Nuorisotutkimusseura ry

Nuorisotutkimusseura ry Follow

Finnish Youth Research Society

http://www.nuorisotutkimusseura.fi/

1,063 Followers  349 Follow

Share Share Share

Vapaa-aikatutkimuksen hankesivuille on päivitetty indikaattorisovellus, jonka avulla käyttäjä voi itse vertailla tutkimuksen tuloksia esim. vastaajien sukupuolen, ikäryhmän, asuinalueen tai koulutustaustan mukaan. Sivuille on päivitetty myös muita hankkeen materiaaleja. Sovelluksen on laatinut tilastotutkija Tiina Hakanen. Kannattaa tutustua! 
Valtion liikuntaneuvoston, Valtion nuorisoneuvoston ja Nuorisotutkimusverkoston yhteistyössä julkaisema Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus 2018 (toim. Tiina Hakanen & Sami Myllyniemi & Mikko Salasuo) ilmestyi helmikuussa. 
Hankkeen sivut: https://www.nuorisotutkimusseura.fi/hankkeet/vapaa-aika-tutkimus/vapaa-aikatutkimus2018. 
#nuorisotutkimus #lapset #nuoret #liikunta #harrastukset #vapaaaikatutkimus

@tietoanuorista
Tänään se alkaa: #Nuorisotutkimuksenkentillä Studia Generalia! Ensimmäinen luento pidetään Jyväskylän yliopistossa klo 16.15 alkaen teemalla Toimijuutta ja rakenteita lasten ja nuorten tutkimuksessa. Tämä, kuten kaikki muutkin luentosarjan luennot ovat seurattavissa verkossa osoitteessa https://connect.funet.fi/yunet2018. Antoisaa luentoa! 
Lisätiedot: https://www.nuorisotutkimusseura.fi/ajankohtaista/tapahtumat/studiageneralia. 
Luentosarjan tapahtuma löytyy myös Facebookista: https://www.facebook.com/events/270770447151881/. #nuorisotutkimus #nuoret
Perhe jää usein nuorisopoliittisessa keskustelussa paitsioon, vaikka se on nuorille tärkeä osa elämää lapsuuden perheen lisäksi oman vanhemmuuden kautta. Perhe- ja läheissuhteet sekä nuorten seksuaalisuus ovat seuraavan, syksyllä 2020 ilmestyvän Nuorten elinolot -vuosikirjan teemoja. Vuosikirjaan etsitään nyt artikkelinkirjoittajia mm. nuorten perhekäsitysten sekä vanhemmuuden ja parisuhteiden aihepiireistä. Abstraktien viimeinen jättöpäivä on 18.5.2019. 
Nuorten elinolot -vuosikirja on vakiinnuttanut asemansa ajankohtaisena nuorten elinoloja kattavasti kuvaavana kirjasarjana. Vuosikirjaa julkaistaan Nuorisotutkimusverkoston, Valtion nuorisoneuvoston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yhteistyönä. 
Lue lisää: http://bit.ly/elinolotvuosikirja2020. 
#nuorisotutkimus #nuoret #lapset #perhe #seksuaalisuus #vanhemmuus 
@tietoanuorista
The Youth Barometer 2018 asked young people for their thoughts on their own opportunities and means of having an influence in society. It shows that young people’s interest in politics has grown. In addition, one of the key observations is the increase in popularity of the European Union: two-thirds of young people feel that EU membership has been beneficial to Finland. 
The Youth Barometer measures the values and attitudes of young people aged from 15 to 29 living in Finland. Annual publication is carried out by the State Youth Council and the Finnish Youth Research Network. 
The Youth Barometer measures the values and attitudes of young people aged from 15 to 29 living in Finland. Annual publication is carried out by the State Youth Council ( @tietoanuorista ) and the Finnish Youth Research Network. The Youth Barometer 2018, Influence on the edge of Europe, (eds Elina Pekkarinen & Sami Myllyniemi) was published on 12 March 2019. 
Read more: https://www.youthresearch.fi/youthbarometer2018 
#Youthbarometer #youth #youngpeople #EuropeanUnion #EU #youthresearch #politics
Have you written a #thesis on #youngpeople or #youth to a Finnish university or university of applied sciences? Or do you know someone who has? Take part in the #youthresearch #thesiscompetition! Read more: https://www.youthresearch.fi/theses-competition2019
Oletko tehnyt nuoria tai nuoruutta käsittelevän gradun tai ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyön tai tiedätkö sellaisen tekijän? Nuorisotutkimuksen opinnäytetyökilpailu on jälleen auki!

Lue lisää: https://www.nuorisotutkimusseura.fi/opinnaytetyokilpailu2019

#nuorisotutkimus #opinnäytetyökilpailu #nuoret #nuoruus #gradu #opinnäytetyö
Lapset ja nuoret ovat osoittaneet tänään mieltään useilla eri paikkakunnilla Ilmastolakossa, jonka tarkoituksena on vaatia aikuisilta tehokkaampia toimenpiteitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Huoli ilmastosta onkin nuorten keskuudessa todellinen: tiistaina ilmestyneen Nuorisobarometrin mukaan se oli eniten turvattomuutta aiheuttava ilmiö nuorten keskuudessa (haastatelluista 67 % koki erittäin tai melko paljon epävarmuutta tai turvattomuutta ilmastonmuutoksen vuoksi). Väitöstutkimuksessaan nuorten osallistumista globaaleihin yhteiskunnallisiin liikkeisiin tarkastellut Nuorisotutkimusverkoston erikoistutkija Sofia Laine osallistui mielenosoitukseen Helsingissä: "Tänään mieltä osoitetaan kaikissa maanosissa, 2052 tapahtumassa, 123 maassa. Tämän aikamme massiivisimman nuorisoliikkeen on saanut aikaan 16-vuotias ruotsalainen Greta Thunberg, joka nyt on ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Tämä on merkittävä signaali globaalille ympäristöpolitiikalle ja sen vahvistamiselle, mutta myös eurooppalaiselle ja suomalaiselle nuorisopolitiikalle ja -tutkimukselle. Nuorisotutkimus on myös tulevaisuuden tutkimusta. Meidän on eturintamassa muutettava tutkimuksemme kehystä niin, että nuorten hyvinvointia ei eroteta planeettamme hyvinvoinnista, näitä on syytä tarkastella yhtenä kokonaisuutena, yhdessä nuorten kanssa.” Hyvä nuoret, teissä on tulevaisuus!

Maailmanlaajuisen koululaisten ilmastolakon etenemistä voi seurata esim. täältä: https://edition.cnn.com/…/global-climate-strike-…/index.html.

#schoolstrike #ilmastolakko #nuoret #ilmastonmuutos #nuorisopolitiikka #nuorisotutkimus

Kuvat: Sofia Laine.
Yksi tuoreen #Nuorisobarometri’n tuloksia on #Eurooppa-myönteisyyden kasvu: kaksi kolmannesta nuorista kokee #EU-jäsenyydestä olleen Suomelle hyötyä 🇪🇺
Nuorten asenteet demokratiaa kohtaan ovat myönteisiä ja nuoret arvostavat sitä. Enemmistö nuorista vaikuttaa kuitenkin uskovan perinteisiin vaikuttamisen tapoihin, kuten asettumiseen ehdolle vaaleissa tai äänestämiseen. Yksi tuoreen barometrin keskeisistä havainnoista on myös Euroopan unionin suosion kasvu. Lue tiedote: https://bit.ly/2UExXak.

#Nuorisobarometri 2018 julkaistaan tänään. Julkaisutilaisuutta voi seurata osoitteessa http://videonet.fi/web/minedu/20190312/. Nuorisobarometri toteutetaan vuosittain Valtion nuorisoneuvoston ja Nuorisotutkimusverkoston yhteistyönä.

#Nuorisobarometri #nuorisotutkimus #nuoret #EU #Eurooppa #politiikka #vaikuttaminen 
@tietoanuorista
Mikä on nuorten suhde teknologiaan? Miten kaupunkialueiden eriytyminen vaikuttaa nuorten kasvuympäristöihin ja mahdollisuuksiin? Millaisia ovat nuorten naisten kokemukset seksuaalisesta väkivallasta? YUNET - Nuorisotutkimuksen yliopistoverkosto järjestää viime vuonna 30 vuotta täyttänyttä Nuorisotutkimusseuraa juhlistaakseen valtakunnallisen Studia Generalia -luentosarjan, joka tarjoaa monipuolisen katsauksen nuorisotutkimuksen ajankohtaisiin teemoihin. Luentosarja on maksuton ja avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Luennot ovat seurattavissa paitsi eri yliopistoissa paikan päällä, myös etäyhteyden välityksellä mistä tahansa.

Lue lisää: bit.ly/nuorisotutkimuksenkentilla

#nuorisotutkimuksenkentillä #nuorisotutkimus #nuoret

Mukana YUNET-organisaatiot @uniofjyvaskyla, @unitampere, @unioulu, @uniturku, @universityofhelsinki ja Nuorisotutkimusseura.
Miten käy, kun yrität saada asiallisen kuvan tutkijoista julkaisutilaisuuden jälkeisissä rentoutuneissa tunnelmissa? ”Yrittäkää näyttää mahdollisimman luonnollisilta.”
Ensi viikolla ilmestyvän Nuorisobarometrin 2018 teemana on valta ja vaikuttaminen, joita on tarkasteltu erityisesti eurooppalaisuuden näkökulmasta. Tuoreen barometrin keskeisiä havaintoja ovat muun muassa Euroopan unionin suosion kasvu ja politiikkakiinnostuksen lisääntyminen nuorten keskuudessa. Politiikasta kiinnostuneiden osuus on suurempi kuin kertaakaan aiemmin tarkasteluhistorian aikana. 
Nuorisobarometri toteutetaan vuosittain @tietoanuorista ja Nuorisotutkimusverkoston yhteistyönä. 
#Nuorisotutkimus #Nuorisobarometri #Nuorisobarometri2018 #nuoret #politiikka #vaikuttaminen #Valokeilassa