Miza Talib

Miza Talib Follow

❀ Part-time Blogger ❀
🌸 Sihat itu Bahagia 🌸
Pengedar Aktif Shaklee. SID1100354
πŸ“§ mizzmia27@gmail.com
www.wasap.my/+60173687028

https://www.instagram.com/mizayouth/

3,803 Followers  2,307 Follow

Share Share Share

Acah-acah bawak geng naik #mesinpadi 
Tapi seketul #afiqfurqan rupanya gayat πŸ˜‚ .
.
.
.
. .
.
.
.

#homesick #rindukampung #akubudakkampung #mesinpadi #kedaiempat #perak #afiqfurqan
.
. .
#mizatalibdotcom #afbdotmy #bloggernumber1malaysia #mommyblogger #parentingBlogger #lifestyleblogger
Permaianan zaman kanak-kanak dolu dolu

Rezeki balik kampung ritu musim padi sedang menghijau .
.

Jadinya #mesinpadi ne elok jew parking depan umah kezen.  Apa lagi laju jew naik acah-acah macam tukang bawak #mesinpadi lah tu poyo.... .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

#homesick #akubudakkampung #mesinpadi #mizatalibdotcom #lifestyleblogger #mommyblogger #kedaiempat #paritbuntar #perak #orangutara #afbdotmy #bloggernumber1Malaysia
Yeah esok cuti πŸ˜‰

Rasa macam nak packing balik kampung lagi. 
Tak puas balik minggu lepas pantasnya masa berlalu. 
Budak empat ketui tu duk pikir camne nak naik #mesinpadi πŸ˜…

Musim padi sedang menghijau #mesinpadi parking sekejab .
.
.
.
.
. ..
.

#akubudakkampumg #instakids #cikqilah #dhiazahra #irfanhensem #afiqfurqan #balikkampung #homesick #mizatalibdotcom #lifestyleblogger #afbdotmy #bloggernumber1malaysia
Semoga #cikqilah dan anak-anak pasti yang lain tenang menjawap ujian serata.

Amin. 
Tak kisah apa pun result yang pasti mama debor lebih πŸ˜…

Ish tak suka perasaan ne. 
Mama kena makan extra minyak ikan nak hilangkan debor gamaknya sementra minyak ikan tengah murah bulan ne πŸ˜‰
.
.
.
.
.

#cikqilah #anakpasti #pasti #instakids #mommyblogger #parentingBlogger #mizatalibdotcom #afbdotmy  #bloggernumber1malaysia .
.
.
.
.
.
.
#omegaguard #minyakikanmurah #setanakbijak #setkanakkanakshaklee #promominyakikan
Police Entry by #cikqilah .

Pasne boleh jadi penari latar untuk @elizabethtsm untuk next song πŸ˜…

Lokasi @bigappledonutscoffee

#cikqilah . .
.
.
.
.
.
.
.

#cikqilah #instakids #mommyblogger #mizatalibdotcom #parentingBlogger #afbdotmy #bloggernumber1malaysia
Hai korang, jom ke 50th Anniversary Hot Wheels SEA Tour di Sunway Pyramid harini.  Meriah dengan pelbagai challenge, permainan, promosi dan barangan di sana tau πŸ˜‰
. .
#ChallengeAccepted
#HW50SEATour
#HotWheelsMY
#mizatalibdotcom
Peluh sebenarnya tak berbau, .
Punca yang menjadikan peluh berbau kepam adalah kuman yang bahagia di permukaan kulit bertindak balas dengan kimia dengan peluh mengeluarkan sisa asid yang menyebab kan peluh berbau sebatu lagi-lagi bila anak-anak balik beriadah.

Sebagai mama yang penyanyang miza akan pastikan anak-anak mandi menggunakan sabun Dettol yang terkenal sejak dulu lagi sebagai jenama perlindungan kuman No. 1 di Malaysia.

Info lanjut boleh baca sini  http://www.mizatalib.com/2018/11/bebaskan-diri-dan-keluarga-dari-100.html  #Dettol .
.
.
.
.
.
.

#mommyblogger #parentingBlogger #mizatalibdotcom #afbdotmy #afiqfurqan #instakids #dettol #bloggernumber1malaysia
Salam Jumaat. 
Jangan lupa βœ” Mandi sunnat Hari Jumaat
βœ” Senyum
βœ” Selawat βœ” Potong Kuku
βœ” Pergi Awal ke Masjid
βœ” Baca Surah Al kahfi

Hari jumaat ibarat hari raya bagi orang muslim .
Walaupun nampak macam orang mengandung do i care 😁 
salah baju sebab dia jalur jalur πŸ˜‚

Nak teman #cikqilah aerobic dengan Mini skirt dari @anany.co .
.
.
.

#lifestyleblogger #cikqilah #parentingBlogger #mommyblogger #mizatalibdotcom #afbdotmy #bloggernumber1malaysia
Lama sangat cuti ada budak tu tak mau bangun tido pagi tadi siapa lagi kalau bukan #cikqilah
πŸ˜…
.

Mama umpan dengan #ginvera laju jew bangun .
Bauan yang wangi dan menyegarkan dengan scrub halus bertindak menanggalkan kulit mati tanpa mencederakan kulit. .
Aroma segar dari bauan Lavender dan Chamomile 😍 . .
.
.
.

#hometesterclubmy
#htcmyxGINVERA
#myGINVERA
#lavender
#chamomile
#mizatalibdotcom 
#afbdotmy 
#reviewbycikqilah 
#parentingBlogger 
#bloggernumber1malaysia
Bila mama nak amik gambo susah benar nak bagi kerja sama πŸ˜…. .
Acu @_zahiahtalib nak amik gambo boleh pulak duk diam diam budak dua ketui ne. 
#cikqilah 
#afiqfurqan .
.
.
.
.
.
.
.
.
.

#siblings #parentingBlogger #mommyblogger #mizatalibdotcom #afbdotmy #bloggernumber1malaysia #modelunclejack
#unclejack 
#nasiayam
Kedai mama tutup. Hari cuti gantung kuali yeah πŸ˜‰

Kali ne kitaorang pilih lepak santai  makan di @pakjohnsteamboatbbq  Macam-macam menu ada nak gril, nak bersteamboat,  nak desert,  nak nasi, spaghetti, semuanya yummy πŸ˜‹ πŸ˜‹ 
Ada lebih 160 pilihan makanan yang di sediakan 
Cerita penuh di πŸ‘‰
 www.mizatalib.com πŸ˜‰

#pakjohnsteamboatgrill #steamboatgrill
#pakjohn
#jjcm
#foodblogger
#mizatalibdotcom
Menghabiskan duit raya. 
Hover sangat budak-budak ne. 
Kenal aje duit. 
Mama suh simpan tak mau,  joli jew tau .
.
.
. .
#satusuara 
#afiqfurqan 
#afrina
#cikqilah .
#deepavali #jenjalan #siblings #kezen #parentingBlogger #lifestyleblogger #mizatalibdotcom #afbdotmy #bloggernumber1malaysia