Nuorisotutkimusseura ry

Nuorisotutkimusseura ry Follow

Finnish Youth Research Society

http://www.nuorisotutkimusseura.fi/

874 Followers  101 Follow

Share Share Share

Diginuoruus mediakaupungissa -tutkimushankkeen näyttely Visible Invisibility avattiin viime lauantaina Pietarin Street Art Museumissa. Tieteen ja taiteen rajapintoja haastava näyttely kutsuu kävijät pohtimaan näkymättömiksi jääviä nuoriso- ja alakulttuureja sekä sitä, kenellä on oikeus kaupunkitilaan. Helsinkiin näyttely saapuu 16.10., jolloin se avataan Tennispalatsissa HAM-museon Kulma-galleriassa. Näyttely on Koneen Säätiö - Kone Foundationin rahoittama, ja sitä on ollut toteuttamassa tutkimusryhmä Nuorisotutkimusverkostosta, Tampereen yliopistosta, Helsingin yliopistosta sekä Pietarin National Research Universityn Higher School of Economicsista. Valokuvaajana on toiminut Patrik Rastenberger. Lisätietoa näyttelystä Diginuoruus mediakaupungissa -hankkeen sivuilla: http://www.metroproject.net/news/exhibition. 
#research #art #streetart #helsinki #pietari #petersburg
XVII #nuorisotutkimuspaivat järjestetään 5.-6. marraskuuta Helsingissä! Varmista paikkasi kansainvälisestikin kiinnostusta herättäneessä tapahtumassa ilmoittautumalla 30.9 mennessä: http://bit.ly/2wQFtW1 #nuorisotutkimusseura30 #nuorisotutkimus #nuorisokulttuuri #hyvinvointi
Nuorisotutkimusseura on kesätauolla 2.7.-5.8. Lähetämme kirjatoimituksia vielä juhannuksen jälkeisellä viikolla, jonka jälkeen niitä toimitetaan seuraavan kerran tilausjärjestyksessä 6.8. alkaen. Toivotamme kaikille aurinkoista kesää! (Kuva: Pixabay.)
Nuorisotutkimusseuran uudessa Valokeilassa-sarjassa nostetaan tutkimuksen tekijät näkyviin. Sarjassa esitellään esimerkiksi yksittäisiä tutkijoita, tutkijaryhmiä, tutkimushankkeita ja tutkimusmaailmaan liittyviä ilmiöitä. Sarjan avaa Nuorisotutkimusverkoston vakituisena tutkimusjohtajana vuoden 2018 alussa aloittanut Sinikka Aapola-Kari. Lue lisää: https://www.nuorisotutkimusseura.fi/valokeilassa-sinikka-aapola-kari 
#Valokeilassa #nuorisotutkimus #tutkimus
Nuorisotutkimusseuran yhteydessä toimivan Nuorisotutkimuksen osaamiskeskuksen tutkimustyö on käynnistynyt siihen rekrytoitujen tutkijoiden aloitettua työskentelynsä. Osaamiskeskus-hankkeissa tarkastellaan mm. NEET-nuorille suunnattujen palveluiden vaikuttavuutta, lasten ja nuorten yhdenvertaisia harrastusmahdollisuuksia Suomessa sekä suomalaista nuorisotyön koulutusta.

#nuorisotutkimus #osaamiskeskus #oske
Ovet aukeavat ihan pian! Tervetuloa tutustumaan toimintaamme klo 14 alkaen 😀 #nuorisotutkimus #avoimetovet #nuorisotutkimusseura30
Tervetuloa moikkaamaan kannelle 8! #allianssiristeily
Kiusaamistapausten monisyisyys, luottamuksen puute kodin ja koulun välillä sekä viranomaisten yhteistyön epäselvyydet vaikeuttavat kiusaamiseen puuttumista kouluissa. Tämä selviää Nuorisotutkimusverkoston tutkijan Noora Hästbackan tänään julkaistavasta tutkimusraportista "Monialainen verkostotyö ja koulukiusaaminen – Tapaustutkimus Aseman Lapset ry:n K-0 -hankkeesta". Tutkimuksessa seurattiin Aseman lapset ry:n K-0 -hanketta, jossa kehitetään kouluyhteisölle tukea tarjoavaa toimintamallia kiusaamistapauksiin puuttumiseksi.

Julkistustilaisuutta voi seurata suoratoistona, tai myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalla osoitteessa https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi/videot/live?id=3685.

#nuorisotutkimus #lapset #nuoret #kiusaaminen #koulukiusaaminen #koonolla
Suomalaiset nuoret arvostavat koulutusta ja yleissivistystä sekä uskovat koulutuksen parantavan työnsaantimahdollisuuksiaan. Taloudellinen eriarvoisuus kuitenkin kaventaa nuorten mahdollisuuksia päättää omasta opiskelualastaan tai -paikastaan. Tämä näkyy erityisesti ilman tutkintoa tai opiskelupaikkaa olevien nuorten tekemissä valinnoissa. Taloudellinen eriarvoisuus seuraa helposti myös vapaa-ajalle.

Kaikki tämä selviää eilen julkaistusta Nuorisobarometrista (toim. Elina Pekkarinen ja Sami Myllyniemi). Vuosittain toteutettavan barometrin teemana oli tällä kertaa osaaminen ja koulutus. Sen toteutuksesta vastaavat Valtion nuorisoneuvosto ja Nuorisotutkimusverkosto.

#nuorisobarometri2017 #nuorisobarometri #nuorisotutkimus #tutkimus #osaaminen #koulutus

@tietoanuorista @sannigrahnlaasonen
@okmfi
Millaisia taitoja nuoret oppivat koulussa ja sen ulkopuolella? Millä perustein koulutusvalinnat tehdään? Millainen vaikutus varallisuudella ja perhetaustalla on nuorten koulutuspolkuihin? Huomenna tiistaina julkistetaan vuoden 2017 Nuorisobarometri Opin polut ja pientareet (toim. Elina Pekkarinen ja Sami Myllyniemi). Vuosittain ilmestyvän barometrin teemana on tällä kertaa osaaminen ja koulutus. Itse julkistustilaisuus on täynnä, mutta sitä voi seurata myös livelähetyksenä netissä http://bit.ly/2DEBBYB. Kuva: Mikael Heikkanen.

#nuorisobarometri #nuorisobarometri2017 #nuorisotutkimus
Oletko tehnyt nuorisotutkimuksellisen #gradu'n  tai #YAMK-#opinnäytetyö'n? Nuorisotutkimuksen #opinnäytetyökilpailu on jälleen käynnissä: www.nuorisotutkimusseura.fi/opinnaytetyokilpailu2018 #nuorisotutkimus #nuoret Kuva: Sole Lätti.
Syrjäytymisen mekanismit -seminaari jatkuu paneelikeskustelulla. Seurattavissa myös netissä: https://t.co/kM1iV9EcFu https://t.co/W7QBsNrEQI #nuorisotutkimus #syrjäytyminen