Lars Nordelv

Lars Nordelv Follow

Hjälper människor att hantera stress i yrkeslivet,på tävlingsarenan och i privatlivet.
📚Fil.kand rehabiliteringsvetenskap
📚Beteendekonsult i KBT & ACT

http://www.nordelv.se/

313 Followers  720 Follow

Share Share Share

Dagens fråga 
#tankar #känslor #glädje #gemenskap #livskvalitet #larsnordelv
Sårbarheten för depression, stress och riskbeteenden är mindre för människor som upplever en meningsfullhet i sitt liv visar forskning. För mig är det mina tjejer bland annat som ger mig meningsfullhet. Vad är det för dig? Att få hjälp med att medvetandegöra vad som är viktigt på riktigt är en central del i ett effektivt stresshanteringsprogram. 
#stress #stresshantering #meningsfullhet #barn #familj #vänner #häst #hund #katt #idrott #utbildning #natur #religion #hobby #sverige #baby
Dagens tanke
⠀
#larsnordelv #present #tao #stress #zen #mindfulness #acceptans #act #cbt #instamood #buddhism
Se här kan låta när jag memorerar kunskap. Just nu läser jag om olika ansatser som berör begreppet hälsa.  Jag brukar lägga en grund och när jag har en övergripande koll så går jag in mer på detaljer. 
Jag köpte Jonas von essens bok Så får du ett superminne och de minnestekniker han förespråkar har verkligen varit helt galet bra. Nu sitter kunskaperna kvar och jag kan plocka fram dem när som helst, utan ansträngning. Det bästa är att jag bara har skrapat på ytan avseende möjligheterna med dessa tekniker. 
#student #högskola #masterprogram #minne #memorera #kunskap #vonessen #kognition #halmstadhögskola #sverige
Endometrios...lika svårt att leva med som att uttala. 
Lika svår smärta som att föda barn. 
Endometrios är en av alla de sjukdomar som inte syns men som är oerhört viktiga att tala om och sprida information om. 
Kim lever med denna sjukdom och kröp till jobbet i svåra smärtor. 
Efter operationer lever hon idag ett bra liv och hanterar sina smärtor på ett beundransvärt sätt. 
Hör henne berätta i veckans avsnitt av Olycka eller Välsignelse.

#endometriosis #endometrios #olyckaellervälsignelse #podd #sjukdom #hälsa
#begrunda #psykologi #filosofi #ego #jagiskhet #jaget #medvetande #personligutveckling
Dagens fråga

#självhjälp #tankar #glädje  #utforska #larsnordelv #stress #ideal #psykologi #ångest #oro #livet #lycka #beroende  #sverige #unik #annorlunda
Om du träffar en person som du gillar utifrån vissa egenskaper exempelvis utseendet är chansen stor att du automatiskt gör antagandet att personen ifråga också besitter många andra positiva egenskaper, vilket inte alls behöver stämma. Fenomenet kallas halo-effekten och är en väldigt förekommande kognitiv bias. 
Titta på bilderna och fundera på vilka spontana antaganden om dessa människor som poppar upp i ditt medvetande. Oreflekterat gör du samma sak varje dag. 
#psykologi #kognition #fördomar #stereotyper #hjärnan #kunskap #psyket #medvetandet #självkännedom #självinsikt #slutsatser #egenskaper #personligutveckling
Dagens tanke
⠀
#larsnordelv #present #tao #stress #zen #mindfulness #acceptans #act #cbt #instamood #buddhism
I dagens avsnitt av Olycka eller Välsignelse funderar vi kring begreppet ovisshet. 
Har vi ett kontrollbehov av att veta? Behöver vi alltid veta allt? Är det enklare att alltid veta? Vet vi egentligen om vi vill veta?

Ovisshet är ett aber för många. Men att lära sig att hantera sin ovisshet kan förenkla många situationer. Men som alltid...det krävs arbete. 
Häng med och lyssna.

Ni hittar oss på ITunes och på Soundcloud eller Google på Olycka eller välsignelse så får ni upp många sidor som länkar till podden. 
#hälsa #sjukdom #tankar #känslor #rädsla #oro #ångest #frisk #hälsa #glädje #cancer #diabetes #reumatism #psykiskohälsa
Dagens tips- Arrogans!

#mentalinventering #larsnordelv #kommunikation #samtal #stress #konflikthantering #äktenskap #miljonär#arbetsmiljö #självkänsla #skövde #sverige #relation #samarbete #karriär #mål #drömmar #företag
Varför är jag rätt mental tränare för dig? Boka en kostnadsfri konsultation idag och ta reda på hur jag kan hjälpa dig. Jag erbjuder mina tjänster både på distans via telefon och på plats i Skövde. 
Priser:
-Gratis konsultation
-400:- per samtal/ 60min

Kontakta mig via Nordelv.se
⠀
#larsnordelv #mentalträning #prestation #stress #zen #mål #mindfullness #acceptans #personligutveckling #nordvindperformance #Skövde