Lars Nordelv- Stresskonsult

Lars Nordelv- Stresskonsult Follow

Hjälper människor att hantera stress i yrkeslivet,på tävlingsarenan och i privatlivet.
📚Fil.kand rehabiliteringsvetenskap
📚Beteendekonsult i KBT & ACT

http://www.nordelv.se/

318 Followers  731 Follow

Share Share Share

Igår satt jag mellan 18:00 till 23:00 och kunde inte få fram en enda vettig tanke. Med erfarenhet visste jag att det skulle komma när hjärnan fick lite vila. På morgonen idag var hjärnan pigg och jag kunde respondera på två mindre litteraturstudier , vilket är en del av en examination som skulle lämnas in senast klockan 16:00. Till min diskussion skulle jag också hitta vettiga studier som backade upp mina påståenden. Det gjorde jag också. 
Nu är klockan 15:00 och jag hann lämna in tentan i tid, utan stress.Mitt förhållningssätt till hjärntrötthet är att släppa kraven på prestation och go with the flow. Jag blir aldrig arg på mig själv för att det är stopp i huvudet, utan tar det med jämnmod. Tips till dig som blir arg på dig själv för att du inte förstår, kommer ihåg eller kan koncentrera dig-Slappna av! 
#stresshantering #hjärntrötthet #stress #hjärnan #tenta #health
Ny utrustning inköpt för att ge mina klienter bättre förutsättningar att lära sig meditation och avslappning. 
#muse #stress #ångest #oro #avslappning #meditation #hälsa #nervsystemet #hjärnan #biofeedback
Självporträtt. Jag blir äldre och mina årsringar blir fler. Lite klokare, lite gladare och mindre bekymrad för varje år som går. 
#livet
#stress #sömn #kost #motion #livet #arbete #familj #vila #aktivitet #larsnordelv
Små barn som utsätts för stress kan få bestående förändringar i stressresponssystemet. Det innebär att barn som upplevt svåra händelser under barndomen reagerar kraftigare på stress som vuxen, jämfört med dem som har haft en barndom med färre trauman. Huruvida förändringarna i stressreponssystemet skall ses som organismens anpassning till den yttre miljön eller som förvärvad skada i hjärnan råder det delade uppfattningar om. Med den ökade sympatikus aktiveringen genom livet sker också biokemiska förändringar i kroppen som ökar risken för hjärtsjukdom, stroke och diabetes ll. 
Vad är då ett trauma? Sexuellt utnyttjande, fysisk misshandel  och att bevittna våld i hemmet är exempel på trauman som ses som allvarliga trauman. Dock visar forskning att  emotionell misshandel i form av negligering och verbal kränkning ger samma psykiska konsekvenser, vilket bland annat kan manifestera sig som Dissociativ personlighetsstörning. 
Signe fyller snart 1 år och jag gör vad jag kan för att hon inte skall behöva utsätta för långvarig stress❤️ #stress #barndom #anknytning #relationer #barn #utmattning #psykisksjukdom #depression
#mål #prestation #drömmar #framgång #handlingsplan
Socialt stöd har i flera studier visat sig vara en buffert mot stress. Ensamstående mammor med lågt socialt stöd, lågt inflytande och höga krav i sin arbetsmiljö, samt låg utbildning är en utsatt grupp i samhället. Dessutom går ogynnsamma livsvillkor i arv, vilket innebär att det blir svårt för barn som föds med dåliga livsvillkor att skapa bättre livsvillkor under livet. Det kan vara lätt som utomstående att se den enskilda individens livssituation utifrån ett beteendeperspektiv, men riktigt så enkelt är det inte. 
Ett viktigt socialt stöd är släkt och vänner. I vår familj får vi hjälp av svärmor med barnpassning. Tjejerna älskar verkligen sin mormor❤️ #stress #vänner #familj #arbetsmiljö
#livet #tid #prioriteringar
Jobbar med mitt nya koncept💡
Mer information kommer.. #stress #psykiskohälsa
Största behållningen av ledigheten på Malta var att jag fick vara med mina tjejer hela dagarna. Bära, lyfta, äta, gå , trösta, mata...är ju inte alltid kul, men meningsfullt. Jag märkte på mig själv att jag gör mindre skillnad på psykologisk tid jämfört med bara 5 år sedan. Arbetstid, fritid, familjetid, semestertid är inte så stor skillnad för mig. Även om de yttre omständigheterna är olika så kan mitt liv bara levas i nuet. 
#semester #tid #arbete #fritid #stress #krav #avkoppling #hälsa
Studiero🤯 
#stress #masterstudent #halmstadhögskola #mina❤️
Dagens fråga

#rutiner #stress #naturen