JepunMari

JepunMari Follow

✌storytelling.write.repeat
🍤love cooking & love eat to
Pixies of diary, just keep smiling
❤Malaysianblogger/collaborate/review
📩zieazi30@gmail.com

https://jepunmari2.blogspot.com/

1,110 Followers  656 Follow

Share Share Share

tranding ke hape sekarang #10yearchallenge ..spam dulu yg ini. 
Alhamdulillah dulu popular, sekarang luar biasa.... sebab dulu tak gemok sekarang yg menggemok.. . .

#nopicture10yearago maklumlah dulu pakai hp yg takde camera..
disebabkan perut lapar nasi tahap boleh parkinson try makan kat Rumah Cibiuk. lebih kurang mcm ayam penyet cuma bezanya nasi di bungkus dlm daun pisang. nasi dlm bamboo pun ada tp just amik yg daun pisang
.
.
bab sambal.. sambal ayam penyet lg win laa.. sambal kat sini kasar2. tahap kepedasan belom tahap nak menampor orang. should try mana yg suka Indonesia food.
.
.
.
#rumahcibiukwangsamaju #rumahcibiuk #cukjepunmakan #jepunmariblog #malaysiablogger #bloggermalaysia #foodie
tengah sedap berlari sambil kejar budak2 ni naik basikal.. tetiberrr jeee dengar kelepek klepekkkkk kat kaki.
.
finally!! setelah berjasa 2 hari berjogging. hari ni DIA bercakap mintak baru. memang saje cari nahas! punya terperap bertahun2 dalam rack shoes baru laa ni sibuk nak jogging kan. .
.
pusing satu tasik ni dapat 5km.. harap2 fat burn la lemak-lemak yg ada plus nasi lemak yg baru melantak pagi tadi. hahaha
.
.
#nakkasutbaruplease #adaalasantaknakjogging #jepunmariblog #cikjepunjogging
hari ni sotong goreng kunyit pulak..
.
esok nak masak peee any suggests??
.
#sotonggorengkunyit #resepi #cikjepunmasak #jepunmariblog
#bendigoreng pecah telur sebijik. .
.
#resepi #cikjepunmasak #jepunmariblog
#done ayam masak kicap untuk yg bersekolah. yg tak sekolah dah kenyang dari tadi xbehenti mengunyah. ni kalau cuti seminggu mau naik berkati-kati
.
.
.
#ayammasakkicap #coolschool #azreeqsufi #afrinanursafiya #cikjepunmasak #jepunmariblog #malaysiablogger
bermula lah rutin pagi alarm mak-mak. rambut sikat tepi tu yg tak menahan.. HAHAHAHAHAHA
.
.
.
#coolschool #azreeqsufi #afrinanursafiya
lawa2 ni nak gi mana?
.
nak pegi rumah nek cu selang 2blocks dari sini.. gaya macam nak gi KLCC sambut tahun baru HAHAHA
.
anyway SELAMAT TAHUN BARU 2019 .
#maintenancetinggibudakini #afrinanursafiya #finafinod  #happynewyear #selamattahunbaru #jepunmariblog
"mama, can we take home.. pleaseeeeee" urmmm #maybenottoday #azreeqfina #azreeqsufi #afrinanursafiya
aucak.. !! hahaha. sekarang, favorite pakai tali handbags colourful mcm ni. selesa sebab lebar & tak sakit bahu. sejenis yg suka sling bag rasa confidence sgt pastu jalan pun dah mcm gangster HAHAHA. k bye!!
.
.
pic last : kemahen anak dara tu pakai kasut mama siap posing be like miss universe. ngegee
.
.
#mothertwokids #finafinod #bokittahijab #bokittalovers #jepunmariblog #malaysiablogger #bloggermalaysia
Apa yg di cari tu nak???
.
.
tak cukup ke bertong-tong toys yg ada kat umah tu. sampaikan toys yg ada ni overload terpaksa masuk ke tong recycle.. huhuhuu.
.
.
#azreeqsufi #bumblebee #jepunmariblog #bloggermalaysia #malaysiablogger #cikjepun
Heret 3orang ni tengok movie yg mama suka. hahaa #bumblebee (tengok picture pun dah tahu sape yg more excited.. ngegeee)
.
.
actually, diorang tak excited pun nak tengok.  ehh pe daaa, tak suka tengok transformers ke hape diorang ni.. dulu mama membesar dgn tengok kartun transformers sampai la di filem kan still tak jemu tengok.
.
.
REVIEW : cerita tentang mcm mana terjumpanya bumblebee ni kat bumi dan starts mcm mana dia jadi bisu. lebih kurang throwback stories tentang kewujudan transformers laaa.
.
.
best la citer Bumblebees ni. mana yg tak suka tengok citer robot-robot ni compom menguap bnyak kali termasuk orang duk sebelah ni.
.
HAHAHAHA
.
.
#movietime #reviewfilem #jepunmariblog #mothertwokids #familytime #bumblebeemovie #cikjepuntengokwayang