Svensk Proffscykling

Svensk Proffscykling Follow

Din genväg till allt om svensk cykelsport 🇸🇪🚵‍♀️🚴
#swecycling

http://www.svenskproffscykling.se/

1,879 Followers  219 Follow

Share Share Share

SUCCÉ PÅ BANOR 🇩🇰🇧🇪🇩🇪🇬🇧🇧🇪🇸🇪🇮🇹
🚴‍♀️🚴‍♂️🏆
🇩🇰 Vid Trials UCI C1 tävlingen i Viborg i helgen blev det svensk dominans Nadine Kåmark tog segern i dam elit, men kanske mer imponerande var att bara 12-åriga Hilda Andersson tog silver! Det var 12 år i dam ELIT!!
Joacim Nyman tog enligt UCI segern i herr elit 26", enligt hans egen Instagram blev han 3:a efter bl.a. den regerande världs- och europamästaren. Oavsett inte illa för hans första tävling i klassen!
🚴‍♂️🏆
🇧🇪 Totalt 17 svenska var BMX - SCF till World Cup i Zolden, som efter VM är årets största tävling. Många gjorde bra ifrån sig, men Einar Lindberg (bild) var med avstånd bäst i boys 15-16 var han vann varenda heat både dagarna. Grymt bra!
🚴‍♂️🏆🏆🥉
🇩🇪 Otto Strandqvist har varit i Hamburg och köra nationell tysk bantävling. Han lyckades ta två segrar i juniorklassen och en 3:e plats i elit. Mycket bra i en traditionellt stark bancykel-nation som Tyskland!
🚴‍♀️🥈
🇬🇧 Frida Knutsson har varit i en även större bannation för sina första internationella omnium tävlingar. En 7:a i London och silver i Manchester blev det!
🚴‍♀️🚴‍♂️
🇧🇪 Flèche Wallonne bjöd inte på större framgångar från svensk håll.
🚴‍♀️Hanna Nilsson blev 52:a med bästa lagkamrat på 26:e plats.
Sara Penton noterades för en DNF efter utförd arbete, bäst i laget blev Rachel Neylan på 15:e plats.
🚴‍♂️ Tobias Ludvigsson assisterade Molard mot en 19:e plats och genomförde själv som 91:a.
Awet Gebremedhin Andemeskel och Israel Cycling Academy blev drabbat av vurpor. Awet utgick och lagets bästa blev August Jensen på 63:e plats.
🚴‍♀️
🇸🇪 Tour of Uppsala får deltagande från Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk som har med bl.a. Clara Lundmark och Matilda Frantzich samt flera andra mycket spännande talanger. Ska bli mycket roligt att se dem utmana på svensk mark.
🚴‍♂️
🇮🇹 Det är nu även klart att Tobias ska köra Giro d'Italia med fokus på etappsegrar till Demare. Förhoppningsvis ger det honom möjligheter själv på tempoloppen eller någon lite mer kuperad etapp.
.
📸 BMX racing pictures
#Trials #ViborgTrial
#BMX #Zolden
#trackcycling
#flechewallonne #UCIWWT
#TourofUppsala #Startlist
#Giro
#Cycling #SweCycling
SVENSKA AVTRYCK 🇫🇷🇸🇪🇸🇪
🚴‍♂️
🇫🇷 Kim Magnusson var med att forma dagens traditionsrika grusvägslopp Tro-Bro Léon från utbrytning. I slutändan blev det dock en annan Riwal Readynez Cycling Team cyklist som satt med i tätgruppen när det skulle avgöras, nämligen Emil Vinjebo dom tog hem en 3:e plats. Magnusson kom i mål 3:48 senare som 53:a.
📰🚴‍♀️
🇸🇪 Tour of Uppsala har börjat offentliggöra årets startfält och det ser starkt ut då här långt!
Norska landslaget kommer med bl.a. Sara Pentons lagkamrat på Team Virtu Cycling Women Emilie Moberg.
Även anrika norska UCI-laget Team Hitec Products - Birk sport kommer till start med bl.a. den tredubbla norska mästarinnan Vita Heine dom nyss blev 18 på Flandern Runt.
Från Nederländerna kommer Team Drenthe kommer med ett lag präglat av unga talanger.
📰🚴‍♂️
🇸🇪 Scandinavian Race får deltagande från Sveriges ända UCI-lag MEMIL Pro-Cycling som väntas ha tre svenska till start med flera av lagets övriga profiler. Ett starkt lag med flera olika bud på en topplacering.
Nordens enda PCT-lag Riwal Readynez kommer också. De väntas ha med sig de två svenska i laget, vinnaren från 2015 och 2017 Nicolai  Brøchner och Jonas Aaen Jørgensen som vann 2009 och 2014. De får nog ta på sig favoritrollen?
.
📸 @benjiiisss
#️⃣ #Breakaway #TeamPodium #TroBroLeon
#TourofUppsala #Startlist
#ScandinavianRace #Startlist
#SweCycling #Cycling #RoadCycling #gravel
TOPPRESULTAT INOM RÄCKHÅLL 🇳🇱🇫🇷🇳🇱🇧🇪
🚴‍♀️
🇳🇱 Emilia Fahlin satt med de bästa i finalen av Amstel Gold Race i går. Tyvärr drabbades hon av tekniska problem både de sista två gångerna upp Cauberg. Första gången lyckades hon kämpa sig tillbaka men andra gången var det för sent och hon får ta till tacka med en 15:e plats på en dag var benen var till mycket mer!
🚴‍♂️
🇫🇷 Landslaget har varit i Frankrike och köra Tour du Loir et Cher (2.2). Bästa etappresultater tog Richard Larsén med en 15:e plats på 4:e etapp och en 8:e plats på 5:e etapp. 
Bäst i totalen blev Jacob Eriksson på 22:a plats och 5:a i ungdomstävlingen.
🚴‍♂️
🇳🇱 Tobias Ludvigsson noterades för en DNF efter att ha assisterat Madous på vägen mot en 8:e plats i Amstel Gold Race.
🚴‍♂️
🇧🇪 Under våren var Ryska Posten Racing Team i Belgien och körde en lång rad kermesseloppen med fina framgångar som följd. Bl.a. med två segrar till Emil Lindgren och Sindre Haugsvær och ytterligare två pallplatser till unga Emil Lindgren som verkligen börjar markera sig.
#️⃣ #AGRWomen #UCIWWT
#Top10 #TourduLoiretCher
#AGR #AmstelGoldRace
#Win #Podium #Kermesse
HÖJDPUNKTER SEN SENAST 🇲🇦🇳🇱🇳🇱🇵🇹🇫🇷🇧🇪
🚴‍♂️
🇲🇦 MEMIL Pro-Cycling hämtade ett flertal bra resultat även på sista etapperna av Tour Du Maroc Officiel. Med bra offensiv åkning lyckades de ta ytterligare en pallplats med Sam Volkers, som även blev 4:a på 6:e etapp.
Fredrik Ludvigsson körde hem en fin 7:e plats på 7:e etapp, men hade i övrigt som uppgift att hjälpa försvara lagets placeringar i totalen var det blev till en 2:a plats med Bradbury och en 5:e plats till Hannes Bergström Frisk som därmed fick revansch för kraschen förre året när han körde för Ryska Posten.
Memil tog även hem lagtävlingen.
🚴‍♀️
🇳🇱 Sara Penton fick belöning för sitt arbete för Team Virtu Cycling Women i Healthy Ageing Tour när laget tog topp 5 placering på alla etapper inkl. etappseger till Mieke Kröger på 2:a etapp. 
Bäst från laget i totalen blev Anouska Koster på 10:e plats. Penton blev 30 i totalen. Bra från en roll som renodlad hjälpryttare!
🚴‍♀️
🇳🇱 I junior-utgåven av Healthy Ageing Tour fick vi svenska framgångar från Wilma Olausson och Julia Borgström som tog var sin 4:e plats på de två första etapperna med en 6:e och 7:e plats som bonus.
Wilma blev återigen drabbat av otur när hon vurpade ur sista etappen. Igen ett brutet nyckelben. Tråkigt för henne efter en mycket imponerande säsongsstart var hon på 4 UCI dagar har en 7:e plats som sämsta resultat!
Julia Borgström lyckades inte ta något bra etapp resultat, men slutar 9:a i totalen.
Sverige är just nu rankad som 4:e bästa dam junior nation på UCIs ranking!
🚴‍♂️
🇵🇹 Awet Gebremedhin Andemeskel körde ett riktigt bra Grande Prémio Internacional Beiras e Serra da Estrela med etappplaceringerna 13-7-14 och 11:a i totalen efter att ha hjälpt Israel Cycling Academy lagkamraten Ávila ta totalsegern.
🚴‍♂️
🇫🇷 Landslaget var på plats vid junior Paris-Roubaix var Wincent Wallinder blev bästa svensk på 39:e plats 1:22 efter vinnaren.
🚴‍♂️
🇧🇪 Kim Magnusson var med att göra förarbetet när Riwal Readynez Cycling Team tog en mycket meriterande 8:e plats med Alexander Kamp i den sista Flanders Classics, Brabantse Pijl.
#️⃣ #TourduMaroc
#HAT19 #HATJun19
#GPBeiras
#ParisRoubaix
#BrabantsePijl
MEMIL I MAROCKO 🇲🇦
🚴‍♂️
🇲🇦 MEMIL Pro-Cycling fortsätter köra bra i Tour Du Maroc Officiel. 3:e etapp, kungsetappen, var tuff för alla och åkarna kom i mål en och en. Svenska laget lyckades inte försvara ledertröjan, men med Edmund Bradbury 2:a på etappen och Hannes Bergström Frisk 4:a blev det ändå en bra etapp som förutom några bra GC placeringer placerade laget i ledning av lagtävlingen!
Fredrik Ludvigsson blev drabbat av magproblem men lyckades ändå ta sig genom på 53:e plats.
På 4:e etapp fick laget Sam Volkers med i utbrytningen och britten tog hem en 3:e plats.
Laget är kvar i ledningen av lagtävlingen med Bradbury på 2:a plats och Hannes Bergström Frisk på 6:e plats i totalen.
#️⃣ #TourduMaroc #TeamPodium
#Cycling #SweCycling #Marocko
SOLIDA SVENSKA RESULTAT 🇧🇪🇮🇹🇲🇦🇧🇪🇪🇸
🚴‍♀️
🇧🇪 Emilia Fahlin (FDJ - Nouvelle Aquitaine - Futuroscope) satt med framme länge i dagens Ronde van Vlaanderen, men på Oude Kwaremont fick hon ge sig.
I slutändan blev hon 23:a efter att ha förlorat spurten om 22:a plats till Marianne Vos. Emilias bästa resultat i de Ronde någonsin.
Hanna Nilsson (BTC City Ljubljana Team) blev 48:a i sin debut i loppet och Sara Mustonen (Health Mate Ladies Team) blev 97:a. 🚴‍♂️
🇮🇹 På sista etappen av Giro di Sicilia skulle Lucas Eriksson följa upp på den fina 3:e etapp med stöd av Riwal Readynez Cycling Team.
Tyvärr var benen inte helt lika bra som dagen innan och i slutändan blev Lucas 27:a på etappen och 25:a i totalen. Absolut godkänd trots att 3:e etapp gav hopp om mer.
🚴‍♂️
🇲🇦 MEMIL Pro-Cycling försvarade ledartröjan i en något stökig final på 2:a etapp av Tour Du Maroc Officiel var en utbrytning med tre från det svenska laget inkl. totalledaren Ben Hetherington blev visat åt fel håll så etappen neutraliserades mot totalställningen.
🚴‍♂️
🇧🇪 Edvin Lovidius deltog i junior Ronde van Vlaanderen för sitt belgiska lag Isorex och noterades för en DNF. Ändå värdefull erfarenhet för den unga svenska förstaårsjunior.
🚴‍♂️
🇪🇸 Awet Gebremedhin Andemeskel var en del av laget när Rubén Plaza tog hem en 10:e plats i GP Miguel Indurain. Awet blev som 31:a 3:e bäst i laget.
#️⃣ #Top25 #RVV #RVVWomen #RVV19
#Top25 #GirodiSicilia
#TourduMaroc
#RVVJunior
#GPIndurain
#Cycling #RoadCycling #Flandersclassics #UCIWWT #WomensCycling
NU HÄNDER DET SAKER 🇲🇦🇮🇹🇸🇪
🚴‍♂️🏆
🇲🇦 MEMIL Pro-Cycling fick en riktigt bra start på Tour Du Maroc Officiel när Ben Hetherington kom i dagens tidiga utbrytning som i regn och blåst lyckades ta sig hela vägen till mål. Där var Ben snabbast och på vägen tog han även bergströjan. En seger på första etapp belönas såklart även med totalledning och poängtröja.
Fredrik Ludvigsson blev 25:a och Hannes Bergström Frisk 27:a på etappen.
🚴‍♂️
🇮🇹 Lucas Eriksson är med Riwal Readynez Cycling Team till Il Giro di Sicilia. Båda etapp 1 och 2 slutade i en klungspurt med bästa resultat för laget en 11:e plats. Lucas kom med klungan hem på båda etapperna.
3:e etapp bjöd på de första berg och där tog Lucas Eriksson sig i mål som första Riwal cyklist på 15:e plats i samma tid som Giovanni Visconti på 3:e plats och 56 sekunder efter vinnande Brandon McNulty. Lördag avgörs loppet med en klättring upp till Etna.
🚴‍♀️📰
🇸🇪 UCI Womens World Tour - Vårgårda har annonserat stora ändringar i banprofilen för årets upplaga så en femtedel av loppet kommer köras på grusvägar inkl. en 17 % brant backe. Verkar bli en rejält tuff tävling!
Läs mer: http://www.vargardacycling.se/index.php/2019/04/03/mer-grus-gor-vargardas-world-tour-annu-tuffare/
#️⃣ #TeamWin #TourduMaroc 
#Top15 #GirodiSicilia
#UCIWWT #VargardaWWT #Route
#Cycling #RoadCycling #WomensCycling
Fina svenska Gent-Wevelgem 🇧🇪
🚲
I går kördes klassiska belgiska loppet Gent-Wevelgem som utmärker sig med 6 tävlingar på högsta nivå för klassen.
🚴‍♀️
🇧🇪 Bäst för Sverige gick det i dam U19 var Wilma Olausson var 3:e snabbast i klungspurten 16 bakom Elynor Bäckstedt (dom trots pappan är brit). Ytterligare ett starkt resultat för Team Rytger powered by Cykeltøj-Online.dk åkaren som verkar vara o riktigt bra form just nu!
Även Cannibal Team och Andy Schleck Cycles - Immo Losch hade svenska till start.
🚴‍♀️
🇧🇪 I dam elit blev båda Sara Mustonen (Health Mate Ladies Team) och Emilia Fahlin (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope) blev båda lite fångade i en hektisk spurt var Emilia tappade hjulet på vinnaren Kirsten Wild och även Mustonen hade svårt att få plats. 
Båda lyckades dock placera sig i topp 20 med Mustonen på 12:e plats och Fahlin på 18:e.
Även Hanna Nilsson (BTC City Ljubljana Team) kom in med klungan som 46:a.
Läs mer hos UCI Womens World Tour - Vårgårda.
🚴‍♂️
🇧🇪 I herr U23 blev det ett tufft lopp präglat av kantvind och bara 36 genomförande ur 150 startande. Andreas Andersson kämpade bra för att hålla sig framme och lyckades som enda svensk att genomföra. Han slutade som 26a i loppet.
🚴‍♂️
🇧🇪 Även i herr junior var landslaget till start med. Anton Dahlblom kom in med första stora gruppen och slutade som 22:a. 
Hjalmar Klyver kom in som 4:a i den andra stora gruppen vilket gav en 44:e plats på dagen.
Ur 142 startande genomförde 91, bara en från svenska laget fick bryta.
🚴‍♀️
🇧🇪 Även ett dam U17 lopp kördes med svensk deltagande genom Alma Johansson och Elvira Hellberg på SwaboLadies. Alma slutade bäst som 24:a. Loppet blev i övrigt vunnit av den nästa Bäckstedt i raden, Jane Zoe.
🚴‍♂️
🇧🇪 Ingen svensk deltog i herr elit som blev vunnit av Alexander Kristoff.
👶
🇸🇪 Ni har inte hört så mycket från mig senaste veckorna då jag har fått ägna mycket tid åt min nyfödda dotter. Där har dock varit flera riktigt fina svenska framgångar under tiden som jag vill försöka lyfta lite i efterhand.
.
📸 Team Rytger p/b Cykeltøj-Online.dk
#GentWevelgem #Flandersclassics #Cycling #WomensCycling #UCIWWT #GWE19 #GWEWomenw #SweCycling
SVENSK VM BRONS 🇳🇱🇭🇷🇸🇪🇸🇪
🚴‍♀️🥉
🇳🇱 Vid ban VM för paracykel i Apeldoorn tog Anna Beck en sensationell bronsmedalj i sitt första stora mästerskap på banan. I kvalifikation fick hon svåra förhållanden då hon tre gånger var tvungen att köra om "motståndaren" varav en gång i kurvan. Sådant kostar mycket tid, men ändå tog hon sig till bronsfinal var hon fick kämpat sig runt 3 sekunder snabbare än kinesiska motståndaren,  och på så sätt säkra svensk paracykels första medalj på banan.
Detta är de tidiga skeden av Annas satsning mot Paralympics i Tokyo 2020 var hon hoppas tävla både på bana och landsväg.
🚴‍♂️
🇭🇷 Jacob Eriksson och Team Coop kör Istrian Spring Trophy som började med en prolog i går. Bäst i laget blev Hjemsaeter på 16e plats. Jacob blev 93a 7 sekunder långsammare än vinnaren.
📝
🇸🇪 Johan Fransson blir ny förbundskapten och nationstränare för BMX - SCF. Med 12 år i BMX landslaget och bl.a. 16 SM guld har han en solid bakgrund för uppgiften.
Läs mer: https://scf.se/bmx/johan-fransson-blir-ny-forbundskapten-och-nationstranare/
📝
🇸🇪 Om du också vill bli förbundskapten och tror du har det som behövs för att lyfta svensk MTB är det nu du ska söka då SweCycling har lagt ut tjänsten: https://scf.se/forbundet/svenska-cykelforbundet-soker-forbundskapten-mtb/
#Podium #Paracycling #trackcycling #Apeldoorn2019
#IstrianSpringTrophy
#JobChanges
#Cycling
📸 @macke089
TOPP 10 OCH AVBLÅSTA LOPP 🇮🇹🚳🇫🇷🇧🇪🇧🇪
🚴‍♂️
🇮🇹 Lucas Eriksson körde ett mycket väldisponerad lopp i GP Industria & Artigianato. 
Ett backigt lopp körd i dåligt väder med en mycket stark startlista. Klart bäst på dagen var Maximilian Schachman, men Riwal Readynez Cycling Team visade sig bra fram genom offensiv körning från Krister Hagen sista gång över backen och slutligen en mycket bra 10e plats från svenska mästaren Lucas Eriksson. Övriga namn i Lucas' grupp räknar Majka, Visconti, Rojas, Hermans och Carapaz.
Imponerande start på säsongen som etablerar Lucas som en åkare som laget kan lita på för resultat - mycket viktigt för framtiden!
Kim Magnusson säsongsdebuterade som 85a i samma grupp som Kangert och  Awet Gebremedhin Andemeskel blev 51a.
🚴‍♂️🚴‍♀️
🚳 I övriga Europa var vädret även värre och en mängd svenska cyklister fick sina tävlingar avlysta på anledning av blåst.
🇫🇷 Andreas Andersson skulle ha kört UCI 1.2 loppet GP Lillers för sitt franska lag VCA San Quintin.
🇧🇪 Sara Mustonen (Health Mate Ladies Team) skulle ha försvarad sin 5e plats från 2018 i Omlopp van de Westhoek var även Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk var till start med Matilda Frantzich och Clara Lundmark. Frida Knutsson skulle följa upp på gårdagens kermesse-pallplats för Andy Schleck Cycles - Immo Losch och Hanna Johansson skulle ha kört för sitt belgiska lag Multum Accountants Ladies CT.
🇧🇪 Även Anton Dahlbloms lopp med Willebrord Wil Vooruit i Belgien blev avblåst med bara 5 km till mål och en stark svensk i tätgruppen.
#Top10 #GPLarciano
#GPLillers #OmloopvdWesthoek #Zepperen #WeAreWWV #Cancelled
#Cycling #RoadCycling#SweCycling
EN BLANDAD SVENSK LÖRDAG 🇮🇹🇮🇹🇭🇷🇧🇪🇧🇪
🚴‍♀️
🇮🇹 Strade Bianche var präglat av otur för de svenska kvinnorna. Båda Sara Penton och Hanna Nilsson fick loppet förstörd av cykeldefekter. Bästa lagkamrat blev Bastianelli på 4e plats för Team Virtu Cycling Women.
🚴‍♂️
🇮🇹 För Tobias Ludvigssons Équipe cycliste Groupama–FDJ blev Küng bäst på 15e plats. Tobias var sjuk och fick ta en DNF.
🚴‍♂️
🇭🇷 Jacob Erikssons Team Coop missade den avgörande utbrytningen i Trofej Poreč. Vinnaren av Scandinavian Race 2018 Trond Trondsen blev 7 i klungspurten bakom de fyra första.
🚴‍♀️
🇧🇪 Frida Knutsson fick däremot en riktigt bra debut för Andy Schleck Cycles - Immo Losch när hon körde hem en fin 2a plats i ett mindre lopp i belgiska Oostduinkerke.
🚴‍♀️📺
🇧🇪 Health Mate Ladies Team har Sara Mustonen med i dagens Omloop van de Westhoek - Dwars door West-Vlaanderen. Andy Schleck Womens Team deltar med Sara Olsson och Frida Knutsson och Team Rytger har Clara Lundmark och Matilda Frantzich till start. Även Hanna Johansson deltar.
Förra året blev Mustonen 5a i tävlingen och loppet streamas live på www.focus-wtv.be/live från 15:30.
#️⃣
#StradeBianche #UCIWWT
#TrofejPorec
#Oostduinkerke
#OmloopvdWesthoek #HealthMateLadiesTeam
#Cycling #WomensCycling #RoadCycling #SweCycling
CYKELNYTT 🇧🇪🇭🇷🇨🇾🇸🇪🇸🇪🇮🇹
🚴‍♀️
🇧🇪 Redan tidigt på Le Samyn des Dames fick Sara Penton problem med cykeln och fick sen spendera resten av dagen med att jaga. Med lagkamrater på 5e och 8e plats och något bra träning blev det ändå en hyfsad bra dag för Penton och Team Virtu Cycling Women.
🚴‍♂️
🇭🇷 Jacob Eriksson fick debut för Team Coop i Trofej Umag var han hjälpte laget ta 3e plats med Olav Hjemsaeter. Eriksson blev 60 i samma tid som vinnaren.
🚵‍♀️🚵‍♂️
🇨🇾 Förre helgen var ett gäng svenska på Cypern och köra UCI XCO tävlingen Cyprus Sunshine Cup. Bäst gick det för Linn Gustafzzon med en 6e plats. I herr elit blev Matthias Wengelin bästa svensk som 11a. Michael Olsson blev 13 och Axel Lindh 15.
🚵‍♀️📰
🇸🇪 Ida Jansson kommer köra årets XCO World Cup för Art-V Cycling. 
Läs mer hos: https://www.redbull.com/se-en/ida-jansson-new-team-announcement-2019-bike
🚲📝
🇸🇪 SweCycling har inlett samarbete med PEARL iZUMi Sweden. Det är ett treårigt avtal som även inkluderar ett supporter-kit som kommer till försäljning.
🚴‍♀️🚴‍♂️
🇮🇹 I dag blir det Strade Bianche. Hos damerna gör Hanna Nilsson säsongdebut för BTC City Ljubljana Team som lagledare och Sara Penton är med för Virtu.
Hos herrarna är Ludvigsson med för Équipe cycliste Groupama–FDJ.
Finalen av båda loppen går att följa på Eurosport från 12:25.
#GPSamyn #GPSamynDames
#TrofejUmag
#SunshineCup2019
#ContractNews
#NewKitDay
#StradeBianche
#SweCycling #MTB #RoadCycling #Cycling #WomensCycling