nazimothman

nazimothman Follow

Human

https://youtu.be/gZbXQb0OSrg

1,993,811 Followers  822 Follow

Share Share Share

Teruskanlah melangkah sambil tengok kiri kanan, depan dan sesekali toleh juga ke belakang. Inspiration is everywhere.

Hidup ni sekejap je. Live and learn. Yang jadi malapetaka tu bila kita tak belajar. Duduk tercongok mengharapkan miracles tapi kalau kita pemalas, kita akan sekadar mampu hidup bernafaskan impian. Kau faham tak? Tak faham takpe. Scroll down instagram ni macam biasa. 💐
Kerjaya saya sebagai pramugara sebelum ni banyak memberi penekanan terhadap kepentingan pengurusan masa. 
Saya tidak boleh datang lambat tanpa alasan yang kukuh. Apatah lagi saya bukan bekerja sendirian. I worked in a team, taking care of the passenger's comfort and safety. Kapal terbang tak akan menunggu. Kalau lambat, disciplinary action will be taken, and it's such a serious matter. 
Selain itu, saya turut dilatih untuk memahami "the sense of urgency" yang bermaksud pelaksanaan tugas secara SISTEMATIK dalam lingkungan masa yang tertentu. Once again, tak boleh lambat. Precision is everything. 
Saya sangat hargai ilmu, pengajaran dan nilai-nilai murni yang diterapkan sehingga masa itu terlalu agung untuk dibazirkan tanpa rasa bersalah. 
Jangan disia-siakan masa. Ia takkan berulang, dan kita semua semakin mendekati mati, bukan menjauh.
Shine baby shine...~~~
Power Rangers. 
@adelinetsen @zoeyrahman 
#anakleopatrena #hyppsensasi #hypptv
Soar higher than the average..~
It's our movie night out. Paksa dia tengok Annabelle..~
Cuba teka apa dialog dalam scene ni?

Shooting for drama #anakleopatrina #hyppsensasi #hypptv
Bergambar kenangan dengan pemenang tempat pertama Hero Remaja 2028. 
@azrinasir @annasalina_
Saya namakan burung Merbok ni Asyrani yang bermaksud kemegahanku. Kat bawah badan dia ada 2 biji telur. Apa nama kita nak bagi kat anak-anak dia nanti ek? 🕊
Kalau nak buat sesuatu, atau nak menjadi figura impian,kita kena belajar, gali dan terus menggali pengetahuan. Tak boleh pakai redah je dalam hidup ni. Bila dah ada ilmu, simpan saja-saja pun tak guna. Apply it into out lives. 
Figure it out.
Pakai suit & tie dengan rambut terletak pukul 3 pagi tetiba teringat pulak zaman bekerja sebagai pramugara MAS 10 tahun lepas. Pagi-pagi buta macam ni la dah kena bersiap. 😅

Sekarang aku masih lagi kat lokasi shooting dari pagi semalam. Sejenis kegigihan demi mencari rezeki. Apa ko ingat jadi pelakon ni sekadar nak melaram kat events and posing in those glossy magazines? 
Banyak cabaran okeyh bekerja dalam bidang ni, antaranya ko kena berkorban masa dan kena kuat semangat. Kalau sekadar nak kejar glamour, janganlah ko tergerak hati nak jadi pelakon. 
This line is meant only for the strong-hearted-souls.
Kekadang bahagia, kekadang derita; apa-apa pun , that's life. Hadap je la kan? Untuk manusia yang nak belajar, pengalaman mendewasakan. Takkan la kalau ada masalah kau nak bunuh diri pulak? Itu shortcut ke neraka. Ok deep. Bye.