Mävi Akatemia

Mävi Akatemia Follow

Mäntyharjulainen salibandyjoukkue, jossa pelaa nuoria lupauksia ja ei ihan niin nuoria pelimiehiä
https://youtu.be/FoVZIa5gRbs

https://www.mavisb.com/joukkue4868

108 Followers  16 Follow

Share Share Share

Pitkästä aikaa saadaan jännittäviä pelaajauutisia!  Akatemian vahvuuten on liittynyt nuori, mutta sitäkin nälkäkäisempi Tobias Honkanen. 16-vuotiaasta Honkasesta tulee samalla joukkueen nuorin pelaaja. Honkasen seurahistoria on lyhyt ja sitäkin karumpi. Laji alkoi Pepon riveissä ja viimeiset 4 kautta Honkanen on viihtynyt sb Heinolan riveissä. Akatemiaan siirtymisen syiksi Honkanen listaa harjoittelukulttuurin ja joukkueen sisäisen kilpailun. 
Koulun parissa ahkeroivalta Honkaselta saatiin lyhyt kommentti ensi kautta ajatellen: "Odotan innolla tulevaa kautta ja odotan sitä, että pääsee pelaamaan kovia pelejä ja taistelemaan sarjanoususta." Ketä kannattaa pitää silmällä ensi kaudella?
"Kisseä. Kova veto ja tarkka sellanen"
Sarjakausi 18-19 on nyt paketissa

Viimeisen turnauksen saldona Akatemialle tasapeli JPS-75 kanssa ja voitto TuRaPo:sta. JPS-75 laittoi Akatemialle hyvin hanttiin siinä määrin missä Akatemia leipoi pikkunättiä ja yliyritti tilanteissa. Lopputuloksena 3-3 tasapeli, eikä siitä sen enempää.

Toiseen peliin Akatemia asennoitui hieman paremmin ja näin ollen tuloksena 6-2 voitto. Peli oli pitkälti coast to coast-sählyä, jota Akatemia kuitenkin hallitsi. Pelillisesti kauden parhaasta oltiin aika kaukana, mutta täydet pisteet silti Mäntyharjuun. Päivän onnistujiin lukeutuivat siirtorajan takamailla hankittu veräjänvartija Ville Torniainen ja ohella koko puolustusorkesteri. Hyökkäyspuolella meno oli hieman normaalia laajempaa ja onnistumisia tuli laajalti. 
Sarjataulukossa Akatemia naulasi itsensä nelospaikalle ja täten otti Mäntyharjun henkisen ja tilastollisen herruuden. Ensi kaudesta hieman myöhemmin lisää, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan! Stay tuned!! #hämis
Viimeisiä viedään! 
Akatemia matkustaa kauden viimeisiin peleihin Hollolan Heinis-halliin. Vastaan asettuvat sarjataulukossa akatemialaisten alapuolella olevat JPS-75 ja TuRaPo. Joukkueen vahvuudesta puuttuu ykkösvahti Nupponen, mutta ei huolta, täysi pistepotti on viikonlopun agendana. Osalla pelaajista voi olla tiedossa viimeiset pelit Mävin nuttu päällä, ken tietää. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan
Pelialustana tänään Kisalan tutusta perunapellosta poikkeava matto, mutta pelimiehet yhtä tulessa kuin aina💪💥💥
#wanhat2019
Sunnuntaina taas mentiin eikä meinattu.

Pelit päästiin korkkaamaan intensiivisellä paikallistaistolla, kun Akatemia lähti jahtaamaan Mävin miesten joukkueen päänahkaa. Maalinteon seisteisen alun jälkeen aloittivat keltapaidat ensimmäisen erän puolessa välissä. Loppuerä eteni tasaisissa merkeissä, eikä palloa saatu muualle kuin maalien kehikkoihin. Toisen erän Akatemia aloitti terävämmin ja yrittäminen lopulta palkittiin Petteri Haajasen maalatessa kauden ensimmäisen osumansa aivan etuyläseen. Myös seuraava maali merkattiin Akatemialle, kun Mutanen viimeisteli Raution syötöstä kauniin give and go-kuvion päätteeksi. Tasatilanne ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä vajaa kaksi minuuttia tasoituksesta Toni Kuosmanen vei keltapaidat taas johtoon. Kolmannessa erässä edettiin vuorotahtia maalinteossa aivan loppuun asti. Kun Akatemia sai tasoitettua, kuittasi keltapaidat aina yhdellä karkuun. Akatemia osui kahdesti erän lopulla ylivoimalla, joista jälkimmäinen maali jäi ottelun viimeiseksi maaliksi. Ylivoima jauhoi ja tuotti tulosta, kun 21 sekuntia ennen loppua Tomi Konga latoi irtopallon sisään ja peli tasan 5-5. Ottelu päättyi näihin lukemiin, joten tämän kauden Mäntyharjun herruus jäi ratkaisematta, sillä kauden molemmat paikallispelit ovat päättyneet tasan 5-5

Päivän toisessa kohtaamisessa vastaan asettui tuttu Flanels. Ottelun tasainen vääntö kesti aina toisen erän lopulle saakka, kunnes Valtteri Pulkka maalasi kahdesti aivan erän lopulla. Nupposen nollapeli rikkoitui puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Flanels sai lohtuosuman ylivoimalla. Maalinteossa Pulkan lisäksi onnistuivat edellisessäkin pelissä maalanneet Mutanen ja nuorempi Konga. Peli päättyi Akatemian 4-1 voittoon.

3 pistettä viikonlopulta oli hyvä suoritus. Viimeistä kotipeliään valmentanut Vuorio oli tyytyväinen suojatteihinsa ja kiitteli parhaasta mahdollisesta uran lopetuksesta Kisalan Hornankattilassa. Akatemia nähdään vielä kerran Vuorion ohjaksissa tällä kaudella, 2.3 olevassa päätösturnauksessa, johon on vielä panoksia jäljellä. Sarjatilannekatsaukseen palataan hieman myöhemmin.
Peliennakon paikka taas jälleen!! Sunnuntaina Kisalassa kolisee, sillä kauden viimeistä edeltävä turnaus starttaa paikallispelillä klo 10. Panoksena on edeltävän turnauksen tapaan karsintaviivan yläpuolella pysyminen, ja lisättäköön että Akatemia tulee jahtaamaan paikallisvastustajaa sarjataulukossa loppuun asti. 3 pistettä perässä oleva Akatemia lähtee tavoittelemaan täyden 4 pisteen viikonloppua. Toisessa pelissä klo 12 vastaan asettuu akatemialaisten vanha tuttu Joutsan Flanels.

Joukkue lähtee kauden tärkeimpään otteluun hakemaan vain ja ainoastaan voittoa. Lehdistön mainitsema "Otso" ja hänen laiturinsa ovat varmasti piikki vastustajan lihassa Iitin turnauksen tapaan. Voidaan myös sanoa, että Pavel Raudetski on varmasti sunnuntaina pelipäällä, tämän takaa jo valmiiksi ostettu lauantaipussi. Flanels peli puolestaan tulee näillä näkymin olemaan joukkueen valmentajan Mika "El Hefe" Vuorion viimeinen peli Kisalassa valmentajan roolissa. Viimeisestä kotiturnauksestaan Vuorio toivoo joukkueen esittävän parasta peliään ja etenkin taistelutahtoaan pelata pisteiden eteen. "Mahtavaa olisi nähdä joukkue liekeissä ja taistelemassa täydestä pistepotista. Paljon on pelejä näiden reilu 10 vuoden aikana täällä Kisalassa tullu valmennettua, niin olisihan se hienoa lopettaa voittoihin", Vuorio summaa ajatukset sunnuntain peleistä.

#Koutsi1moreyear#hanaa#viimeistäviedään
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille tasapuolisesti!

Palataan hetkeksi viikonlopun turnaukseen, josta tuomisina oli täydet 4 pistettä. Täyden pistepotin turnaus tuli varsin sopivaan aikaan, sillä paine karsintoihin joutumisesta alkoi hiipiä niskaan. Tilanne helpotti siltä osin, että Akatemia nousi sarjassa 6.sijalle.

Ensimmäisessä pelissä edettiin pitkälti maalinteon osalta vuorotahtiin. Akatemia tasoitti pelin 3-3 lukemiin juuri ennen toisen erän loppua. Tämän jälkeen Akatemia hallitsi peliä ja loi aktiivisesti tilanteita. Yrittäminen palkittiin Mutasen ja nuoremman Kongan osumien myötä ja Akatemia otti 3-5 johtoaseman. Ottelun viimeinen maali nähtiin ajassa 44.59, kun Kore sai maalinedustan mylläkän keskeltä pallon verkkoon samalla sekunnilla kun summeri soitti pelin päättymistä. Voitto Koresta tuli siis numeroin 4-5. Maaleja ottelussa tehtailivat Mutanen, kauden ensimmäistä peliään pelannut Toni Konga ja Pulkka, yhden maalin mieheen. Viimeisen maalin tyhjään häkkiin naulannut Tomi Konga kirjautti tehot 2+0 ja ohessa ketjukaveri Paavo Rautio syötteli tehot 0+2. Maalissa erinomaisesti pelannut Maczulskij kirjautti 26 torjuntaa, joihin sisältyi muutama varsin tärkeä torjunta, jotka pitivät Akatemian kiinni johtoasemassa.

Turnauksen viimeisessä pelissä kotijoukkue Sc Jenga lähti haastamaan Akatemiaa kotiyleisön kannustuksen turvin. "Eteläpäädyn" torvisoittokunnan kannustus ei Jengaa suuremmin auttanut, sillä Akatemia otti suhteellisen tylyn 9-3 voiton eikä edes maalivahdin vaihtaminen tuonut Jengan peliin tarvittavaa piristystä. Hattutemppuja pelissä nähtiin kaksi, yksi Mutaselle ja yks Kettuselle. Pelin tehokkaimpana kuitenki hääri erinomaisen pelin pelannut Rautio(1+3). Raution säestyksellä Tomi Kongalle tehot 2+0. Syöttöpisteiden osalta kunnostautuivat Kuhanen kahdella ja Konga sekä Lyytikäinen yhdellä syöttöpisteellä. Erinomaisia peliesityksiään jatkoi myös tolppien välissä Maczulskij kirjauttaen 16 torjuntaa ja tehot 0+1

Tiivistettynä Akatemia nosti turnaukseen tasoaan juuri sen verran kuin piti. Jokainen ketju pelasi erinomaista peliä ja saatiin ajettua uusia koostumuksia sisään. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan 10.2 Kisalassa pelattavaan turnaukseen.
Mikä olisi parempaa viihdettä kuin salibandypelit Iitissä lauantaina?

Kuvan "Ohjaajan" ja Kongan veljekset voit tavata tositoimissa Iitin Ravilinnassa huomenna klo 17 ja 19. Torstain viimeistelytreenissä Ohjaaja-liivin pukenut Mutanen ja hankalan loukkaantumisen jälkeen pelikentille palaava Konga ovat tietoisia viikonlopun pelien panoksesta. Täysiä pisteitä vaaditaan, jotta selkäranka kestää paineen sarjapaikan säilyttämisestä ilman karsintapelejä. Tilannetta ei myöskään helpota veräjänvartija Nupposen kinkkuviikonloppu Puolustusvoimien täyshoitolassa. Sota ei yhtä miestä kaipaa, mutta Akatemia kyllä kaipaisi.
Kuvan mukaista puolustamista ei aivan ollut nähtävissä lauantain peleissä Joutsan liikuntahallissa

Ensimmäisen pelin viisi avausminuuttia olivat Akatemian huonoimmat peliminuutit koko kaudella. Pelikellon näyttäessä 4.47 oli peli Coyotesin eduksi 0-5. Kaksi ensimmäistä erää meni lähes kokonaisuudessaan Coyotesin pillin mukaan. Viimeiseen erään Akatemia sai isomman vaihteen silmään ja vei erän nimiinsä 4-1. Summerin soidessa tulostaulu näytti Coyotesin 13-10 voittoa. Tiivistettynä peli oli pitkälti ajojahtia. Siinä missä Coyotes teki 2 maalia sai Akatemia kavennettua yhdellä. Coyotesin puolustuspeli oli pitkälti yhtä huonoa kuin Akatemialla, kaveri vaan viimeisteli paremmin.

Toiseen peliin mennessä vastus ei yhtään helpottunut. Pelicans antoi pelin alussa ohjakset Akatemian kouraan ja siitä kiitettiin 3-0 johtoasemalla. Huomasi kuitenkin ettei kaveria huolettanut ollenkaan pelin tilanne, melkein kuin tilanne olisi jopa ollut tarkoituksellinen. Pelistä ei jää tuloksellisesti mitään kerrottavaa jälkipolville. Pelicans marssi rentoon 13-6 voittoon.  Ensimmäistä turnausta vetovastuussa ollut vanhempi Konga summasi pelit tiiviiseen pakettiin. "Varmaan huonointa puolustamista mitä kauden aikana ollaan nähty, ja jos kaverin joukkueessa yks mies kantaa joukkuetta tehoilla 6+2 nii ei siinä paljoo  jossiteltavaa jää. Toinen peli oli puolustuksellisesti vähintään yhtä huonoa kuin ensimmäisessä. Kaveri pääsi puttaamaan palloa tyhjään nuottaan takatolpalta kerta toisensa jälkeen. Kyllä tuosta joukkueen tekemisestä oli koko ajan havaittavissa, ettei maalilla ollutkaan luottoveskari Nupposta, jota ei päästetty armeijan väreistä pitämään joukkuetta pystyssä. Niillä korteilla mennään mitä käteen jaetaan. Tästä on hyvä jatkaa ylöspäin kohti seuraavaa turnausta, Konga tuumaa".
No mutta kukas se tämä veskari oikein on?!? Sen saat tietää, kun tulet katsomaan Akatemian otteita huomenna Joutsan liikuntahallille!! Normaalia kapeammalla rosterilla liikkeelle lähtevä Akatemia kohta klo 11 SB Coyotesin ja klo 14 Pelicans SB II. 
Suurempia kommentteja peleistä ei haastatteluiden pohjalta irronnut, mutta todennäköisesti aiempaa nälkäisempi joukkue on varmasti liikkeellä. Flunssa-aalto on hieman yrittänyt viedä parasta iskukykyä, muttei valmennusjohto usko sen vaikuttavan pisteiden metsästykseen.
Peliviikonloppu oli ja meni! Tuomisina Kuusankoskelta oli yksi sarjapiste tasapelin ja tappion myötä. Ensimmäisessä pelissä TuRaPo rokotti hyvällä prosentilla Akatemian puolustuspään hölmöilyistä. Vuodesta toiseen  jatkunut ensimmäisen pelin kirous oli jälleen läsnä. Huolimattomuus pallon kanssa ja tahmea liikkuminen pallottomana hankaloittivat pelin avaamista. Valmennus summasi ottelun yhdeksi kauden huonoimmista. "Tekopaikkoja ei käytetty ja vastustaja puolestaan käytti omansa tehokkaammin. Enemmän tässä oli omaa huonoutta kuin vastustajan hyvyyttä", kommentoi valmennusporras pelin jälkeen. Tuloksella 4-4 päädyttiin siis pistejakoon.

Toisessa kohtaamisessa Akatemia sai vastaan SBS Haminan. Ensimmäisen pelinsä tapaan Haminalla kesti kaksi erää saada koneisto jylläämään. Akatemia roikkui pelissä mukana 30 minuutin verran ja sitten Hamina meni menojaan. Akselipari Rautio-Konga horjuttivat vastustajan puolustusta vaihdosta toiseen, mutta tälle kertaa se ei kantanut täysiin sarjapisteisiin asti. Hamina vei kohtaamisen nimiinsä numeroin 3-7 ja jatkoi näin sarjassa tappiotonta putkeaan. 
Syyskausi on tämän myötä paketissa ja joulutauolle siirryttäessä Akatemia majailee sarjataulukossa 8 pisteellään sijalla 7. Kauden pistetavoitetta ollaan hieman perässä, mutta kevättä kohti paranivat otteet viime kaudellakin. Nähtäväksi jää millainen Mustasurma astelee tammikuun 12.päivä Joutsan liikuntahalliin noin 3 viikon tehokkaan treenaamisen jäljiltä.
Pelaajiston jälkeen siirrytään joukkueen valmennus- ja johtoportaaseen. Akatemian valmentajana toimii paikallinen valmentajalegenda Mika "Koutsi" Vuorio. Valmentaja, joka antaa kaikkensa ja vähän päälle lajin puolesta.

Elokuvien tapaan kaikkien salajuonien takaa löytyy hullu pahis, niin myös tämänkin sirkuksen. Tällä kertaa vain pelkkä säbähullu. Vuorion omistautuminen Mävin juniorijoukkueissa on ihailtavaa. Valmentajaura on Vuorion omien laskujen mukaan jossain yli kymmenen vuoden yläpuolella. "Tarkkaa vuosilukua tän homman aloittamiselle ei oo mut onhan tätä jo yli kymmenisen vuotta tehty", Vuorio pohtii. Kun kysyttiin mikä lajin parissa pistää eniten ärsyttämään, pääsevät epäreilut tuomarit mukaan keskusteluun. Akatemia koki viime turnauksessa viimeksi vääryyttä tuomariosaston esittämänä, tämän myönsi myös vastustaja, että tuomaripelillä ratkaistiin tulos. Joukkueesta Vuorio ei tahdo nostaa yksittäisiä pelaajia esille, mutta Kuhasen ja Nupposen hän tahtoisi nähdä jossain korkeammalla sarjatasolla pelaamassa, sillä molemmat ovat roolissaan yksiä parhaimmista koko sarjassa.

Loppukauden kuvioista ei pahemmin tekstiä tullut, mutta selvät sävelet Vuoriolla on pelien osalta. "Jos saadaan pojat pysymään ehjinä ja terveinä ja saadaan täysi porukka lähtemään turnauksiin, niin kyllä mä nään meiät  haastamassa kärkijoukkueita ennakkoluulottomasti kunnon matsiin. Junnuilta ootan onnistumisia kauden loppua kohti enemmän, kun alun kankeudesta on päästy eroon." Tavoitteita ei sarjanousun osalta ole, mutta tavoite kauteen on kuitenkin olemassa. "Kesällä poikien kanssa palaverissa pääteltiin, et vähintään sarjapaikka säilytetään, nii sillä mennään. Jos päästää noin 18 pisteen tuntumaan nii eiköhän sillä sarjapaikka saada säilymään." Mikä on parasta säbässä?

Hetken mietittyään Vuorio aloittaa: "Lajin nopeus, se miten muutamalla nopealla syötöllä päästään omasta päästä maalintekopaikkaan. Ja pelaajien jatkuva ja nouseva kehityskäyrä. On huikeata seurata esim. 05-06 syntyneitä junnuja ja huomata miten taitavia ne on jo noin nuorina. Eikä sitä voi kieltää ettei peleissä ja reeneissä onnistunut kärkikynä tai puikot pakilta sais aina hymyä nousemaan suupieleen."