Museu Picasso Barcelona

Museu Picasso Barcelona Follow

The most outstanding collection of Picasso's youth works alongside key pieces like Las Meninas 1957 in the heart of Barcelona. Link to Big Draw BCN:

http://ow.ly/XMFD30lYwOD

83,409 Followers  595 Follow

Share Share Share

CA - Aprofitem el Dia Europeu de la Conservació-Restauració per anunciar que el 29 de novembre acollirem el simposi "Al voltant de Picasso: aproximació a la relació entre materials i mecanismes de degradació". ES - Aprovechamos el Día Europeo de la Conservación-Restauración para anunciar que el 29 de noviembre acogeremos el simposio "En torno a Picasso: aproximación a la relación entre materiales y mecanismos de degradación". EN - We take advantage of the European Day of Conservation-Restoration to announce that on November 29th we will host the symposium "Around Picasso: an insight into the relationship between material choices and failure mechanisms." #EUDayConservationRestoration  #PicassoRestauració
“Si conec Cézanne! Va ser el meu primer i únic mestre…!” 🎨 Amb aquesta contundència es referia Pablo Picasso a Paul Cézanne l’any 1964 en una conversa amb el fotògraf hongarès Brassaï. Segurament que al mestre del cubisme li agradaria saber que les seves obres comparteixen espai amb aquests “Cinc banyistes” de #Cézanne gràcies a la mostra col·laborativa “Picasso descobreix París”. Aquesta obra, per cert, havia format part de la col·lecció privada de Picasso.

Paul Cézanne: “Cinc banyistes”. 1877 – 1878. Oli sobre tela. 45,8 x 55,7 cm. Musée national Picasso-Paris. © RMN-Grand Palais (Musée national Picasso- Paris) / Mathieu Rabeau.
Cinco de las 45 interpretaciones que #Picasso hizo de #LasMeninas de #Velázquez están dedicadas a Isabel de Velasco, que en la obra original está representada a la izquierda de la infanta Margarita de Austria. ¿La reconoces?

Pablo Picasso: “Las Meninas [Isabel de Velasco]”. Pintura sobre tela. 17/11/1957. Óleo sobre tela. 24 x 19 cm. MPB 70.484
El diumenge 28 d’octubre vine a l’edició més gran del #BigDrawBCN. 🎨 T’hi esperem amb més de 40 tallers a diversos espais de la ciutat, pensats perquè tothom pugui alliberar la seva creativitat a través de la pintura i el dibuix. A l’enllaç del perfil d’Instagram trobaràs el programa complet d’activitats. No hi faltis!

CC: @barcelonacultura, @fundaciomiro, @macba_barcelona, @museudeldisseny, @museunacional i @museuciencies.
Desde hoy y hasta el 19 de noviembre también podéis visitar el Museu Picasso los lunes, de 10 de la mañana a 5 de la tarde. Además, los jueves seguimos con el horario de 9 a 21:30 horas (con entrada libre a partir de las 18 h). Y el resto de la semana, de 9 a 19 horas. ¡Os esperamos!
Un dels personatges que Picasso va retratar als Quatre Gats fou Joan Vidal i Ventosa, artista especialitzat en pintura, gravat i fotografia que també va formar-se a l’@escolallotjaoficial. Curiosament, al revers d’aquest dibuix hi ha una versió preparatòria de l’obra "Ciència i Caritat". Pablo Picasso: "Joan Vidal i Ventosa". Barcelona, 1899-1900. Carbonet, llapis negre i aiguada sobre paper. 47,8 x 28 cm (irregular). Adquisició, 1967. Museu Picasso, Barcelona. Fotografia: Estudi Gasull. MPB 70.802
CA – Més de 40 tallers gratuïts us esperen al #BigDrawBCN del diumenge 28 d’octubre. Fes clic a l’enllaç del perfil per consultar tot el programa.

ES – Más de 40 talleres gratuitos os esperan en el Big Draw BCN del domingo 28 de octubre. Haz clic en el enlace del perfil para consultar todo el programa.

EN – More than 40 free workshops await you at the Big Draw BCN on Sunday, October 28th. Click on the profile link to see the full program.

Col·laboren: @bcncultura, @macba_barcelona, @museunacional, @museuciencies, @museudeldisseny i @fundaciomiro.
El 4 de octubre de 1515 nació Lucas Cranach el Joven, artista del #Renacimiento que fue homenajeado por #Picasso con esta pintura perteneciente a la colección de nuestro museo. #TalDíaComoHoy

Pablo Picasso: "Busto de una dama, según Lucas Cranach el Joven II". 1958. Donación Jaume Sabartés, 1962 © Museu Picasso, Barcelona. Gasull Fotografía © Sucesión Pablo Picasso, VEGAP, Madrid, 2015.
Establert a Barcelona l’any 1917, #Picasso pinta aquest “Arlequí” prenent com a model Léonide Massine, el primer ballarí de la companyia de Diaghilev. Picasso acabava de dissenyar els decorats de l’obra “Parade” que els Ballets Russos interpretarien al @liceu_opera_barcelona el 10 de novembre.

Pablo Picasso: “Arlequí”. Barcelona, 1917. Oli sobre tela. 116 x 90 cm. Donatiu de l’artista, 1919. MPB 10.941.
#TalDíaComoHoy de 1541 nació en #Creta el pintor renacentista Doménikos Theotokópoulos, más conocido como #ElGreco. Fue uno de los artistas que más influyó a #Picasso en sus primeras visitas al @museoprado, a finales del siglo XIX.

Pablo Picasso. Retrato de hombre con gorgera. Variación inspirada en El Greco. Mougins, 9 de abril del 1962. Grabado con gubia en cinco colores, sobre dos planchas de linóleo, estampado sobre papel vitela Arches (prueba Sabartés, IV estado y definitivou). 34,8 x 27 cm (plancha); 62,5 x 44,5 cm (lámina). Adquisición, 2007. Museu Picasso, Barcelona. Fotografía: Estudi Gasull. MPB 113.128
Felicitats als 3 guanyadors!
¡Felicidades a los 3 ganadores!
Congratulations to the 3 winners!

Nieves Sanoja
Pilar Valls Pérez
Cristina Planás

Desvelamos la respuesta del concurso relacionado con la exposición “La cocina de Picasso”. La obra era la segunda, "Variación de 'Le déjeuner sur l'herbe' de Manet I". Nos pondremos en contacto con vosotros. ¡Gracias por participar!
#TalDíaComoHoy de 1880 nació Carles Casagemas, artista y escritor catalán que fue uno de los amigos íntimos del joven Picasso. El suicidio de #Casagemas en 1901 afectó profundamente al malagueño, siendo uno de los detonantes de su época azul.

Pablo Picasso: “Retrato de Carles Casagemas”, 1899-00. Óleo sobre lienzo. 55 x 45 cm.