Ana Suhana Lifestyle Blogger

Ana Suhana Lifestyle Blogger Follow

💃Food • Travel • Beauty • Parenting
💃#altheaangels #kzkladvocate #kakilike
💃 To contact 👉 mss0285@gmail.com
💃Blog Update 👇

https://youtu.be/jVD3qJ6hvMQ

4,875 Followers  1,181 Follow

Share Share Share

Bila dapat makan apa yang dia suka be likeee.....
.
.
Actually bukan dia je yang suka, onde pun suka sekali. Hehe. Kadang tu teringat-ingat kepedasan sambal penyet dekat @kafedapuranehaneh ni. Tebal bibir dont care janji puas. Favorite onde dengan Syafi semestinya lele penyet. Wajib add on lele seekor dan tauhu tempe. Special request untuk Syafi extra kerak. Hehe. Tapi dalam gambar lele tersorok. Yang ada kembong 2 ekor untuk daddy @sirsyahmi.
.
Nak makan western pun ada u olls. Onde dah rasa grill salmon dengan grill chicken dia. Paling onde suka gravy salmon grill tu. Sedap 😋.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #picoftheday #likeforlikes #likeback #travelling #travel #beach #naturephotography #nature #photography #igers #instagram #foodporn #foods #instafood
Siapa yang guna pencuci baju jenama TOP? Dan selalu shopping stok dekat Mydin? Tahniah diucapkan kepada korang. Sebabnya....
.
.
.
Korang secara tak langsung telah membantu Top dengan kerjasama Mydin melalui kempen CSR Cerahi Kehidupan Bersama TOP Menyumbangkan Pakaian Seragam Sekolah Kepada 500 Orang Pelajar di 18 buah rumah kebajikan terpilih.
.
Dana untuk tabung CSR ini telah dikumpulkan pada 15 November hingga 15 Disember 2018 yang lalu di mana dengan pembelian produk terpilih jenama TOP di semua cawangan MYDIN di seluruh negara, setiap 30 sen akan disalurkan ke dalam tabung CSR ini dengan tujuan untuk membeli keperluan persekolahan berupa pakaian seragam, beg sekolah dan alat tulis yang lengkap untuk anak-anak yang berusia di antara 7 hingga 17 tahun sebelum bermulanya sesi persekolahan yang baru.
.
.
Semoga adik-adik yang terpilih lebih bersemangat untuk mencapai cita-cita serta dapat menaikkan keyakinan dan harga diri mereka.

#TOPcerahikehidupan #anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger
Salah satu cara untuk latih diri supaya mesra atau pandai cakap depan kamera. Maka terhasil lah video #kfcparmesantrufflecrunch ni. Korang dah rasa ke? Yay or nay?
.
** Full video dekat Youtube akak. Haa jangan tak caya akak pun ada Youtube. Baru nak berjinak-jinak merpati orang kata. Kalau sudi sila-sila lah subscribe. Link dekat bio. Ok bye.
.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #picoftheday #likeforlikes #likeback #travelling #travel #beach #naturephotography #nature #photography #igers #instagram #foodporn #foods #instafood
Dah baca Al-Kahfi belum? Kalau belum hati-hati lah takut kak limah datang kokak korang nanti. Jangan kata akak tak ingatkan pulak nanti. Hehe. Enjit enjit semut, siapa sakit naik atas.
.
.
Ni cerita masa akak layan Hantu Kak Limah Musical dekat MAPS last 2 weeks. Mengharapkan hantu kak limah yang sebenar tapi takde. Dapat yang klon pun jadilah.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #picoftheday
Apooo?? Testimoni daripada 92% pengguna mengatakan yang garis halus dan kedut di wajah mereka kelihatan berkurang selepas 1 minggu. Biar betik? Akak pun nak juga!

Tak tunggu lama cecepat akak grab Murad Dew A Little Travel ni. Dengan harga serendah RM88 akak dah boleh mencegah penampilan garis-garis halus dan kedut di wajah serta menjadikan kulit kekal terhidrat selama 24 jam.

Yang penting akak suka Murad Dew A Little Tavel Pack ni sebab ianya diformulasi bebas dari bahan-bahan berbahaya seperti paraben, sulfates, phthalates dan gluten. So ianya sesuai untuk semua jenis kulit termasuk untuk mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif.

Jom lah teman akak cuba @muradmalaysia. Full review klik link di bio.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #muradmalaysia #muradmy
Sejenis kelegaan bila tengah-tengah panas dapat hirup semangkuk cendol. Dekat KL cendol mana yang sedap? Cer share sikit kot kot boleh akak terjah nanti.
.
.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #picoftheday #likeforlikes #lfl #lfl💛 #likeback #travelling #travel #beach #naturephotography #nature #photography #igers #instagram #foodporn #foods #instafood
"Watches are so named as a REMINDER. If you don't watch carefully what you do with your time, it will slip away from you".
.
.
Just love this minimalist design of Arafah watch from @tawaftimepieces. It's just perfect to match with any style of mine. At a very reasonable price, it come with 2 years of warranty, water-resistance & anti-scratch.
.
.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #picoftheday #travelling #travel #beach #naturephotography #nature #photography #igers #instagram #quote
Sesetengah dari kita lebih prefer pencuci muka yang tanpa buih. Kalau korang termasuk dalam geng yang sama, korang patut cuba Pore Purifying Serum Cleanser keluaran terbaru dari @altheakorea ni.

Berfungsi melalui Dual Moisture Cell Sytem dengan bahan-bahan utama iaitu daun pudina, tea tree dan minyak jojoba, Pore Purifying Serum Cleanser bertindak dengan baik untuk :
.
✔️ menyingkirkan sisa makeup dan kotoran dengan sangat baik
✔️ menjadikan kulit kekal lembap dari dalam
✔️ mengekalkan tahap PH kulit yang seimbang

Nak beli dekat mana? Korang boleh baca dekat  link di bio. Harga hanya RM33 sahaja untuk 150ml. Nak lagi jimat, beli lagi satu barang untuk free shipping direct dari negara abam KPop.
.
.
.
#AltheaSerumCleanser #AltheaAngels #AltheaKorea
Before you 'ASSUME'
Try this 'crazy' method called ASKING!!.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #picoftheday #travelling #travel #beach #naturephotography #nature #photography #igers #instagram
Cari kawan biar macam cermin.
Kita gembira dia pun gembira, 
Kita sedih dia pun turut bersedih.
.
.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #picoftheday #travelling #travel #beach #naturephotography #nature #photography #igers #instagram
Life is an open book full of blank pages.
.
.
.
You write the story as you go.
.
.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #picoftheday #travelling #travel #beach #naturephotography #nature #photography #igers #instagram
Today is the last day of 2018.
I just wanna say thank you so much to all of u for your kindness love and likes. And i had try my best to like back those loves ❤❤.
.
.
I pray to Allah may this upcoming new year bring more success and joy in our life in this world and hereafter. Let's keep support, spread positivity and discard any negative toxic. Stay healthy and take a good care 😍.
.
.
.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #picoftheday #likeforlikes #travelling #travel #beach #naturephotography #nature #photography #igers #instagram