Nova - Utb, FoU & Affärsutv

Nova - Utb, FoU & Affärsutv Follow

Genom att erbjuda utbildning, forskning och affärsutveckling har Nova en nyckelroll för att bidra till regional utveckling.

http://www.oskarshamn.se/nova

139 Followers  14 Follow

Share Share Share

Vår härliga klass SPU16 får nu besök av våra tidigare studerande Katarina och Emma, som har två av de fem tjänster som Specialistundersköterska som finns i Oskarshamns kommun. Katarina och Emma ska berätta om sitt arbete för klassen som snart är halvvägs genom sin utbildning, och som nog har börjat fundera på vad som väntar efter examen. #novaoskarshamn #yh #yrkeshögskola #specialistundersköterska #spu #undersköterska
Mats Svensson från Tyréns AB skriver i ett blogginlägg att Äspölaboratoriet har stor potential att bli en världsledande avancerad anläggning för fullskalig georelaterad forskning – National Geosphere Laboratory – NGL. Läs hela blogginlägget på www.oskarshamn.se/nova
#novaoskarshamn #äspö #attraktivaoskarshamn #oskarshamnskommun
Kraftfullt samarbete för regionens fortsatta utveckling mellan Arbetsförmedlingen och Atrinova Affärsutveckling AB!

I regionen finns tillgång till unika forsknings- och innovationsmiljöer liksom flera stora utvecklingsprojekt där Atrinova är en resurs för att växla upp dessa och hitta satsningar som får ett plus ett att bli tre. Nu välkomnar vi även Arbetsförmedlingen som en part till Atrinova Affärsutvekling i det arbetet. - Vi välkomnar arbetsförmedlingen som part till Atrinova. Det här betyder mycket för Oskarshamns utveckling. Samarbetet mellan Arbetsförmedling, näringsliv, akademin och offentlighet utgör en urstark konstellation för regional utveckling och omställning, säger Jöns Wahlström styrelseordförande i Atrinovas ägarförening Trinova.

Atrinova arbetar för utvecklingen i regionen genom att stötta entreprenörer och innovatörer så att nya innovationer når marknaden och att det bildas nya företag med tillväxtpotential i regionen. Vidare arbetar man även med att inventera och stötta avknoppnings-/innovationsidéer från befintliga verksamheter, framförallt från lokal industri. Arbetet främjar långsiktig hållbar tillväxt och nya arbetstillfällen. - Nova/Atrinova är en kraftfull aktör som arbetar i gränssnittet mellan näringsliv offentlighet och akademi, tillsammans kan vi bidra starkt till Oskarshamns omvandling och utveckling, säger Lars Borgemo, Arbetsförmedlingen.

Arbetsförmedlingen jobbar framåtriktat för en fortsatt god sysselsättningsgrad och samarbetet med Atrinova är ett led i det arbetet. Genom att Atrinova opererar i gränssnittet mellan akademi, näringsliv och offentlighet finns starka upparbetade nätverk i alla samhällssektorer såväl lokalt som regionalt och nationellt, vilket är en stor fördel för utvecklingsarbetet. - Arbetsförmedlingen har en proaktiv syn och är en viktig partner i den omställning som Oskarshamn befinner sig i. Vi är glada för ett mycket lovande samarbete, säger Bengt Karlsson, Nova Utbildning FoU & Affärsutveckling.
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #attraktivaoskarshamn
God morgon!
Idag kan du läsa om oss i Västervikstidningen. Till hösten startar vi  vår YH-utbildning Specialistundersköterska- äldre i Västervik, i samarbete med Campus Västervik. Caroline och Eva fanns i går eftermiddag på plats i Västervik för att tillsammans med tidigare studerande och de som läser utbildningen nu hålla ett informationsmöte. Vid mötet fick deltagarna veta mer om utbildningens innehåll och upplägg. Vi vill tacka alla er som kom på informationsmötet för en trevlig stund och vi hoppas att vi ses till hösten när utbildningen drar igång!
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #attraktivaoskarshamn #yh
Nu har vi, Caroline och Eva, precis avslutat en informationsträff på Campus Västervik där vi berättat om Specialistundersköterska - äldre för undersköterskor. Vi hade även med oss en studerande i SPU16 och en av våra tidigare studerande, som entusiastiskt delade med sig av sina upplevelser av utbildningen. Många intresserade kom och vi hoppas att få se dem vid starten i Västervik i höst! #novaoskarshamn #yh #yrkeshögskola #specialistundersköterska
Idag startar PT15 (YH Produktionsteknik) en ny kurs, Industriell IT. De ska bland annat få lära sig hur ett PLC-system konfigureras och programmeras. Praktiska övningar genomförs på Etec där läraren Johan Petersson håller hus. #novaoskarshamn #yh #yrkeshögskola #produktionsteknik #industriellit
Idag kan du läsa om ett av Atrinovas inkubatorföretag i Oskarshamns-Nyheterna. 
Det är entreprenören Timmy Juved och hans nystartade företag New Ideas Sweden som presenteras. Timmy var en av deltagarna under vårens Företagarskola och till hösten startar en ny omgång. Företagarskolan är en utbildning där du kan testa din affärsidé, arbeta fram din affärsplan och utvecklas som företagare. Genom att gå denna utbildning får du en bra översikt i hur du startar eget och driver ett företag. Läs mer om Företagarskolan via länken nedan. Där hittar du också hela artikeln om Timmy.
http://www.novaoskarshamn.se/Atrinova/Foeretagarskolan-.aspx
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #attraktivaoskarshamn
Anmälan till höstterminen stänger! Den 18 april är sista chansen att göra en anmälan i tid till högskola- och universitetsutbildningar.
antagning.se stänger anmälan kl. 24.00.
Du hittar vårt utbildningsutbud här: www.oskarshamn.se/Nova
Välkommen med din ansökan!
#novaoskarshamn
Han omvandlar matematiska logaritmer till nya produkter!

En av deltagarna när Innovationsrådet i Kalmar län i går träffade regionens entreprenörer var Oskarshamnaren Anura Wickramanayake som bland annat utvecklat ett transportledningssystem för busstrafiken på Sri Lanka.

Kollektivtrafiken i Sri Lanka är uppbyggt på ett annat sätt än i Sverige. Där finns t.ex. flera olika privata bussbolag som trafikerar samma sträckor och Anuras system kan hjälpa till med att få en helhetssyn över hur många resenärer som åker buss, vilka sträckor de åker och hur lång tid sträckan tar. Systemet är klart för att börja säljas och inom några år hoppas Anura på att sälja 10 000 enheter i Sri Lanka. 
Anura som inte har mindre än fem examina (!) från olika skolor – i Sri Lanka, Sverige, Tyskland och Storbritannien flyttade till Oskarshamn när hans fru fick ett läkarjobb på Oskarshamns sjukhus. Han säger själv att han trivs här och att han troligen blir kvar i Oskarshamn och fortsätter att utveckla sina idéer här. Förutom trafikövervakningssystem håller han även på att utveckla ett system som ska varna när det finns risk för jordskred, ett test för att mäta antalet blodkroppar i blodprov och smarta bergsbultar. Bergbultarna kan via ett övervakningssystem själva tala om hur de mår och när det håller på att gå sönder. En produkt som på så sätt ökar säkerheten vid undermarksbyggande. Anura har förhoppningar om att bultarna kan komma att testas på Äspö.

Via länken nedan kan du få mer information om Innovationsrådet Kalmar Län och deras erbjudande till entreprenörerna. Du kan också läsa vad Oskarshamns-Tidningen och Oskarshamns-Nyheterna skriver i dagens tidningar.

http://www.novaoskarshamn.se/Aktuellt-Atrinova/Han-omvandlar-matematiska-logaritmer-till-nya-produkter.aspx

#novaoskarshamn #innovation #oskarshamnskommun #attraktivaoskarshamn
Idag träffades deltagarna på utbildningsledarutbildningen för allra sista gången. Dagen inleddes med redovisning av grupparbeten och sedan var det äntligen dags för diplomering med efterföljande mingel! Ett stort grattis till våra medarbetare Caroline och Linnéa som nu är diplomerade utbildningsledare inom Yrkeshögskolan! #novaoskarshamn #yh #yrkeshögskolan #yhf #utbildningsledare #myh
Idag välkomnar vi föreläsaren Berit Svensson från Yrkeshögskoleförbundet till Nova och Oskarshamn.
Caroline och Linnéa börjar närma sig slutet på utbildningsledarutbildningen och idag träffas deltagarna, som kommer från olika utbildningsanordnare i södra Sverige, för näst sista gången. Temat för dagen är pedagogiskt ledarskap och Berit pratar bland annat om konflikthantering och lär-och lärarstilar. Imorgon är det dags för sista träffen med gruppredovisningar och diplomering!
#novaoskarshamn #yrkeshögskola #oskarshamnskommun