Jepun Mari

Jepun Mari Follow

✌blogger.storytelling.write.repeat.mommyblogger
🍤Pixies of diary, just keep smiling
www.jepunmari2.blogspot.com
📩contact >> zieazi30@gmail.com

1,228 Followers  726 Follow

Share Share Share

nampak gayanya pepagi tinggal teguk je dgn adanya Coffee Maker ni.
.
tq @safimalaysia dan achik @mama_ble 
#matapandangmanatu #kelaut.
.
.
#safimalaysia #lifestyleblogger #bloggermalaysia #malaysiablogger #jepunmariblog
Nak tenang solat lah..
Nak nangis sujud lah..
Nak syurga beribadah lah.. .
Nak aku, pinang lah eh. ehh. .. ehhh
.
Sorry. not available..
.
.
.
#motheroftwokids #motherhood #parentingstyle #lifestyleblogger #jepunmariblog
SAFI Shower Kokonut Shake sedap bau macam nak makan.
.
yg penting SAFI Shower ni membasmi 99.9% kuman & sesuai untuk seisi keluarga .
.
.
#safimalaysia #safishower @safimalaysia
ingat tak dulu2 kalau baby selsema mak2 kita buat minyak bawang putih. titik bawang putih & letak minyak lepas tu letak kat tapak kaki, dada. lecehkan!!!
.
#gajahbaring BALSAMO 
Garlic Balm utk memudahkan cara ibu-ibu moden untuk keselesaan nafas & tidur. #garlicbalm adalah bau sebenar bawang putih. seriously after apply #gajahbaring flu Azeq makin berkurangan. malam pun tidur dgn selesa.. dan paling best senang nak bawak travel.. so mommy tak payah susah2 nak sediakan minyak bawang putih, dgn #gajahbaringbalsamo dah siap dlm botol.
.
.
OLESS untuk pelembab bibir #lipbalm RM10
.
#garlicbalm #balmuntukbaby #balmuntukbayi #balmuntukselsema .
.
HARGA PROMOSI #garlicbalm
RM29.90 (exc postage)
free gift thermometer dgn setiap pembelian terawal .
.
FB : Gajah baring HQ 
IG : @gajahbaring_hq 
contact : 018-7665694
nak share produk untuk mencabut buluzzzz tanpa menghitamkan keti #ketiak. sape yg belom try #wawawax sangat rugi. .
.
kebaikan #wawawax
» bulu tumbuh lambat (2 minggu)
» cabut bulu hingga ke akar
» menangalkan sel kulit mati
» bulu tumbuh lebih halus & jarang
» tak perlu dipanaskan. » sesuai utk semua jenis kulit.
.
ready stock plus dpt free gift lagi. boleh order sekarang .. klu malu nak komen.. DM pun boleh.. .
whatsapp 016-6342865
.
.
.
#wawawax #wawawaxhairremoval #produkcabutbulu #produkcabutbuluorganic #produkreview #jepunmariblog #lifestyleblogger
LONTONG PECEL
dibungkus dgn daun pisang, nasi impit, sayur kangkung, taugeh, kacang panjang, kuah pecel dan mee siput... rasa memmg urhmmm.. tak percaya? cubalah makan.
.
.
.
.
#selamatharirayaaidilfitri
#bloggerstyle #jepunmariblog #malaysiablogger #bloggermalaysia #lepasrayalaparapa @lepasrayalaparapa #lontongpecel #lontongjawa #malaysianfood #orangjawa #jawafood
#selamatharirayaaidilfitri dari kami team marhaban #songketmakdara.. ada open house jemput lah kami. ketua marhaban tuuu yg baju pink.. ahakkkkhahakkk
.
.
.
#TNGRayaSedondon #RayaSempoiTNG @mytouchngo #BXRiangReadersRaya
@samsungmalaysia #SamsungMalaysia #GalaxyA50 #GalaxyA30 #eraAbaru #checkinkampung 
@cosmoderm #Cosmodermraya #Cosmoderm #HalalSkinCare
@indulgemalaysiaairports #indulgeatmalaysiaairports #nostalgiaraya #suasanadihariraya 
@goodmorning18grains #KecohDiHariRaya
#RayaSamaOPPOReno10xZoom #OPPOReno10xZoom @oppomalaysia 
@realmemalaysia #realmemalaysia #realme3Pro_MY #RealRayaMoment 
#TheSkop #TheSkopRaya #TheSkopVIVO #VIVOV15 #VIVOMalaysia @theskop
#SelfieRayaHOMS #JomDownloadHOMS @homs.malaysia
Bajet nak buat filem hindustan baring golek-golek atas rumput.. sekaliiiiiiii ternampak pokok kelapa tinggi siap ada buah kelapa muda. seriau pulak ketepek jatuh atas kepala.
.
berdiri besepah pun okeyy.. semuaaaa cantik.. puas beraya tahun ni dari sawah ke laut, dari laut naik ke darat. ke udara je belom.
.
.
.
.
.
#selamatharirayaaidilfitri
#jepunmariblog #malaysiablogger #TNGRayaSedondon #RayaSempoiTNG @mytouchngo #BXRiangReadersRaya
@samsungmalaysia #SamsungMalaysia #GalaxyA50 #GalaxyA30 #eraAbaru #checkinkampung 
@cosmoderm #Cosmodermraya #Cosmoderm #HalalSkinCare
@indulgemalaysiaairports #indulgeatmalaysiaairports #nostalgiaraya #suasanadihariraya 
@goodmorning18grains #KecohDiHariRaya
#RayaSamaOPPOReno10xZoom #OPPOReno10xZoom @oppomalaysia 
@realmemalaysia #realmemalaysia #realme3Pro_MY #RealRayaMoment 
#TheSkop #TheSkopRaya #TheSkopVIVO #VIVOV15 #VIVOMalaysia @theskop
#SelfieRayaHOMS #JomDownloadHOMS @homs.malaysia
Hari tu raya-raya sempat jugak ke pantai. dah seharian penat bejalan raya faham-faham je lah bau ushuk mashem kitorang ni dah boleh samakan dgn ikan masin kat Lumut. nasib ikan-ikan kat laut elok hidup dgn bahagia
.
. .
.
#selamatharirayaaidilfitri
#jepunmariblog #TNGRayaSedondon #RayaSempoiTNG @mytouchngo #BXRiangReadersRaya
@samsungmalaysia #SamsungMalaysia #GalaxyA50 #GalaxyA30 #eraAbaru #checkinkampung 
@cosmoderm #Cosmodermraya #Cosmoderm #HalalSkinCare
@indulgemalaysiaairports #indulgeatmalaysiaairports #nostalgiaraya #suasanadihariraya 
@goodmorning18grains #KecohDiHariRaya
#RayaSamaOPPOReno10xZoom #OPPOReno10xZoom @oppomalaysia 
@realmemalaysia #realmemalaysia #realme3Pro_MY #RealRayaMoment 
#TheSkop #TheSkopRaya #TheSkopVIVO #VIVOV15 #VIVOMalaysia @theskop
#SelfieRayaHOMS #JomDownloadHOMS @homs.malaysia
start rindu dgn suasana raya di kampung. sebelum balik sempat jg begambar kat tangga walaupun in between mcm2 hal belaku. gagahkan juga dapat snap 1 picture. at lest have then NEVER. ni pun ada yg tak masuk, kalau masuk semua roboh tangga rumah nenek ni.
.
.
pssttt : org tua2 kata anak dara xelok duduk kat tangga.. nti xde org masuk minang... takde org masuk minang, kita la pii pinang org.. amacam??? HAHAHA
.
.
.
#lifestyleblogger
#blogger #bloggermalaysia #jepunmariblog #selfieraya #malaysiablogger #jomdownloadhoms
#selfierayahoms @homs.malaysia #TNGRayaSedondon #RayaSempoiTNG @mytouchngo #BXRiangReadersRaya
@samsungmalaysia #SamsungMalaysia #GalaxyA50 #GalaxyA30 #eraAbaru #checkinkampung 
@cosmoderm #Cosmodermraya #Cosmoderm #HalalSkinCare
PUNTEN...
raya2 ni teringin pulak nak makan #puntenjawa . .
.
buatnya tak rumit. masak nasi lebihkan air. masak lembik (bukan bubur) kemudian letak santan, sedikit garam. lepas tu kepal2 kan nasi tu buat bentuk lonjong. makan bersama dgn sambal jawa yg pedassss.
.
berlawan2 rasa PUNTEN ni dgn lemak, manis, pedas dalam tu. .
.
. .
.
.

#puntenjawa #malaysianfood #jawafood #malaysiablogger #bloggerstyle #jepunmariblog #lepasrayalaparapa @lepasrayalaparapa #blogger
#bloggermalaysia
SAMBAL TAHUN JAWA
sape pernah mkn? hanya org yg ada kesabaran kesabaran tinggi boleh sediakan juadah ni. masaknya rumit . tiap kali hari raya menu ni wajib ada kat rumah atok tori (arwah). selama ni mmg tak pernah amik tahu pun. pandang sipi jew.
.
.
tahun ni tergerak hati nak makan. Sekali SEDAP ya amattt!! rasa pedas, lemak, kulit lembu tu rasa kenyal. arwah mak pun suka makan.. cara masak #sambaltahunjawa ni rumit. kulit lembu tu basuh bersih pastu bakar bulus2 dia. pastu kikis pulak. bakar lama, rebus lama. bnyak keje & proses. lagi simpan lama lagi urhmm.. boleh tahan bertahun sebb tu nama 'sambal tahun ' tapi tulah tak sampai bertahun dah habesssssss . .
jgn tnya resepi. kali ni hakak tahu makan je.
.
.
.
.
.
.
.
#selamatharirayaaidilfitri #menuhariraya
@lepasrayalaparapa #lepasrayalaparapa  #lifestyleblogger #jepunmariblog #malaysiablogger #bloggerstyle #malaysianfood