A Parenthood Love Story

A Parenthood Love Story Follow

#DariDapurPapaglamz
#MenjualKek
#BloggerMalaysia
#ReviewService
.
Email: faizalmusa88@gmail.com
Wassapps: 0196141393

https://youtu.be/HovE9aylZMI

4,466 Followers  2,121 Follow

Share Share Share

Al-Baqarah ayat 260.
.
Antara tanda kekuasaan Allah ialah menghidupkan yang telah mati. Dirakamkan tentang kisah Nabi Allah Ibrahim yang ingin melihat Allah menghidupkan orang yang telah mati.
.
Sesungguhnya Allah Mahaperkasa dan Mahabijaksana
Al-Baqarah ayat 233
.
1. Seruan penyusuan susu ibu selama 2 tahun bagi yang ingin memberi penyusuan secara sempurna.
2. Kewajiban seorang ayah memberi nafkah buat anak dan isteri serta kelurga.
3. Menyapih anak dari susuan ibu.
.
Semoga kita terus bertaqwa. Sesungguhnya Allah Maha melihat apa yang kamu kerjakan.
Bahan dah ada. Tasabar nak tunggu wife kita siap masak 😘❤️😋 .
Nasi impit + Kuah Kacang On The Way...!!!
Hampir setahun ad group yg ahlinya aku sorang je. So far budget in control. Dapat tengok tetiap bulan kat mana yang burstnya.

#StruggleLife
Buat ap tu pagi2 buta bang..?!!
.
**Fokus pada si kecik tu. Beliau sgt gigih. 😅
Antara Azab2 Neraka dan Nikmat2 Syurga yang dirakam di Surah Ad-Dukhan ayat 42-56. .
Azab neraka:
.
1. Adanya pohon Zaqqum yang merupakan makanan penghuni neraka. Ianya seperti cairan tembaga yang mendidih di dalam perut.
2. Dituangkan azab air panas di atas kepala.
.
Nikmat syurga:
.
1. Tempat yang aman.
2. Adanya taman-taman dan mata air.
3. Memakai sutera.
4. Berpasangan dengan bidadari.
5. Bermacam buah-buahan.
6. Tidak akan mati.
.
Mana satu pilihan kita? 🤲
Ciri2 orang yang beriman. Dari surah Asy-Syura, ayat 36-40. .
1. Bertawakal kepada Allah.
2. Menjauhi dosa besar.
3. Menjauhi perbuatan yang keji.
4. Seorang yang PEMAAF.
5. Mematuhi seruan Tuhan.
6. Melaksanakan solat.
7. Memutuskan sesuatu dengan BERMUSYAWARAH.
8. Menginfakkan sebahagian dari hartanya.
9. Membela diri jika dizalimi.
.
Semoga kita tergolong dalam kalangan merela yang beriman. Aamiin 😘
Hari ni sambutan hari guru kat PASTI dia. Balik2 dari PASTI terus excited nak tunjuk wish card hari guru yang dia buat kat sekolah.

Tapi..... Aku dok tercari-cari mana la perkataan SELAMAT HARI GURU tu. 🤣🤣🤣 Nice try my gurlzz. Keep it up. Don't give up...!!! 💪💪💪
Sesi untuk berangan. .
Terasa anak dara aku dah besar. Ada berhajat nak masuk minang? Hahaha 🤣
.
#AbaikanSeniDiDinding
"Ayah...... Jom la pergi kedai beli abang. Iyaz teringin nak ada abang" - Imtiyaz, 2019
.
Aku tak faham dok merengek mintak abang ni dah kenapa? Ko ingat abang tu boleh di beli senang2 macam tu je? 😅😅😅
.
#KakakDemam
#GetWellSoon
Selesai.....
Kini aku bebas.....!!!