Melakafm

Melakafm Follow

Melakafm | 102.3Mhz | Mempesonakan #RadioNombor1OrangMelaka
www.facebook.com/pagemelakafm

http://melakafm.rtm.gov.my/

2,357 Followers  257 Follow

Share Share Share

Bersama YDH DCP Datuk Abd Jalil Bin Hassan, Ketua Polis Melaka bersempena program Town Hall Discussions, Melestarikan Kesejahteraan Dan Keselamatan Masyarakat.
#Melakafm #Mempesonakan
Sarapan Di Mana?

Hari ini krew Melakafm bersarapan di sebuah restoran di Masjid Tanah yang terletak di sebelah kiri selepas Maajid Tengkera iaitu Tranquerah Curry House. Restoran ini dibuka seawal jam 6pagi sehingga jam 7malam. Keistimewaan menu sarapan di sini ialah mee kari, lontong, roti canai dengan pelbagai lauk rendang, kuah dall dan asam pedas. Sarapannya sememangnya mantap dan menepati selera tempatan. Menu tengahari juga istimewa iaitu Nasi Bukhari. Menu tengaharinya seolah-olah dimasak dari Arab. Memang sedap masakan kambingnya. Sekali makan nasi bukhari, memang terus boleh cakap bahasa Arab. Terbaik!
Gegau Pagi Isnin Kembali!! Barang Yang Korang Simpan Tanpa Sedar? 
Cth : Resit, Duit Syiling, Tiket

Komen 汨汨汨 . Siar Sampai 10 Pagi Di Gegau Pagi Melakafm

#GegauPagiSolo #Melakafm
Dan bila bertugas sempena cuti TBC 2018. Alhamdulillah. 沽嬉沽嬉沽Å沽Å洟歴洟 窶廨ong Xi Fa Cai, Xin Nian Kuai Le, Wan Shi Ru Yu窶 kepada semua yang menyambutnya. 
#melakafm #kejeyeopkeje #hujungminggu126dimelakafm # @ Melakafm
Nantikan Segmen Pantun Di Melakafm esok, Sabtu jam 8 hingga 10 pagi..!! Chegu Murni akan ditemani seorang Penyair & Penyanyi, Umar Uzair untuk berpantun bersama dengan pendengar-pendengar Melakafm.

Nantikan esok..!! #melakafm
#Mempesonakan
DJ SS dalam #Panorama 1-5 edisi Jumaat. 
#Melakafm #Mempesonakan
Happy Chinese New Year. Pesona 10-1 bertemankan DJ Siti.  Jom dengarkan Melakafm
#repost @japenmalaysia
窶「 窶「 窶「
Hasil Kekayaan Negara Dikongsi Rakyat Semua Kaum. : PM 
#negaraku #malaysia #negarakumalaysia #negarakusehatisejiwa
@kementeriankesihatanmalaysia - KKM memberi peluang kepada pegawai perubatan untuk meningkatkan kerjaya sehingga bergelar doktor pakar. Perkhidmatan kesihatan diperlukan  seiring dengan sasaran negara mencapai taraf negara berpendapatan tinggi pada 2050. Lebih ramai pakar perubatan bertaraf dunia, maka perkhidmatan kesihatan kepada rakyat akan bertambah baik.

#kkm
#kamisediamembantu
#repost @rtm_malaysia
窶「 窶「 窶「
#Nurani - Perbaiki bacaan Surah Al-Ghasyiyah Ayat 21 - 26 bersama Ustaz Nabil Ahmad & Juri Jemputan, Dr. Muhammad Lukman Ibrahim dalam #TilawahInteraktif pukul 6.00 petang ini di @tv1_rtm | myklik.rtm.gov.my/live | #RTMMobile
#SantaiMFM 5-8 bersama DAK IZAD. Jom ape lagi kita layan retro..jom berikan ucapan Gong Xi Fa Chai kepada kawan yang berbangsa Cina.. 沒サ沁カ沁カ沁カ
#Melakafm #Mempesonakan
Program Bicara Petang bersama Ustaz Khairudin Bin Abu Khair 
Bertajuk : Kebenaran Mengatasi Kebatilan
#melakafm #Mempesonakan