🌸🦄 Syafiera Yamin 🌸🦄

🌸🦄 Syafiera Yamin 🌸🦄 Follow

Blogger Malaysia - Tulis apa saja yang ku mahu..
Vlog di YouTube : Syafiera Yamin
Email Review : syafierayamin@gmail.com

http://www.syafierayamin.com/

13,824 Followers  534 Follow

Share Share Share

Natural Parenting Pledge.. sejujurnya ini kali pertama I dan anak-anak main benda clay gini sebab bagi I benda macam ni agak leceh dan messy habis.. tapi bila dah buat aktiviti bersama-sama dengan anak... anak I happy sangat.. Buat i terpikir yang I jarang exposekan anak anak I dengan benda macam ni yang bukan sahaja dapat merangsang lebih perkembangan mereka tapi I dapat luangkan banyak masa bersama lagi. Lepas ni mama cuba yang terbaik untuk bagi you all buat aktiviti macam ni.. biarlah messy habis janji you all happy buat aktiviti ni ya. 
#FrisoGoldMalaysia #NaturalParenting #GrowingUpTogetherNaturally #MumsGrowToo #Pledge
4 Minggu dengan Eucerin UltraWhite + SPOTLESS Double Booster Serum buat kulit I nampak lebih cerah Dan less visible dari bintik hitam. Cuba tengok perbezaan sebelum Dan selepas by swipe ke sebelah... Tanpa laser produk ni jadikan tona kulit lebih sekata.. tak rasa pedih so far sebab ianya sangat lembut pada kulit I 👍 paling best garisan halus Dan bintik hitam semakin pudar... Yahoo.. sebab ianya mengandungi bahan aktif yang telah  dipatenkan iaitu Thiamidol™ dimana ianya terbukti berkuasa 10 kali ganda untuk hilangkan bintik hitam tanpa rawatan laser. Sekali gus kulit nampak cerah Dan berseri. I APPROVED ! 🥰🥰🥰 #DiminishDarkSpotsWithoutLaser
Somewhere over the jungle... way down here... .
.
.
.

Guna Kod syafierayamin untuk dapatkan 15% bila nak beli backpack di @gastonluga.

Sempena musim perayaan ni bermula dari 25 Mei hingga 16 Jun 2019 you all akan dihadiahkan dengan 'passport holder + one coloured address tag' setiap pembeliaan backpack. Hanya di Laman sesawang Malaysia dan Singapore sahaja.

Penghantaran dan pemulangan semula adalah percuma.. layari https://www.gastonluga.com/my/

@gastonluga #gastonlugamy #GastonLuga #syafierayamincom #beautyblogger #BloggerMalaysia #KualaLumpur #BalikKampung #HariRayaAidilfitri2019
Island village !! Kat Kampung Pulau je.. beraya di Negeri Sembilan pula. Besok dah balik Selangor keje di KL dah 😭😭😭 kami balik kampung mesti bawa Trunki Una Unicorn untuk  bawa pakaian @nuradeliaisabella2015 ke sana ke sini.. beli satu anak anak you all do @bloomandgrowasia @smartmumasia 
#TrunkiMalaysia #Mom2kids #daughter #KidsLuggage #Unicorn #UnaUnicorn #TrunkiUnaUnicorn #syafierayamincom #beautyblogger #MommyBlogger #clozette
When your kampung ada tempat cantik-cantik..
Dalam Malaysia je orang tak percaya Malaysia ada tempat cantik-cantik... Selamat hari Raya. 
Guna Kod syafierayamin untuk dapatkan 15% bila nak beli backpack di @gastonluga.

Sempena musim perayaan ni bermula dari 25 Mei hingga 16 Jun 2019 you all akan dihadiahkan dengan 'passport holder + one coloured address tag' setiap pembeliaan backpack. Hanya di Laman sesawang Malaysia dan Singapore sahaja.

Penghantaran dan pemulangan semula adalah percuma.. layari https://www.gastonluga.com/my/

@gastonluga #gastonlugamy #GastonLuga #syafierayamincom #beautyblogger #BloggerMalaysia #KualaLumpur #BalikKampung #HariRayaAidilfitri2019
Second day raya di Permatang Badak Baru.. #SelamatHariRaya
#HariRayaAidilfitri2019 
#EidMybarak
#RayaKeDua
#syafierayamincom 
#seronoknyaraya 
#BloggerMalaysia 
#KakLike
Ended our 1st Eid melawat ladang kambing Dan durian family in law.. uishh durian dah berbunga lebat.. tak sabar nak makan... #GengMerahMaroon #TeamKuantan #LadangKambing #KebunDurian
Uish lenggang nya jalan... Ps : Sekejap je dah nak raya...
You all dah sampai kampung ke belum ?
I belum lagi.. malam raya nanti baru balik.. hee.. Balik kampung musim perayaan ni agak mencabar sikit.. terutamanya part packing... kalau boleh satu almari nak bawa balik kampung 😅

Apa pun... Beg baru I pun baru je sampai ni.. cantik tak warna Pråper Pink ni.. kali ni pakai back pack la boleh isi banyak barang dalam ni.. paling best boleh muat laptop.. memang on-the-go la bila nak siapkan kerja Kan.. Materials pun tip top tau strong leather no wonderlah boleh bawa travel sana sini sebab tahan lasak.. Guna kod diskaun 'syafierayamin' untuk diskaun 15% bila nak beli backpack di Gaston Luga.

Sempena musim perayaan ni bermula dari 25 Mei hingga 16 Jun 2019 you all akan dihadiahkan dengan 'passport holder + one coloured address tag' setiap pembeliaan backpack. Hanya di Laman sesawang Malaysia dan Singapore sahaja.

Penghantaran dan pemulangan semula adalah percuma.. layari https://www.gastonluga.com/my/

@gastonluga #gastonlugamy #GastonLuga #syafierayamincom #beautyblogger #BloggerMalaysia #KualaLumpur #BalikKampung #HariRayaAidilfitri2019
Sekejap je dah nak raya...
You all dah sampai kampung ke belum ?
I belum lagi.. malam raya nanti baru balik.. hee.. Balik kampung musim perayaan ni agak mencabar sikit.. terutamanya part packing... kalau boleh satu almari nak bawa balik kampung 😅

Apa pun... Beg baru I pun baru je sampai ni.. cantik tak warna Pråper Pink ni.. kali ni pakai back pack la boleh isi banyak barang dalam ni.. paling best boleh muat laptop.. memang on-the-go la bila nak siapkan kerja Kan.. Materials pun tip top tau strong leather no wonderlah boleh bawa travel sana sini sebab tahan lasak.. Guna kod diskaun 'syafierayamin' untuk diskaun 15% bila nak beli backpack di Gaston Luga.

Sempena musim perayaan ni bermula dari 25 Mei hingga 16 Jun 2019 you all akan dihadiahkan dengan 'passport holder + one coloured address tag' setiap pembeliaan backpack. Hanya di Laman sesawang Malaysia dan Singapore sahaja.

Penghantaran dan pemulangan semula adalah percuma.. layari https://www.gastonluga.com/my/

@gastonluga #gastonlugamy #GastonLuga #syafierayamincom #beautyblogger #BloggerMalaysia
Hai Guys ! Harini I minum Triple Mocha & Dark Caramel Coffee di Starbucks lepas tebus kupon RM5 !

Sempena Ramadan ni ada promo untuk pengguna WeChat Pay tau.. Belanja RM8 kat atas you all layak tebus kupon RM5 ni. Mula mula I ingat susah tapi rupanya senang je... Caranya...
Kalau belum ada Wechat App, korang install lah dulu...
Topup sikit duit dalam tu ala-ala e-wallet gitu.. maknanya korang boleh go Cashless juga la ni... Untuk dapatkan Ramadan Promo RM5 ni you all cuma Scan QR code sama ada di outlet Starbucks atau di Hari Hari.. atau pun di Laman Facebook WeChat Pay Malaysia di sini :  Www.facebook.com/WeChatPayMy.official

Paling BEST bila dah settle Payment ada Shake Bonus lagi.. Dapat reward lagi.. best kan ?? Cepat Redeem sekarang guys ! Sesuai sangat untuk Starbucks Lovers !

#WeChatPay #WeChat #WeChatPayMalaysia #WeChatPayMY
dah nak raya ni.. makeup macam biasa biasa je la.. 😅 sape nak tengok Kan. 🤣
tapi I suka gaya ni.. still dapat makeup guna produk dari A Bloom Dan Althea Collections.. mula mula.. I bersihkan blackhead and white head guna Althea  Blackhead blaster... well it works for me ! yay !.. then prep my skin face dengan Abloom Fruit Mask.. Avo cuddle Me.. dalam  30 minit macam tu la.. huhu... guna Althea Collection concealer  to conceal all the flaws.... then lock it with Althea petal velvet powder honey beige... then contouring, highlighting and eyeshadow guna Althea collection  eye palette sunrise and moonrise bcl x Althea.... liptint althea pun I pakai.. heeee I suka sangat ! 🥰🥰🥰
Hello mommies! Ingat tak last time I ada post video Friso Gold mommies yang tried out interesting activities together dengan their kids kan but this time my turn pula untuk join the FUN. I baru dapat the gift box from Friso Gold dan dalam box nie ada banyak bahan bahan untuk I boleh try aktiviti aktiviti Friso Gold nie and pada masa yang sama I pun boleh la ambik peluang untuk spend time dengan anak anak di rumah. 
So tengok la I unboxing the gifts and stay tuned for my next post untuk tengok apa aktiviti aktiviti natural parenting yang akan I buat dengan my kids nanti! 
#FrisoGoldMY #naturalparenfing #GrowingUpTogetherNaturally #MumsGrowToo