Kementerian Pertahanan

Kementerian Pertahanan Follow

Instagram Rasmi Kementerian Pertahanan Malaysia

http://www.mod.gov.my/

47,954 Followers  32 Follow

Share Share Share

YB @msabu_official meluangkan masa bersama komuniti Malaysia di London, United Kingdom setelah selesai urusan kerja di selatan England.
PENGUMUMAN: Pembatalan Audit EKSA oleh MAMPU.
Saksikan visual Hari Pertama Timbalan Menteri Pertahanan, YB Senator @chintong.liew yang memulakan tugas secara rasmi di Kementerian Pertahanan pada 18 Julai 2018.
Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan, YBhg Dato' @halimiabdmanaf membuat lawatan kerja bagi melihat perkembangan projek Pembinaan Padang Bola/Ragbi serta tapak projek Pembangunan Dewan Serbaguna di Maktab Tentera Diraja (MTD), Kem Perdana Sungai Besi, Kuala Lumpur.
Turut bersama dalam lawatan ini, Komandan Maktab Tentera Diraja, Brig Jen Abdul Halim Abu Hassan TUDM serta pengurusan tertinggi Kementerian Pertahanan.
#MindefMalaysia
Peringatan Penggunaan Aplikasi Tik Tok Bagi Warga ATM
3 hari lagi... Lawatan MAMPU ke Kementerian Pertahanan ke arah Pensijilan Semula Ekosistem Konduksif Sektor Awam (EKSA).
#Repost @tudm_rasmi with @get_repost
・・・
Night Military Freefall #ExCopeTaufan2018 #CT18 🇲🇾 @usairforce
@usembassykl 
@mindefmalaysia 
@mks.atm
4 hari lagi... Lawatan MAMPU ke Kementerian Pertahanan ke arah Pensijilan Semula Ekosistem Konduksif Sektor Awam (EKSA).
Timbalan Menteri Pertahanan, YB Senator @chintong.liew mendengar taklimat yang diberikan oleh Ketua Pengarah JHEV ATM, Mej Jen Dato' Mohamad Khir Abdullah mengenai fungsi dan peranan JHEV ATM yang diadakan di Wisma Pertahanan sebentar tadi.
#MindefMalaysia
Timbalan Menteri Pertahanan, YB Senator @chintong.liew menerima Kunjungan Hormat daripada Panglima Tentera Laut, Ybhg Laksamana TS @mykamarul di Wisma Pertahanan.
Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan, YBhg Dato' @halimiabdmanaf membuat Kunjungan Hormat ke atas Timbalan Menteri Pertahanan yang baru, YB Senator @chintong.liew yang memulakan tugas rasminya semalam.

#MindefMalaysia
#repost @tudm_rasmi
• • •
Cope Taufan 2018 🇲🇾🇺🇲
Hari ke-2
Latihan ‘Under Slung’ di Penor, Pahang melibatkan pesawat EC725 AP. 
@msabu_official
@mindefmalaysia 
@mks.atm 
@usairforce