokemuksen määrästä. Edellisiin pelaajiin verrattuna räjähtävää lähtönopeutta ei Pankalta löydy, pelisilmä korvaa nopeuden. Selkeitä vahvuuksia ovat pureva kärkikynä ja painava rystylämäri. Joukkueen puolustuksessa luutiva Pankka kuuluu Akatemian vanhempaan kaartiin, muttei se menoa ole haitannut. Mennää niillä eväillä mitä saadaan, peli kerrallaan.

Valitettavasti someosasto ei kiireistä Pankkaa ole tavoittanut vastaamaan kaikille esitettyyn kysymykseen, joten sanottakoon että pitäkää numeroa 34 silmällä, kärkimiinaa on luvassa.

Päivän toisena esittelyssä on melkein kuin rakennelma. Maalivahti Leevi "the Wall" Nupponen. Mies ei varsinaisesti esittelyjä kaipaa. Yksiselitteisesti joukkueen ykkösmaalivahti ja toistaiseksi ainakin ainoa. Liekö tilanteelle luvassa muutosta kun tammikuu  2019 koittaa. Nupposen on määrä aloittaa palvelus Puolustusvoimissa silloin. Peliesityksistä mainittakoon sen verran että sillonkun mies on tulessa, ei pahemmin mikään uppoa. Tästä löytyy useita osoituksia viime kaudelta. Torjuntatyyliltään ei Nupponen ole perinteinen salibandymaalivahti, mutta väliäkös sillä kun pallo vain tarttuu. Nupposen harrastustausta pesäpallosta ja jääkiekon parista tukevat koppien ottamisen taitoa. Ehdoton vahvuus on useiden mielestä kuitenki Leevin liikkuminen. Hakee poikittaisliikkeistä koppeja erittäin kovalla prosentilla. 
Jo perinteeksi muodostuneeseen kysymykseen Nupponen vastasi seuraavasti: "Kyllä Micaa kannattaa seurata. Erittäin vahva pelaaja, joka tekee töitä kentän molempiin suuntiin kovalla tasolla. Toisena voisin sanoa Kim Mutasen. Kim on taitava ja erittäin vaikeasti luettava pelaaja, etenkin maalivahdille. Omaa myös todella kovan ja tarkan laukauksen".