Svensk Proffscykling

Svensk Proffscykling Follow

Din genväg till allt om svensk cykelsport 🇸🇪🚵‍♀️🚴
#swecycling

http://www.svenskproffscykling.se/

1,706 Followers  201 Follow

Share Share Share

KONTRAKTNYTT 🇩🇰🇩🇰
🚴‍♀️📝
🇩🇰 Sara Penton kör även i 2019 för Team Virtu Cycling Women. Det blir hennes tredje säsong på laget, var hon ofta har varit i en hjälpande roll. I tiden med laget har hon utvecklats till en hjälpryttare i världsklass, men med lite mindre otur i vårklassikerna finns chansen för personlig succé absolut där!
🚴📝
🇩🇰 Även Oskar Palm har hittat ett dansk lag och kommer i 2019 köra för Team IBT-Ridley  Sydkysten Pro Cycling. Inte ett UCI lag, men de kör många starkt besatta lopp så jag tror det blir bra för Oskars utveckling.
KINESISK SUCCÉ 🇨🇳️🇨🇿️ 🚴
🇨🇳 Erik Bergström Frisk och Memil CCN Pro-Cycling fick en bra avslutning på 2018 med en fin prestation på gårdagens avgörande bergsetapp i Tour of Fuzhou. Erik kom med tätgruppen till toppen av berget 8 km från mål och med ca 6 km kvar försökte Erik sig med en attack, tyvärr lyckades de övriga precis hålla ihop det och i slutändan blev det en 12: plats på etappen för Erik.
Dagens etapp var platt och här lyckades de få körd Roy Eefting fram till en 4:e plats i en tät spurt. Erik och Rob Orr kraschade med 4 km kvar, men tack vara ett snabbt cykelbyte kom Erik och Hannes kom in med huvudklungan och båda klättrade en plats i totalen så Erik sluter på en riktigt fin 11:e plats.
Hannes Bergström Frisk skriver på Instagram att benen är tunga efter en lång säsong men han tar ändå hem en 22:a plats och har därmed tagit UCI-poäng i hans två första lopp i 2019-säsongen (ja, 2019 - det är cykelsportslogik...)
🚴
🇨🇿️ Henrik Jansson (Art-V Cycling) var rest till World Cup i Tabor. Han fick inte riktigt till det på de första varven, men fick sen bättre flit och stabiliserade sig på 51:e plats efter att ha legat mycket bättre inledningsvis. Oavsett värdefull erfarenhet!
#SweCycling
#TourofFuzhou #Cyclocross #TelenetUCIXWC
KAOS I KINA 🇨🇳️🇧🇪️
🚴
🇨🇳️ Dagens etapp i Tour of Fuzhou blev en blöt och tuff sådan. Först en lång klättring i början av etappen och sen en 3 km klättring med tillhörande utförsåkning på blöta väger inom de sista 10 km gjorde sitt till att det inte blev en lugn resa mot en klungspurt som det annars låg till.
En tre-manna-utbrytning lyckades precis hålla hela vägen hem, men i klungan bakom lyckades Memil CCN Pro-Cycling köra Roy Eefting in som etapp 6:a. Bara 37 åkare kom in med denna grupp - land dem Erik Bergström Frisk som blev 30 på etappen och klättrar till 15:e i totalen.
Hannes förlorade en minut på klungan i dag och ligger 23:a i totalen inför avgörande bergsetappen i morgon.
🚴‍♀️
🇧🇪️ Sara Mustonen kommer i 2019 att köra för Health Mate - Cyclelive Team som vi känner från Tour of Uppsala var vi fick se Mustonen i direkt kamp mot hennes nya lagkamrat Kathrin Schweinberger. Sara är utsedd en ledande roll var hon även ska guida lagets många unga cyklister till succé.
#TourofFuzhou #ContractNews
Landsvägssäsongen 2018 är slut och tid att göra status.
🚴‍♀️
Efter lite tekniska problem är det äntligen tid för kvinnorna. I år placerade Sverige sig på 14:e plats på nationsrankingen, vilket är fyra placeringar bättre än i 2017 tack vara en rad fina resultat.
🚴‍♀️
Vad var dit höjdpunkt i kvinnornas landsvägssäsong 2018? 
Mina tankar är på bilderna.
🚴‍♀️
#WomensCycling #Cycling #SeasonEvaluation
ALLA FÅR JOBBA 🇨🇳🇳🇱🇸🇪
🚴
🇨🇳 Dagens platta etapp i Tour of Fuzhou var ganska händelselös fram till sista milen när kampen om de bra placeringer för spurten började. Memil CCN Pro-Cycling fick sina chanser för ett bra etappresultat förstörde av en stor krasch i klungan kort innan mållinjen. Lagets cyklister slapp undan själva vurpan och förlorade ingen tid i sammandraget.
Bäst placerade i laget var Hannes Bergström Frisk på 57:e plats.
🚴‍♀️📝
🇳🇱 SwaboLadies har nu annonserat att de även kommer arbeta med Alma Johansson och Elvira Hellberg. Dessa två kommer vara en del av det nederländska projektets U17 Development Team. Ska bli mycket roligt att följa.
🚴‍♀️🚴
🇸🇪 Om du gärna vill arbeta med att utveckla svensk cykelsport finns nu chansen i Uppsala med Scandinavian Race och Tour of Uppsala då projektet Uppsala cycling race week söker säljare.
Läs mer på www.upsalack.se
-
#TourofFuzhou #ContractNews #NewJob
KINA OCH KONTRAKTER 🇨🇳🇫🇷🇳🇱
🚵‍♂️
🇨🇳 Det var en tuff första etapp i Tour of Fuzhou (2.1) med en 11 km lång klättring som avslutning. Som vanligt i detta terräng satsade Memil CCN Pro-Cycling på Hannes och Erik Bergström Frisk, men benen svarade inte riktigt som hoppats. Trots det kom både två in med gruppen som körde om 8:e plats och är därmed fortfarande med i kampen om topp 10 trots att de "bara" blev 16 och 20 i dag.
🚴
🇫🇷 Équipe cycliste Groupama–FDJ har i dag annonserat laget för 2019 och som väntat är Tobias Ludvigsson med på listan.
🚴‍♀️
🇳🇱 Vi kunde berätta att Ida Johansson fortsätter samarbetet med SwaboLadies redan i somras när laget annonserade att de utvidgar med ett UCI lag nästa säsong. Nu är det helt officiellt att Ida kommer köra på deras U19 Development Team.
📸@memilccnprocycling 
#TourofFuzhou #ContractNews
KUL I KINA OCH CROSS 🇨🇳🇸🇪
🚴🏆
🇨🇳 Memil CCN Pro-Cycling tog hem segern i klungspurten på sista etappen av Tour of Quanzhou Bay med Roy Eefting som med det även säkrade sig den gröna poängtröjan.
Tack vare en DNS klättrade bröderna Bergström Frisk var en plats i totalen så Hannes tog sista plats i topp 10 och Erik blev 13.
Riktigt bra lopp för laget och de två svenska!
🚴‍♀️🚴
🇸🇪 I Jönköping var där cross på programmet och som vanligt vann Upsala CKs Ida Erngren i dam elit, denna gången före svenska mästarinnan Åsa Erlandsson (Varbergs MTB) och Anna Persson (Staffanstorp CK) på sista pallplatsen.
I herr elit blev Art-V Cycling utmanade av Emil Lindgren (Falu Cykelklubb) som dock fick se David Eriksson dra från ordentligt och ta segern i säker stil med svenska mästaren Martin Eriksson på 2:a plats.
-
📸 Via @memilccnprocycling
#TourofQuanzhouBay #Win #Top10 #Cyclocross #SweCup #SweCupCX
BRA SVENSK LÖRDAG I KINA 🇨🇳🇨🇳
🚴
🇨🇳 Memil CCN Pro-Cycling körde bra på gårdagens etapp i Tour of Quanzhou Bay och lyckades placera sig i topp 10 båda två med Hannes Bergström Frisk på 7:e plats och brorsan Erik på 10:e plats.
Det var bra försökt men tyvärr körde även några av de som vann tid i första etappens utbrytning och Hannes är just nu placerat precis utanför topp 10 på en 11:e plats i totalen med Erik på 14:e plats.
Lagets Rot Eefting är i delad ledning av poängtävlingen så laget har mycket att köra efter i dag.
🚴‍♀️
🇨🇳 Vid Trials VM kunde Nadine Kåmark i te ha kommit närmare medalj. Hon slutade på 4:e plats med samma poäng som bronsmedaljören. Ett fint resultat även om marginalerna inte var på hennes sida.
#Top10 #TourofQuanzhouBay
#MTB #trials #trialsbike #Chengdu2018
SOLIDA SVENSKA RESULTAT 🇨🇳🇨🇳🇸🇪
🚴‍♀️🚴
🇨🇳 MTB Sprint (XCE) VM kördes i dag i Chengdu med två svenska deltagare. Ella Holmegård var nöjd med insatsen som gav henne 6:e plats och Anton Olstam blev 8:a efter ett kedjebrott kort innan mållinjen.
Riktigt fina resultat från båda två!
🚴
🇨🇳 Även Memil CCN Pro-Cycling är i Kina. På första etapp av Tour of Quanzhou Bay fick laget Roy Eefting med i den avgörande utbrytning. Den spurtstarka nederländare lyckades ta bergströjen och 2:a plats på etappen.
Övriga laget inklusive bröderna Bergström Frisk kom in 41 sekunder senare i huvudklungan. I morgon är det 9 km berg på slutet, vilket betyder svensk i huvudrollen.
🚴
🇸🇪 Hansa Bygg Grand Prix Kalmar ser redan ut att få bättre startfält i 2019 än i år då Danmarks bästa lag i 2018-säsongen BHS - Almeborg Bornholm har annonserats.
#MTB #XCE #Chengdu2018 #TourofQuanzhouBay #KalmarGrandPrix #SweCycling #Cycling
🇨🇳 Just nu pågår UCI Urban Cycling World Championships med Trials och XCE VM i Chengdu och det svenska laget har fått en bra start med en 5:e plats på inledningsdagens nationstävling i Trials. 
Här var Nadine Kåmark (Partille TK) bästa damcyklist och i dagens semifinal blev hon 3:e bäst så det ser ut som ett hon har goda chanser för att försvara sin medalj från förra året.
Övriga i Trials landslaget är Rasmus Lidén (Tranemo CS), Joacim Nymann (Partille TK) och Alexander Karlsson (Hawkhills TK).
Ella Holmegård (Mölndals CK) och Anton Olstam representerar Sverige i MTB Sprint (XCE).
Läs mer hos SweCycling: https://scf.se/trial/804-2/
🌈🚴‍♀️🚴
#SweCycling #MTB #trials #trialsbike #Chengdu2018
🇪🇸 SPANSK CROSS-ÄVENTYR
🚴
Jonatan Östlund hade rest till Katalonien och köra två cross-lopp i helgen mens fokus för de flesta var riktad mot EM.
🚴
Han fick bra startplats i båda loppen, men fick under lördagens lopp erkänna att tunga ben och lera är en dålig kombination. Han lyckades dock ändå placera sig i bästa hälften som 33:a i herr elit ur 70 startande, vilket var 9:e bästa U23.
Benen var mycket bättre på söndagen trots liknande förhållanden. Då tog han hem 25:e plats som 6:e bästa U23.
Läs mer: https://jonatanostlund.wordpress.com/2018/11/06/spansk-lercross/
🚴
Mycket roligt att se unga svenska resa ut och samla värdefull erfarenhet mot proffsen. Det är det som krävs för att utvecklas och även bättre är det när de kan vara med som Jonatan var det i helgen!
#SweCycling #Cyclocross
#Ciclicross #Manlleu #GPCiutatdeVic
CYKELCROSS EM
🇳🇱🇪🇺
De svenske åkarna hade en tuff uppgift vid EM då allihop startade långt bak i startfältet.
🚴🚴
I herr junior kämpade Eric Herlitz och Oscar Lind sig några placeringar fram och slutade som 44:a och 45:a i EM's största klass. Lind var 56:a efter första varvet så det var riktigt imponerande körd resten av loppet.
🚴
Även Emil Lindgren körde om många och hamnade på 33:e plats i herr U23.
🚴‍♀️
Ida Erngren startade längst bak i dam elit och det blev en tajt match var Ida Erngren till slut blev 24:a som bästa skandinav, ett sekund bakom österrikiska Nadja Heigl som var hennes närmaste konkurrent i loppet.
🚴🚴🚴
I herr elit slutade de tre svenska deltagarna ungefär som de startade med Henrik Jansson som 33:a, David Eriksson 34:a och Martin Eriksson 36:a.
🥇🥈🥉
🇪🇺 I övrigt blev det fyra guld till Nederländerna som tog 8 av 15 medaljer, Belgien fick 5 medaljer. Ut över dessa tog Storbritannien guld i herr U23 och Frankrike brons i samma lopp.
📸 @artvcycling
#EuroCross18 #Cyclocross #SweCycling