Ana Suhana Lifestyle Blogger

Ana Suhana Lifestyle Blogger Follow

💃Food • Travel • Beauty • Parenting
💃Family of @sushi.vid #altheaangels #kzkladvocate
💃 To contact 👉 mss0285@gmail.com
💃Blog Update👇

http://www.anasuhana.com/2019/06/ramen-asam-pedas-vs-cendol-durian-di-cendol-kampung-hulu-melaka.html

6,304 Followers  1,194 Follow

Share Share Share

Tengah-tengah bosan tak tau nak buat apa.....tiba-tiba ko macam terdengar jingle yang tengah hot dekat radio sekarang ni. Akak tak boleh tahan dik. Akak pun nak berCARSOME juga.
.
.
Korang tak tercabar ke? Kalau korang rasa korang punya idea lagi best, sila kan. Akak cabar!!! @carsomemalaysia

#ChooseCarsome #BadadadumChallenge
🕴🕴🕴Detective in action failed!!!.
.
.
.
Konon berangan nak jadi detektif, nak solve kes pembunuhan, rupanya belum cukup ilmu 😂.
.
Tapi kalau korang rasa korang mampu dan hebat bab-bab penyiasatan ni, sila beranikan diri untuk selesaikan kes "The Greatest Murder of Westwood" - kerjasama antara @blueantentertainment X @breakoutmy dengan tayangan siri The InBetween (Unifi TV Ch 473).
.
Dan kalau kata korang jadi 100 peserta pertama yang  berjaya selesaikan kes pembunuhan tersebut, korang berpeluang membawa pulang hadiah istimewa.
.
So book slot korang secepat mungkin sebab kolaborasi ni hanya sehingga 21 June 2019 ni. And best of luck guys.
.
.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #TheInBetween #blueantentertainment #breakoutmy
Baru 2 bulan guna, dah nampak kesan dia.
.
.
Memang sungguh lah wei yang produk @hiruscarmy ni berkesan bantu atasi masalah jerawat dan paling best parut-parut jerawat dekat muka ni makin pudar sepudarnya. Tak perlu nak make up tebal semata-mata untuk tutup parut jerawat.
.
.
Harga set produk Hiruscar ni pun mampu milik tau korang. Korang boleh beli produk Hiruscar ni di farmasi-farmasi berdekatan korang atau nak senang beli je secara online di hiruscar.com.my/buy-now/.
.
.
. .
#HiruscarMalaysia #Hiruscar #HiruscarAntiAcne #HiruscarPostAcne #AcneCare #PostAcne #ClubSpotles
"Duit raya" tahun ni!!!.
.
.
Muka tahan malu sebab balik dari sekolah tengok ada "hadiah" atas meja. Hadiah pulak tu benda yang dia teramat suka.
.
.
Tahun ni onde tak bagi duit raya so onde ganti dengan Thomas & Friends Trackmaster Boat & Sea Set ni. Ok lah kan. Nanti kita unbox rupa set track master ni ye.
.
.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #teamAFviral0723
Swipe left for real picture 😈.
.
.
Cendol durian - antara menu popular dekat @cendolkampunghulu Melaka ni selain dari Ramen Asam Pedas. Sejenis nikmat masa tengah panas. Korang dah cuba? Full review klik link di bio ok.
.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #foodphotography #foodporn #foods #foodie #foodgasm #foodstagram
Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Maaf Zahir Batin. 
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #teamrayakl
Yang datang dari hati
Pasti akan sampai ke hati.
.
Bahagiakan saudara kita,
Moga Allah bahagiakan kita.
.
Salam Jumaat dan salam 26 Ramadan.
.
.
.
.
.
#anasuhanadotcom #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #teamAFviral0690 #lfl #lfl💛 #picoftheday #photography #igers #instagram #quotes #quotestoliveby #nature #naturephotography #naturelovers #travelphotography #traveling #travelgram
Bosan berbuka dengan nasi, jom tukar menu dengan Piza Ssamjeang @dominosmy pulak.
.
.
Yeee Piza Ssamjeang Domino's kembali lagi guys. Piza pedas manis dengan citarasa Korea. Semuanya sebab korang minta Dominos keluarkan balik menu ni kan. So tunggu apa lagi, order lah sekarang untuk penghantar petang nanti.
.
.
Ada Ssamjeang Beef Pizza, Ssamjeang Tuna Pizza dan Ssamjeang Chicken Pizza. Tak lupa ada juga Ayam Haseyo Chicken Wings. Baru lah complete 'So Spicy So Drama'.
.
.
Untuk menempah korang boleh layari http://www.dominos.com.my atau hubungi 1-300-888-333 atau terus ke cawangan Dominos terdekat.
.
.
.
.
#dominosMy #DominosSsamjeang #SoSpicySoDrama #ItsAllAboutyou
"Sebaik-baik hari yang terbit matahari ialah hari Jumaat. Pada hari itu Adam di ciptakan dan pada hari itu juga dia di keluarkan dari syurga. Pada hari Jumaat juga kiamat akan berlaku. Pada hari itu tidaklah seorang yang beriman meminta berdoa sesuatu daripada Allah melainkan akan dikabulkan permintaanya."
(Hadis Riwayat Muslim) .

Doa -doa lah semoga kita terpilih untuk beramal di malam Al-Qadr. Bermula malam ni amalkan paling kurang bacaan..
1. Al Fatihah 3x
2. Al Zalzalah 2x
3. Al Kafirun 4x
4. Al Ikhlas 3x
5. Yaasin 1x

Seeloknya satu set baca  waktu pagi dan satu set waktu malam. Kalau nak baca lebih dari satu set juga digalakkan.

Ini adalah bacaan paling minima buat 10 malam terakhir Ramadhan. Mudah-mudahan kita tergolong dalam golongan yang mendapat lailatul qadar.
Aamiin - Catatan kuliah al-Fadhil Ustaz Muhadir Hj Joll.
.
.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #teamAFviral0678 #lfl #lfl💛 #picoftheday #photography #igers #instagram #nature #naturephotography #naturelovers #travelphotography #traveling #travelgram
SEKARANG ATAU TIDAK!!! Jom tukar dan beli Tune Talk Value Prepaid Pack and korang boleh enjoy up to 50GB* of data for RM48 only. So korang bolehlah layari video favorite korang setiap hari dengan hi-speed internet serta enjoy UNLIMITED Chat, Social Media & Music. Cepattttt tau sebab terhad pada 150,000 pek je. Jangan kata akak tak payung pulak.
.
👉 @tunetalk 
#BiggerValuePlan #SureOne
Bak kata pepatah, sediakan payung sebelum hujan. Begitu juga dengan kesihatan dan kebersihan diri.
.
.
Jom pastikan kita semua dilindungi dengan rangkaian produk Dettol - satu jenama perlindungan daripada 100 jenis kuman yang berbahaya yang dipercayai sejak sekian lama.
.
.
.
Ada geng Dettol sama dengan sis tak ?? Kalau ada sis nak cari 3 orang yang bertuah untuk memenangi set rangkaian Dettol ni. Cara dia mudah sangat. Korang hanya perlu komen di bawah ni KENAPA RUTIN MEMBASUH TANGAN ITU PENTING?.
.
.
Senang kan? So jangan lupa ajak keluarga dan kawan-kawan join sekali tau. Mana tau ada rezeki Ramadan untuk korang semua ❤. GA akan tamat pada 31 Mei 2019.
.
.
.
.
#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger
There are five important things for living asuccessful and fulfilling life: never stopdreaming, never stop believing, never give up, never stop trying, and never stop learning.
.
.
.

#anasuhanadotcom #blogggermalaysia #malaysianblogger #bloggerMY #bloggerkakimakan #lifestyleblogger #picoftheday #photography #igers #instagram #quotes #quotestoliveby #travelphotography #traveling #travelgrams #teamafviral0625