Shahada Fauzi

Shahada Fauzi Follow

🌸Mom's of 3 little angels
💄Dealer WD♡VH♡Peea♡Feeaz @ciksha_wdec
🍫Agent Chocotainer
🖱️Owner+Designer @SFDesignLab
🖥️Lifestyle+Personal Blogger⤵️

http://www.shahadafauzi.com/

637 Followers  228 Follow

Share Share Share

Pagi tadi pi bawak 2 ketoi stujes, si encem Iman dengan Cik Merah check up kat Klinik Kesihatan. Timbang berat le macam biasa. 
Cik Merah kena komplen jugak berat tak naik ikut umur. Tapi masih dalam zon selamat. 
Si encem Iman memang dah kategori kurang berat badan dah. Terus dapat bekalan vitamin dengan susu. Susu jenama Promex lagi tu. 
Taktau la nak buat camna dah. Depa berdua ni memang jenis pemakan pun. Tak pernah sekat depa nak makan. Tapi itu la nye, berat tak mau naik. Redha kan je la. 
Mekaseh la sebab prihatin dengan kenaikan berat anak-anak kami. Bagus perkhidmatan nurse Klinik Kesihatan kat sini tau. Tu CikSha tak pernah miss bawak anak-anak pi check up setiap bulan. 😘

#KisahAnakAnak
Dah tidur ke tu? CikSha tengah struggle ni nak siapkan 3 entri review kat blog. Huwaaaaa. Tolonglah otak jangan tepu sangat. 
Tengah tunggu gambar nak buh dalam entri duk loading, tetiba perot menyanyi sendu kelaparan. Nak pi dapur memang idak la. 
Last nye, rembat satu cekelat si lazat Chocotainer Choc&Nut. Nanti ai bayaq ye. Sendiri makan pun kena bayaq ok. 😌

Ermmmmm..dapnye wei. Terus perot bernyanyi riang. Hihi. Tak takut gemok ke CikSha? Tak. Makan ceklat ni InsyaAllah tak debob ok. Ni ceklat yang memang sesuai untuk orang diet. 
Ok la. Nak sambung tulis review kat blog. Bye! 
#ShahadaFauziDotCom 
#CikShaChocotainer
Parents yang hadir dalam perjumpaan dengan presiden Persatuan Sindrom Down Malaysia pagi tadi kat Unisza. Tak ramai yang dapat hadir sebab ada kekangan masing-masing. Mungkin masih belum diizinkan Allah bak kata tuan pengerusi. 
Semoga Allah permudahkan niat puan presiden untuk aktifkan balik persatuan sindrom down Terengganu. Nak membantu lebih ramai parents yang dianugerahkan bunga syurga untuk nampak 'jalan' membantu anak extra special masing-masing. InsyaAllah. 
Cuba cari CikSha kat mana? 😝
Hari ni repeat lagi Domino's Pizza. Saje belanje adik ipar yang tolong suami sama-sama tengokkan anak-anak masa CikSha pi perjumpaan ibu bapa anak-anak Sindrom Down dengan presiden Persatuan Sindrom Down Malaysia.
. 
Subuh dah buat order online. Nak take away pukul 12 konon. Tapi meeting habes lambat. Suami nak solat Jumaat pulak. Terpaksa pospon ambil lewat la. . 
Yang bagusnya staf depa call remind suruh ambik pizza. Sebab dah lewat 2 jam. Katanya takut CikSha terlupa. Bagus servis. Maceh la susah-susah call. CikSha tak lupa aih. Peberet kot. 😝

#ItsAllAboutYou 
#DominosMY 
#ShahadaFauziDotCom
Dah unwrapped yang abam Gdex hantar tadi. Tenkiu #DettolMalaysia. 
Lepas ni CikSha dah tak jadi ibu paranoid lagi. Kena jadi ibu Dettol pulak. Hihi. 
Budak Adan kemain excited nak mandi hari ni tau. Nak pakai Dettol Biru kata dia. 
Nanti kita cerita panjang berjela kat blog. Stay tuned! 
#ShahadaFauziDotCom 
#ProductReview
Tedia muka CikSha disimbahi cahaya keimanan sangat. Hahahaha. 
Baru nak rileks baring-baring lepas menyapu satu rumah yang beso amat ni. Sekali ada number call. Yang 1st tak jawab. Biasa le. Paranoid. 😝

Kali kedua dia call rasa macam hati pun rela nak jawab, jadi CikSha pun jawab je la. Rupanya orang Gdex call nak hantar barang. 
Errr..rasa takda shopping online pun. Dah insof. Stok meniaga untuk bisnes online pun belum topup lagi. Gamaknya barang review la kot. CikSha kan ambik job review jugak kat blog bushuk kesayangan www.shahadafauzi.com tu. 
Ni duk tunggu abam Gdex sampai la ni. Mana dia ni. Tak sabo dah ni. 😄
Hari ni tiga ketul budak ni bangun awal gila. Jadinya pukul 8 pagi ummi dah mandikan semua sekali. Kalau tak pukul 10 lebih baru mandi. Dah bangun nye pun nak dekat pukul 10.

Tak sempat lagi nak masuk SOHO hari ni kena layan 3 ketul ni dulu. Free sikit nanti baru masuk SOHO nye siapkan kerja design yang beratur. 😅

#MakAnakTiga
#KunciSyurgaUmmiAbah
Throwback gambar hari Ahad lepas. Berkelah tepi sungai Kuala Berang makan Domino's Pizza. Nanti CikSha update kat blog entri penuh. 
Tapi kan nak habaq, sedap gila pizza ni.  Dah sejuk pun masih lembut tau roti pizza tu. Pi ambik pukul 4 petang, pukul 6 lebih baru dapat makan. Tapi still yummylicious. 
That's why i ❤️ Domino's! 
#ItsAllAboutYou 
#DominosMY
#ShahadaFauziDotCom
Siap pun banner iklan untuk letak kat blog customer. Boleh proceed design logo pulak. Sesambil siapkan design blog yang duk beratur lagi. 😅

Ada bisnes? Nak buh iklan kat blog-blog yang ada buat servis letak banner iklan? Boleh je upah saya design banner iklan yang comei-comei. Meh bisik tepi meh.

#DesignByShahada 
#RSCreativeEnterprise 
#SayaFreelanceDesigner
Sambil dodoi si encem Iman tido tadi, kita ngap ceklat si lazat chocotainer perisa coconut. Layan pulak ulangan drama Cinta Tiada Ganti kot tajuk dia. 😌

Memula ramai teragak-agak nak cuba perisa coconut ni. Mungkin takut muak atau tak kena selera. Tapi bila dah ngap, haaaa rasa macam nak repeat lagi. 
Sebenarnya perisa coconut ni nyummy sangat. Kelapa tu segar tau. Ngam sangat dengan adunan milk chocolate, cream cheese dan madu kat bawah dia. Sedappp tak sangga kata orang utagha. Hihi. 
Tak percaya? Kena try la tu maksudnya.  Baru tau umphhhh dia camna. 
#CikShaChocotainer 
#AgentKualaBerang 
#TeamNurul 
#GengAkakCekelat
Siap dah re-edit design cover buku ni. Nak edit kat words je pun ha tapi ambik masa berkurun. Cemni la kerja sendiri kat rumah ha. Time kerja tak tentu. Mood askor askor kecik elok, dapat la mengadap 'baby'  yang satu ni siapkan kerja. Hihi. 
Apa-apa pun, semua dengan izin Allah kan? Alhamdulillah. Boleh proceed next design pulak ➡️Web banner iklan. 
#DesignByShahada 
#RSCreativeEnterprise 
#SayaFreelanceDesigner
Stok si lazat chocotainer ni dah sampai. Horeyyyy! 💃

Mai mai. Siapa nak pinang depa. Stok terhad ok. Sebab ceklat ni homemade. HQ tak menang tangan nak siapkan order yang menderu-deru. Agen semua kena ikut turn nak dapat stok. 
Kalau teringin, mai pinang depa kat CikSha ok. 😘

#CikShaChocotainer 
#AgentKualaBerang 
#TeamNurul 
#GengAkakCekelat