Frank Leijtens

Frank Leijtens Follow

🏋🏼 Personal Trainer in Tilburg en omgeving 🍋🍗🍳🌽Nutrition coach

http://www.prime-pt.nl/

184 Followers  181 Follow

Share Share Share

#personaltraining #primetime #club #new #proud #houseofpain #fitnessclub #fitdutchies #tilburg #ringbaan #getfitstayfit #roguefitness #burnfat #getstrong 🎉 PRIME TIME CLUB is BORN 🎉

Eindelijk is het zo ver! Vanaf komende week openen wij de roldeuren en is de eerste ruimte ready for take off 🏋🏼‍♀️. De nostalgische meubelfabriek van de familie van Dijk is omgetoverd tot een waar fitness paradijs. Wij bieden plek voor iedereen die fit wil worden én blijven. Vandaar ons motto: GET FIT STAY FIT!

PRIME TIME CLUB beslaat ruim 1000 vierkante meter: 4 binnenruimtes en een overdekte buitenruimte. Daarmee worden we een uitdagende en unieke fitnessclub in Nederland. 
Ben je ook nieuwsgierig? ➡️Kom snel een kijkje nemen aan de Ringbaan Oost 4, naast bowlingcentrum Dolfijn.
#superfood #bodybuildingfood #healthyfood #nutritionplan #energie #letfoodbethymedicine #proteine #naturalfood #fitdutchies #bvitamins #viruskiller #supplements 
Wat is biergist en waar is het gezond voor?

Biergist is afkomstig van een schimmel, bekend als Saccharomyces cerevisiae. Het is een belangrijk ingrediënt van bier en is ook zeer gezond als voedingssupplement.
Biergist is rijk aan eiwitten, B-vitamines en mineralen. Vooral chroom vind je in grote hoeveelheden in biergist. Biergist kan je lichaam dus van veel belangrijke voedingsstoffen voorzien en daarmee bijdragen aan meer energie en een beter gezondheid.

1. Biergist verlaagt je bloedsuiker en cholesterol
Biergist met chroom verlaagt je bloedsuikerspiegel en cholesterol. Dat vonden onderzoekers toen ze mensen met diabetes type 2 in twee groepen verdeelden en de ene helft biergist mét chroom en de andere helft chroomvrije biergist gaven. Bij de groep die dagelijks 9 gram biergist mét chroom slikte, was de bloedsuikerspiegel na drie maanden duidelijk verlaagd.
2. Biergist ondersteunt je weerstand
Biergist bevat bepaalde koolhydraten die je eigen afweercellen ondersteunen bij het verdrijven van ziekmakende indringers. Zo ondersteunt biergist je weerstand en helpt het je gezond te blijven. Biergist helpt nog op een andere manier om je afweersysteem gezond en sterk te houden. Het bevat namelijk suikers die virussen tegengaan. Maar liefst dertien virussen kun je bestrijden met biergist!
Biergist bevat bovendien stoffen die je cellen helpen herstellen als ze zijn beschadigd. Zo draagt biergist bij aan een goede gezondheid.
#maca #superfood #vegan #healthyfood #vitamins #fitdutchies #hormonebalance #minerals #bodybuildingfood #energie #primetimefood #nutritionplan #letfoodbethymedicine 
Maca is een wortel die groeit in de Andesgebergte in Peru. Deze wortel wordt al meer dan honderd jaar gebruikt als voeding. Velen gebruiken het ook vanwege de geneeskrachtige werkingen. De wortel zit vol met goede voedingsstoffen waardoor het een ideale aanvulling is op je dagelijkse voeding.

Maca bevat heel veel vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor onze gezondheid. ◦	Vitamine C ◦	Vitamine B1 ◦	Vitamine B2 ◦	Vitamine B6 ◦	Vitamine B12 ◦	Calcium ◦	Magnesium ◦	Ijzer
Maca bevat twee essentiële vetzuren: linolzuur en oliezuur. Een van de belangrijkste eigenschappen van Maca is dat het je lichaam alert maakt en veel energie en uithoudingsvermogen geeft. Het verhoogde ook je libido bij vrouwen en mannen. Met name bij de mannen geeft het een boost. Daarnaast verbetert het je hormoonbalans en heeft het nog tal van ander gezondheidsvoordelen 💪🏼 Als je net begint om Maca poeder te gebruiken moet je het langzaam opbouwen. De dagelijkse aanbeveling is 2 theelepels per dag. Maca heeft een zoete nootachtige smaak en is daarom erg lekker om te mixen met je eiwitshake of kwark.
#superfood #beautyofnature🍃 #veganfood #suplement #moringapowder #recovery #athletefood #fitdutchies #letfoodbethymedicine #antioxidant 
Moringa oleifera is een plant die al duizenden jaren wordt geprezen om zijn gezondheidsvoordelen. Vooral het blad van de boom wat wordt gedroogd en in poedervorm wordt geconsumeerd. Dit is ideaal om aan je groene shakes toe te voegen. 
Het is zeer rijk aan gezonde antioxidanten en bioactieve plantaardige stoffen.

Moringa Oleifera is zeer voedzaam
Moringa bladeren zijn rijk aan veel belangrijke voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vitamine B6, vitamine C, riboflavine en ijzer.
Moringa Oleifera is rijk aan antioxidanten. 
Antioxidanten zijn stoffen die werken tegen vrije radicalen in je lichaam.
Hoge niveaus van vrije radicalen kunnen oxidatieve stress veroorzaken, wat geassocieerd is met chronische ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes type 2
Moringa oleifera is rijk aan verschillende antioxidanten, waaronder quercetine en chlorogeenzuur. Moringa-bladpoeder kan de bloed antioxidanten niveaus verhogen.
#nutritionplan #magnesium #primetimefood #minerals #suplement #powerfood #letfoodbethymedicine #destress #recovery #fitdutchies 
Magnesium, een must voor iedereen! 
Magnesium is betrokken bij ten minste 300 processen in ons lichaam. Elk orgaan in ons lichaam (met name ons hart, nieren en onze spieren) heeft magnesium nodig en het zorgt (samen met calcium) voor de opbouw van botten.
Ook zorgt magnesium voor de opbouw van lichaamseiwit en speelt het een belangrijke rol in onze energiestofwisseling, de overdracht van zenuwprikkels, de bloeddrukregulatie, het hartritme en voor een betere werking van ons immuunsysteem.

Magnesium zorgt voor ontspanning in het lichaam en wordt vaak het anti-stress mineraal genoemd omdat het een ontspannende en kalmerende werking heeft. Het geeft je lichaam meer rust en ontspant je spieren en je hersenen.
Dit is ook de reden dat mensen die slecht slapen, vaak beter slapen als ze dagelijks meer magnesium innemen.

Veel stress en spanning zorgen ervoor dat je behoefte aan magnesium toeneemt. Bij meer stress gebruikt het lichaam meer magnesium en heb je dus meer magnesium nodig.
Hierbij maakt het overigens niet uit of dit lichamelijke stress is (bijvoorbeeld omdat je veel sport of zwaar lichamelijk werk doet) of mentale stress, omdat je je druk maakt om je werk, je school, je relatie(s) of andere zaken.
#cinnamon #cancerkills #nutritionplan #antioxidant #primetimefood #fatlose #letfoodbethymedicine #sugarfree #fitdutchies #nobullshitfood 
De kracht van kaneel! 
Kaneel is de gedroogde en opgerolde binnenbast van de kaneelboom. Repen bast worden gedroogd en die rollen zich vanzelf op tot de bekende stokjes. De rest van de bast wordt vermalen tot poeder. Het bevat ook olie, kaneelaldehyde. De olie geeft de geur en smaak eraan en bevat de geneeskrachtige eigenschappen. Daarom wordt het al eeuwenlang in de Chinese geneeskunst gebruikt.
Waarom is het zo gezond?
Behalve dat het heel lekker is en veel gebruikt wordt in zowel zoete als hartige gerechten, heeft het ook nog eens legio voordelen voor de gezondheid.
* Kaneel activeert de spijsvertering en vetverbranding waardoor het helpt bij afvallen. Dat werkt alleen als je ook je voedingspatroon aanpast. Je kunt niet zomaar raak blijven eten en hopen dat kaneel het wel allemaal oplost.
* Het is een gezonde suikervervanger vanwege de zoethout-achtige smaak.
* Het is een antioxidant en beschermt tegen schade door vrije radicalen. Antioxidanten spelen een rol bij het tegengaan van veroudering, herstel van beschadigde cellen en activeren enzymen.
* Kaneel heeft een ontstekingsremmende werking en is daardoor een natuurlijk antibioticum.  Het werkt tegen infecties, met name bij gevoelige darmen, keelontsteking of verkoudheid. Ook bij tandontsteking, blaasinfectie en artritis kan kaneel heilzaam zijn.
* Het kan helpen bij hart- en vaatziekten doordat het dichtslibben van hartvaten helpt voorkomen. Dat dichtslibben ontstaat doordat het lichaam zélf cholesterol aanmaakt bij ontstekingen. Omdat kaneel ontstekingsremmend werkt, helpt het ook een verhoogd cholesterol voorkomen.
* Kan helpen hersenziekten zoals Alzheimer en Parkinson te voorkomen. Ontstekingen kunnen namelijk overslaan op de hersenen waardoor dergelijke ziekten kunnen ontstaan. Kaneel helpt dit mede te voorkomen. Daarnaast bestaat er een eiwit TAU genaamd, wat zich kan ophopen in de hersenen. Die ophoping van Tau is een kenmerk van Alzheimer. Kaneel verhindert ophoping van het TAU eiwit in de hersenen.
#greentea #antioxidant #superfood #fitdutchies #nutritionplan #letfoodbethymedicine #cancerkills #tea 
Waarschijnlijk heb je wel eens eerder gelezen dat groene thee vol zit met antioxidanten. Maar wat doen die antioxidanten in thee eigenlijk voor je lichaam? Antioxidanten beschermen je weefsels en het DNA in je cellen tegen vrije radicalen. Deze vrije radicalen zorgen ervoor dat weefsels, zoals je huid en je bloedvaten, sneller verouderen. Ook kunnen vrije radicalen het DNA in cellen veranderen, waardoor kankercellen kunnen ontstaan.
Kortom: de grote hoeveelheid antioxidanten in groene thee maken de vrije radicalen onschadelijk. Door groene thee te drinken ga je veroudering en het ontstaan van kanker tegen.

Nog veel meer gezondheidsvoordelen met groene thee

Groene thee..
* Is goed voor je hart en bloedvaten
Groene thee verlaagt onder andere het ‘slechte’ LDL-cholesterol. Je hebt maar liefst 31% minder kans op hart- en vaatziekten als je regelmatig een kopje groene thee drinkt.
* Vermindert de kans op een beroerte
Mensen die regelmatig groene thee drinken hebben minder kans op een beroerte dan mensen die dit niet doen, zo luidt de conclusie uit grootschalig onderzoek.
* Vermindert stress en vermoeidheid
* Voorkomt gaatjes in je tanden
Door de antibacteriële werking van groene thee loop je minder snel gaatjes op. Dit antibacteriële effect is ook verantwoordelijk voor de volgende twee punten.
* Vermindert huidproblemen
Groene thee verlicht niet alleen bacteriële infecties die acne veroorzaken, maar de antioxidanten in groene thee zorgen er ook voor dat je huid minder snel veroudert.
* Is goed voor je hersenen
Groene thee helpt Alzheimer en Parkinson te voorkomen; de twee meestvoorkomende hersenziektes die je op oudere leeftijd kunt oplopen. Ook verbetert groene thee je geheugen. * Vermindert de kans op diabetes type 2
Je loopt minder kans om suikerziekte te krijgen door het drinken van groene thee, doordat het je suikerspiegel laag houdt en je gevoeligheid voor insuline hoog houdt. * Helpt je bij het afvallen
Groene thee heeft een gunstige invloed op je gewicht; het zorgt ervoor dat je sneller afvalt en dat je metabolisme een boost krijgt.
#hemp #hemppowder #superfood #powerfood #fitdutchies #getfitstayfit #mealplan #nutrition #personaltrainer #letfoodbethymedicine #primetimeclub 
De kracht van hennepzaadpoeder 💪🏼 Henneppoeder is een van de meest gezonde poeders op aarde. Het heeft vele voordelen voor het lichaam en daarom staat deze in mijn kast van superfoods! 
Ideale verhouding omega 3 en omega 6.
Hennepzaad levert omega 3 en omega 6 vetzuren in de ideale verhouding. In andere voedingsmiddelen zit meestal te veel omega 6. Hennepzaad bevat bijna alle vetzuren die de brandstof zijn voor het lichaam. Met inbegrip van de essentiële vetzuren, zoals linolzuur en alfa-linoleenzuur (GLA), die het lichaam niet zelf kan aanmaken. 
Deze vetzuren zijn van groot belang voor je immuunsysteem. 
Heel veel eiwitten voor sporters en veganisten
Hennepzaad is een van de weinige voedingsmiddelen met een vrijwel compleet eiwit. Dit betekent dat hennep alle essentiële aminozuren bevat. Deze aminozuren kunnen we niet zelf aanmaken en moeten we dus uit voeding halen. Door de hoge beschikbaarheid van eiwit wordt hennepzaad steeds populairder bij veganisten, de vegetariër, sporters en topatleten.  Deze essentiële aminozuren zijn van levensbelang voor het onderhoud van je spiermassa. 
Naast de vetzuren en eiwitten is henneppoeder ook nog eens rijk aan:
Vezels (goed voor de darmflora)
20 soorten mineralen (essentieel voor lichaamsprocessen) 
Fytonutrienten (goed tegen kankers) 
Enzymen (goed voor de spijsvertering)
Vitamine E (aanmaak van rode bloedcellen)
Lecithine (goed voor de stofwisseling) 
Chlorofyl (reinigt het lichaam) 
Zelf gebruik ik hennepzaad door mijn powershakes met proteïne, macapoeder, oats en magnesiumpoeder. Omdat ik bijna iedere dag een work-out doe pak ik direct na mijn training deze shake zodat ik dat tere lichaampje weer optimaal oplaadt.
#superfood #supplements #letfoodbethymedicine #powerfood #minerals #vitamin #antioxidant #lifestyle #fitdutchies #getfitstayfit #primetimeclub 
Waarom supplementen? 
Suplementen zijn overbodig dat zeg ik omdat dit niet onze primaire levensbehoefte is. Dat zijn zuurstof, water, zonlicht en bepaalde voedingstoffen. Maar aangezien ons voedsel bij lange na niet meer zo rijk is aan vitaminen en mineralen als honderd jaar geleden raad ik het zeker aan als aanvulling op je dagelijks voeding. 
Hieronder een paar belangrijke redenen waarom je wel supplementen moet gebruiken: - Je krijgt niet voldoende voedingsstoffen binnen met je reguliere voedsel
- Je energieker wilt voelen - Sneller wilt herstellen van zware training of ziekte - Bepaalde voedingsstoffen niet goed kan opnemen
- Doelstellingen hebt op het gebied van lichaam en geest 
Lijst van suplementen die ik zelf gebruik:

Groene thee 
Kaneel 
Hennepzaadpoeder 
Magnesium 
Moringspoeder 
Macapoeder 
Biergist 
Visolie omega 3

Kurkuma 
Vitamine C

CLA linolzuur 
Multi-vitamin & mineraal 
Lijnzaadolie 
Sunwarrior illumin8 
Pure BCAA’s 
Creatine 
Pre-workout 
Cacaonibs 
Appelciderazijn 
De komende periode ga ik al deze supplementen posten. Waarom te gebruiken en wat de belangrijkste werking ervan is op lichaam en geest.
#rogue #roguefitness #rogueeurope #crossfit #barbell #rigs #timeforchanges #bietjehangen 
Yes oooh yes.. Gisteren bij de mooiste showroom van Europa geweest @rogueeurope . Over een tijdje kan er in Tilburg getraind worden met de beste materialen op crossfit gebied.
#finisher #chestworkout #pushup #pectoral #justdoit #tothemax #crossfit #bodybuilding #biggymtilburg #personaltraining #knowledge #nopainnogain #primetime 
Yes oooh yes!! Push yourself to the max, heerlijke finisher voor je chestworkout 💯🔥
Waarom deze finisher? 
Vanwege het feit dat je met je eigen lichaamsgewicht nog even al je kracht eruit haalt. Finishers zijn ook een goede manier om een winnaars mentaliteit te bouwen en doorzettingsvermogen te kweken, uithoudingsvermogen en explosiviteit te trainen. Ga echt door totdat je lichaam vraagt om genade 🚨 want dat gaat het verschil maken met de andere in de sportschool!
#letfoodbethymedicine #healthyfood #veganfood #vegan #vegatables #fruit #vitamins #antioxidants #primetimefood #weightloss #detox #getfitstayfit #fresh #recoveryfood #dietplan #justdoit 🥦🥑🍆🍅🥕🍠🥝🍓🍇🍉🍌🥗🥦
Zo zie ik een koelkast het liefst. Groentes, groentes en veel fruit. Zorg dat je de basisvoeding zoals je in deze koelkast ziet altijd in huis hebt. Door geen bewerkt voedsel  in huis te halen zul je velen malen sneller je goals bereiken!! 80/20 verhouding is voor mij altijd een goede verhouding geweest om het makkelijk vol te houden. Dat houd in 80% gezond en 20% eten waar je zin hebt met gezond verstand 😉. Naar verloop van tijd merk je dat het een lifestyle is geworden en schuift het op naar 90/10 en als je dedicated bent soms wel naar 100% healthy! 
Verwacht ook niet dat je direct deze regel kan toepassen maar maak kleine stapjes maar wel vooruitgang elke maand. 🥦🥑🍆🍅🥕🍠🥝🍓🍇🍉🍌🥗🥦