🌸mimi azirah🌸

🌸mimi azirah🌸 Follow

Blogger Malaysia
Email : mimiazirah84@gmail.com

http://www.mimiazirah.com/

4,450 Followers  1,464 Follow

Share Share Share

Yeayyyy @safimalaysia ada produk baharu iaitu 
SAFI BALQIS OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION!! Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion merupakan gabungan formulasi penyegar & pelembap dalam satu langkah untuk penjagaan kulit yang ringkas namun memberikan kesan lembapan yang optimum.

Ia bertindak: 🌸Memberikan 2x penghidratan*dan kesegaran dengan satu penggunaan. 🌸Meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid : 🌼Macro Hyaluronic Acid
🌼Nano Hyaluronic Acid
🌼Bio-Hyaluronate
🌼Oligo-Hyaluronic Acid
🌼 Super Nano Hyaluronic Acid 🌸Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit 🌸Mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindung IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE

Info lanjut nanti Mimi share dekat blog ya. Stay tune! 
#SafiBalqis #SafiMy #safihydrationlotion
@ariqazhafiofficial aka TIMEBOY REMAJA AUTISME BERJAYA DALAM SENI MUZIK

Beliau digelar "TIMEBOY". Kenapa digelar "TIMEBOY? Nak tahu lanjut korang boleh rujuk link di bawah. 
http://www.mimiazirah.com/2019/06/ariq-azhafi-aka-timeboy-remaja-autisme.html?m=1

Jom semua LIKE & FOLLOW Official Page Ariq Azhafi dan semoga mendapat tempat di hati kalian. Terima Kasih dan semoga dengan lagu baharu berjudul "KITA" menjadi 1001 inspirasi marhaen di Malaya hendakNYA.

#AriqAzhafi #BJProductionStudio #AriqTimeBoy #Autismeberjaya #LaguKita #BJProStudio
1st look at Byme's Radiant Glow Skincare Set. It has 4+1 products that's got your daily radiance needs covered - from cleansing, toning to plumping and moisturising. 
Get Raya ready... pre-order now at bymeskincare.com with 20% off and enjoy FREE shipping using ILOVEBYME20 code!
*for the first 100 customers only!

bymeskincare.com/product/radiant-glow-skincare-set/

#bymeskincare #radiantskin #getglowing #naturalingredients #hydration #Asianskincare #madeinTaiwan #gooddeals
XM menyediakan webinar eksklusif yang disampaikan oleh Zulle Razak dan Mohd Helmi Izani.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jangan lupa set masa anda untuk menyertai webinar ini pada:
Tarikh: 26 Jun 2019
Masa: 20:30 - 22:30
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Peluang pendidikan secara percuma di samping berpeluang mendapat hadiah bernilai lebih daripada $10,000! : https://bit.ly/2wPNnhS
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ikuti XM Malaysia di:
Facebook: https://www.facebook.com/xmmalaysia/
Instagram: @xmmalaysia

bit.ly/2wPNnhS

#XMMalaysia #TheGreatest #XMGrandWebinar #WebinarEksklusifXM
Bila umur semakin meningkat ni, macam macam lah nak muncul kat muka ni kan. Tompok tompok hitam lah, jeragat lah. Syress kadang kadang. Kulit kusam. Banyak snagat nak kena jaga.

So sebab kulit muka kusam dan ada tompok hitam Mimi try pakai Eucerin Ultrawhite + Spotless. Start guna dari bulan lepas. Kira dah minggu ke 4 lah guna. Memang nampak perbezaan dulu dna sekarang. Dark spot pada muka memang nampak pudar. Jeragat pun sama wei... Sebab pakai tudung kulit tak sekata tapi sejak pakai serum magik Eucerin ni kulit muka pun dah sekata. Tapi parut tuh faham faham jelah makan masa nak hilang.

Janji dark spot dan jeragat makin pudar okay! Korang tahu tak Eucerin Ultrawhite + Spotless yang Mimi pakai ni merupakan double serum yang mengandungi Patented Thiamidol dan Concentrate Hyaluronic Acid di mana ia mampu mengurangkan masalah dark spot dan jeragat! Tak payah dan tak perlu buat rawatan laser.

Serum ni cepat meresap ke dalam kulit dan tak nelekit. Bau pun wangi. So Mimie highly recommended serum ni pada korang untuk atasi masalah dark spit dan jeragat kerana ia berkesan. Dalam masa 4 minggu dha boleh nanpak kesan selepas menggunakan double serum ni. 
Kalau korang guna serum ni sekarang, korang berpeluang join challenge yang di anjurkan oleh Eucerin. Hadiah yang ditawarkan untuk 10 orang pemenang adalah produk Eucerin bernilai RM500.

#DiminishDarkspotsWithoutLaser
Yeayyy!!! Wallet ELISE Edition dari @jovi.leather in the house!! Dari dulu wallet @jovi.leather memang jadi pilihan Mimie sebab design wallet yang cantik dan jenis panjang. Mimie tak suka wallet hat pendek ceconet tuh. Lepas tu wallet JOVI ni memang jenis tahan lasak dan tahan lama okey. Kualiti memang superb 👍👍 Memandangkan JOVI ada mnegeluarkan koleksi wallet baru so, Mimi cepat cepat grab satu. Wallet koleksi baru @jovi.leather yang Mimie grab tu of courselah ELISE Edition. 
Apa yang best pasal wallet ELISE Edition ni? 🌸 Diperbuat 100% Kulit Lembu
🌸 Wallet RFID Anti-Kecurian
🌸 Dihiasi dengan Metal Emas yang eksklusif🌸 Boleh buat ukiran laser nama sendiri
🌸 Waranti 369 hari
🌸 Dibungkus dengan kotak keras yang mewah dan eksklusif

Wallet ELISE Edition ni juga sesuai untuk dijadikan hadiah anniversaty atau hari lahir, perkahwinan, hadiah untuk ibu atau reward untuk diri sendiri.

Korang boleh dapatkan wallet ELISE Edition koleksi baru di https://jovileather.com/elise-edition/

Untuk info lanjut korang boleh layari :

Web : https://jovileather.com
IG : @jovi.leather
FB : https://m.facebook.com/jovileather/

#imwithjovi
#jovi #walletjovi #jovileather #mimiazirahdotcom #malaysianblogger #bloggermy #lifestyleblogger #lifestyle #wallet #womenwallet
Hai korang.. Sebelum pergi kerja tadi Mimi sempat sarapan dengan secawan Surya S Great Grain yang sedap dan sangat mudah disediakan.

Korang pernah dengar pasal Surya S Great Grain ni tak? Kalau tak, meh Mimi nak share apa dia Surya S Great Grain ni.
.
Surya S Great Grain ialah minuman bijirin yang membekalkan khasiat untuk pastikan badan kekal bertenaga sepanjang hari. .
Yang istimewanya Surya S Great Grain ni ia mengandungi 18 jenis multigrain & 5 bahan istimewa (bahan Qur’anic) - Madu, Buah Tin / Ara, Buah Delima, Buah Zaitun & Black seed)​.
.
Ia juga sangat sesuai untuk ibu yang sibuk atau ibu yang bimbang sama ada anak-anak dapat nutrisi yang mencukupi ataupun tidak. .
Nak bancuh pun senang sangat tau! Just tuangkan 1 sachet ke dalam gelas atau mug (180ml) air suam.. pastu minum! .
Minum Surya S Great Grain ni memang rasa kenyang tau! Kalau korang yang dah mula nak diet tu hah sesuai sangat amalkan minum minuman berkhasiat ni. Ia juga sesuai sebagai snek waktu petang untuk kanak kanak. .

Korang yang nak puasa elok amalkan juga minum ketika sahur sebab korang akan bertenaga dan kenyang. .
Jom dapatkan Surya S Great Grain di cawangan @watsonsmy berhampiran dengan korang. .
.
#SahabatBaikIbu #SuryaMalaysia
@surya.malaysia
❤️❤️ #lifestyleblogger #lifestyle #frasershill #bukitfraser #jalanjalanmakanangin #bloggermy #beauty #view
Asyik kerja je kan, sesekali nak juga rehatkan diri rehatkan minda. Betul tak? Bila bercuti takkan nak duduk terperap dekat rumah saja.

Dah alang alang cuti why not rancang percutian korang ke tempat peranginan yang best dengan kawan kawan. Tapi bila nak bercuti dalam group ni banyak persiapan dan tips perlu dititikberatkan. Apa kata korang ikut beberapa tips penting yang perlu korang tahu sebelum plan group trip!

Baca lanjut : http://www.mimiazirah.com/2019/06/beautiful-and-fashionable-evening-bags.html?m=1

#grouptravel #travel #tips #tipsfortrips
Time raya ni memang sibuk kan nak beraya sana  sini. Lepas tu tetamu nak datang bertandang nak fikir pula nak masak menu apa untuk tetamu. Kan kan?

Nak bagi tetamu makan kena pastikan makanan kita tu sedap kan. Tak sedap nanti takut orang cakap belakang plak! Opss!

Ala tak yah risau dah! Kalau kornag masak guna @rempahratusmaksiti confirm masakan korang sedap. Tak percaya try dulu!

Yang pastinya @rempahratusmaksiti ni halal, selamat dan tiada MSG gitu!

Bukan senang okey founder nak kekalkan legasi @rempahratusmaksiti di pasaran. Ada pasang surutnya tapi itu yang buat rempah ratus Mak Siti dikenali ramai sedap kesedapan dan kualiti produknya.

Baca sini untuk info lanjut : http://www.mimiazirah.com/2019/06/di-sebalik-kejayaan-rempah-ratus-mak.html?m=1

#anakrempahmaksiti #maksiti #rempahratusmaksiti
Sempena 3 Syawal ni Mimie nak umumkan nama pemenang bagi Ramdhan Giveaway Dettol.

Pemenang Ramadhan Giveaway Dettol iaalahhhhh :

@farahdani_0
@murni.alysa
@roshazareeza_ruslan

Tiga pemenang bertuah yang berjaya sila dm Mimie nanti ye details seperti nama, alamat dan no fon untuk penghantaran hadiah.

Tahniah dan Selamat Hari Raya😍😍 #dettolmalaysia #giveaway #yakindengandettol #lifestyleblogger #mimiazirahdotcom
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin

#teamrayamelaka
#teammaroon
#selamathariraya
#mimiazirahdotcom
#lifestyleblogger