NasulTv Canada

NasulTv Canada Follow

Facebook : NasulTv Canada
Youtube : NasulTv Canada

http://nasultv.ca/

54 Followers  2 Follow

Share Share Share

La mulți ani NasulTv Canada 🍾🎈🎊
NasulTv Canada s-a născut de ziua României și ne dorim sa trăiască tot atât cât tara mea. In zi aniversara, in an Centenar, studioul nostru de la Montreal s-a îmbogățit cu emblema României in lume și anume Coloana Infinitului, realizare in lemn a dl. Nicu Mihai (Tehnoaccord) caruia ii mulțumim pe aceasta cale pentru frumoasa surpriză. Aprindem o lumânare in memoria eroilor cazuti la datorie pentru ca noi sa avem azi o patrie. 
La mulți ani România 💙💛❤️
Lectia de istorie - Regina Maria o prezență activa pe front (partea a doua)

In timpul Primului Război Mondial, a fost o prezenţă activă pe front, încurajând răniţii şi soldaţii, care au sfârşit prin a o numi "Mama Regină". “A urmărit constant întărirea legăturilor dintre România şi Marea Britanie, dovedind reale calităţi diplomatice în susţinerea şi apărarea intereselor României. S-a opus intrării României în Primul Război Mondial de partea Puterilor Centrale şi a susţinut alianţa cu Antanta, în vederea susţinerii de către aceasta a realizării statului naţional român. Pe timpul războiului şi-a însoţit soţul în refugiu în Moldova, activând ca soră de caritate în spitalele militare”, mai scrie Wikipedia.org. 
Regina Maria a fost scriitoare, pictoriţă talentată şi protectoare a artiştilor. A fost membră a Academiei de Belle-Arte din Paris. Castelul de la Bran şi casa de la Balcic păstrează semnele bunului său gust. Regina Maria a murit la 18 iulie 1938 şi a fost înmormântată alături de Regele Ferdinand, la Curtea de Argeş.
Lecția de istorie - Regina Maria –o prezenţă activă pe front (prima parte)

Principesa Maria s-a născut la 29 octombrie 1875, la Eastwell Park, în Anglia. A fost fiica Principelui Alfred al Marii Britanii şi Irlandei, principe de Saxa-Coburg-Gotha, duce de Edinburgh şi a Marii Ducese Maria Alexandrovna a Rusiei. Aşadar, Maria era nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii şi a ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei. 
Principesa Maria s-a căsatorit, la 10 ianuarie 1893, cu Principele Ferdinand. Inteligentă, de o extraordinară frumuseţe, plină de curaj şi de determinare, Regina Maria a fost cel mai eficace ambasador al României, în timpul şi după Primul Război Mondial. 
În perioada Conferinţa de Pace de la Paris (1919) a participat la o campanie diplomatică pentru recunoaşterea internaţională a statului român reîntregit, având întrevederi oficiale sau informale cu suveranul englez, cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Woodrow Wilson, preşedintele Franţei Georges Clemenceau sau cu reprezentanţii de marcă ai mass-media europeană.
Expoziția despre Regina Maria, adusă din România cu ocazia centenarului unirii de către istoricul Nicolae Pepene. “Regina Maria mai mult decât oricine altcineva, s-a bătut pentru a asigura reîntoarcerea Transilvaniei, Basarabiei și Bucovinei la România, la sfârșitul Primului Război Mondial. A dormit pe câmpurile de luptă ale celui de-al Doilea Război Balcanic și ale Primului Război Mondial, alături de soldații săi. Prin forța de nezdruncinat a voinței sale, această prințesă britanică s-a redefinit pe sine însăși ca româncă oferindu-le supușilor săi o mai bună înțelegere a ceea ce urma să fie România, decât oricare din viziunile fasciștilor sau comuniștilor autohtoni care au urmat după ea.[42]”
—Robert D. Kaplan, Fantomele Balcanilor
Ca niște fani adevărați ai postului, veniți tocmai de la Calgary in vizita la Montreal, nu puteau sa nu se oprească și la NasulTv Canada ! Mulțumim pentru caldura sufleteasca care ați adus-o in studio 💙💛❤️
O zi de excepție cu un OM  de excepție: Dan Ghitescu “suntem alcatuiti din ce am facut si din ce am visat sa facem. Când ce am visat e mai mult decât ce am făcut, atunci avem o problema.”
În deschiderea Congresului Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei, Mitropolitul Laurențiu Streza al Ardealului a evidențiat că „avem datoria sfântă de a păstra şi cultiva, prin credință, cultură și educație darul unităţii naţionale, obţinut cu multe jertfe şi eforturi spirituale şi materiale”.
La mulți ani Claudiu Scrieciu zis și “NASUL DE LA MONTREAL” 😜 Nicolae Iorga spunea că: ,,Un patriot se recunoaște că respectă, iubește și caută să adune și să îmbunătățească tărâmurile și oamenii”, iar Claudiu chiar o face, își consumă timpul, energiile pentru binele comun, se pune în slujba comunității în mod onest, intr-un cuvânt este un bun ROMÂN ! 🎂🎉🍾
Vizita in studio, actrița noastră draga Catalina Pop într-un “rol de olteanca”.
NasulTv Canada in straie de sărbătoare pentru Sf Ilie
O vizita de excepție plină de culoare, lumina și caldura sufleteasca cu pictorița MM Ciciovan la NasulTv Canada