Syafiera Yamin 💘

Syafiera Yamin 💘 Follow

"Shopee 11.11 Big Sale is Happening!
https://shopee.com.my/1111"
🤖wishlist:#travel1duniawith2kids
📩Syafierayamin@gmail.com
📝Cerpen ⤵

http://www.syafierayamin.com/

12,044 Followers  3,304 Follow

Share Share Share

Here at @urbanscapes #outdoor
Suka pula lampu lampu cenggini kan rasa macam kat disko hahaha !

#UrbanScapes #JalanHangKasturi #Disko #syafierayamincom #clozette #ReImagineKL #UrbanScapes2018
Good morning !
Jangan lupa tingkatkan hidrasi dengan meminum 3 liter air bersih setiap hari dan juga Himalaya Salt & Himalaya Pastilles.

Tapi i paling suka Himalaya Salt Mint candy lemon flavoured  sebab memang kena dengan taste I. Rasa garam tu sedap hee.

@bigfoot_malaysia 
#HimalayaMintCandyLemonFlavour 
#HimalayaPastilles 
#himalayapastillespeppermint 
#HimalayaSalt
#HimalayaSportsCandy
#HealthyCandy
Milk Peel Cream mask produk terbaru dari @altheakorea. Ahhh Althea always came out with an awesome product tau. Topeng kupas Krim susu ni haih (sounds weird pula dalam malay) 🤪 sapu kat kulit muka lepas tu tunggulah dalam beberapa minit dia bertukar menjadi buih-buih halus.. time tu memang terasa dia punya buih masuk ke liang pori... ugh ugh ugh... apa lagi cuci lah dengan air suam.. lepas dah cuci kulit muka nampak macam cerah semacam, berbeza warna kulit muka dengan leher, so pleaselah sapu kat leher sekali. Hu hu sebab milk peel cream mask ni dia buang sel kulit mati yang degil kat atas permukaan kulit muka tu. Okay okay mesti tertanya apa bahan yang digunakan sampai macam tu sekali kesan segar.

Ni kunci rahsianya :

Bahan aktif seperti AHA & BHA bertindak kelupaskan sel kulit mati untuk kulit rasa lebih licin. Terdapat kandungan Casein protein (milk) untuk meningkatkan kelembapan kulit dan membantu mengekalkan kelembapan sepanjang hari. Kan dah cakap tekstur dia ala ala tanah liat yang berbuih apabila diurut untuk pembersihan lebih mendalam dikawasan pori. YES IT'S  CRUELTY FREE too ! 
Harga USD9 tapi sekarang tengah 10% OFF dapatlah USD8. Nak tahu maklumat lebih lanjut pasal produk ni ?

Sila layari : https://us.althea.kr/milk-peel-cream-mask

#MilkPeelCreamMask #Althea #AltheaKr #AltheaAngels #KoreanProduct #CrueltyFree #BubblesMask #BubbleCleanser #ClayTexture #DeepCleanse #PoresSaver #syafierayamincom #beautyblogger #thebutterflymsia #AltheaMilkPeel
Hey haters wujud bila kau menjadi diri sendiri..
Betul ke tak kak @aiinbaharom meh jom kita layan lagu.. tua mengejar kita.. adush... hhahahah..
Jom kita hapuskan lemak jahat di atas trampoline aci tak... stress mikir keje dok rejek rejek kah kah kah.. @amelinaamirsharipuddin lagu syok ni..
#dangdut #tuamengejarkita #fauziahlatiff #lagulama #stressrelieved #beautyblogger #nyanyitaksedap lantaklah.. 😂🤣
Just had FUN With @Kidzathon Run ! We were learning a lot about Malaysian Culture di Pet friendly zone #DesaCitypark

#Kidzathon #urbanhealthmagazine #Kidzathon2018 #walkathon #kidzathonMalaysia
Harini I sempat menonton sendiri filem @operasixthemovie di @gscmovies @melawatimall tau. Bila dah tengok filem ni masih terngiang-ngiang lagi jalan cerita tu dalam kepala otak I sampai sekarang. Sebab I sakit hati dengan kepercayaan yang dikhianati oleh orang yang betul-betul kita mengharapkan. Tapi kelakar tak I rasa watak jahat lebih awesome. 
Apa pun jangan lupa baca 5 jenis emosi bila tonton filem Operasi X disini : http://www.syafierayamin.com/2018/11/5-jenis-emosi-yang-timbul-bila-tonton.html?m=1

Swipe up Through my insta stories okay.
#OperasiXTheMovie #OperasiX #DreamPicturesProduction

@operasixthemovie #ItsTimeForMovie #MovieTrailer #moviereview #MelawatiMall #GSC #GSCMelawatiMall
Yuhuu! Shopee 11.11 Big Sale datang lagi! Penghantaran percuma RM11, Shopee shake boleh dapat hadiah bernilai sehingga RM 1.1 juta dan Shocking Sale serendah RM 1.10! Jangan lupa 11.11 ya! #ShopeeMY1111 #Shopee1111BigSale @shopee_my
Siapa dah tengok ni Operasi X The Movie, I baru tengok trailer, esok kalau sempat I nak tengok kat Mid Valley, sape nak join I.

Baca sinopsos di sini :
http://www.syafierayamin.com/2018/11/trailer-operasi-x-filem-terbaru-2018.html
#OperasiXTheMovie #OperasiX #DreamPicturesProduction

@operasixthemovie #ItsTimeForMovie #MovieTrailer #moviereview
Water bottles waves, how to curl your hair with a water bottle. Ha ha ha.. tak jadi pun lol.. Full video disini : https://youtu.be/-77_UB4JyUs

#waterbottleswaves
#HowToCurlYourHairWithAWaterBottle
#curlingthehair #NothingHappened #curlingthehairwithawaterbottle #stressful #haircurl #stylingthehair #syafierayamincom #beautyblogger #curlingthehair #clozette
Hi Siapa dah nak masuk 3 siri tu ? Yay kita gang ! I dah figured out several product  yang I think  really WORTH to try untuk prevent aging iaitu Mary Kay Timewise Age Minimize 3D yang mempunyai kandungan bahan seperti Encapsulated resveratrol, Vitamin B3 dan age-defying peptide untuk menjadikan kulit nampak lebih muda remaja, kolagen akan terhasil secara semulajadi dan kaya dengan anti-oksida yang tinggi.

Ianya agak membantu untuk mengurangkan pigmentasi, merawat masalah garisan halus dan kedutan, memudarkan kesan parut jerawat, mengecilkan saiz liang pori, menganjalkan dan menengangkan kulit, menyerikan kembali kulit kusam dan menyihatkan kulit dari lapisan bawah kulit sehinggalah ke permukaan. Sesuai untuk semua jenis kulit tapi sila buat ujian alergik terlebih dahulu sebelum guna tau. Kesan dapat dilihat mengikut jenis kulit juga.

Cara nak guna :
Cuci wajah dengan Mary Kay Timewise Age Minimize 4-In-1 Cleanser. Urut secara lembut membulat dengan menggunakan jari manis dari bawah tolak ke atas. Bersihkan dengan air suam atau span facial. Tekstur dia ala-ala lotion cleanser yang ada small blue micro dalam tu untuk pembersihan secara lembut tanpa keringkan kulit. Harga : RM115

Segarkan wajah dengan Mary Kay Timewise Moisture Renewing softener untuk membersihkan kulit dari sel kulit mati disamping mengecilkan liang pori. Gunakan pad kapas dan sapu pada wajah atau teknik dab dab dab jika tanpa pad kapas. Pastikan ianya meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan basah. Tesktur macam Air dan cepat kering.

Mary Kay Timewise Age Minimize Day Cream Spf 30 sangat membantu untuk melembab serta memberi perlindungan pada sinaran UV yang berbahaya. Bagus digunakan pada waktu siang setelah wajah dicuci dan disegarkan dengan Mary Kay Timewise Age Minimize 4-In-1 cleanser dan Mary Kay Timewise Moisture Renewing softener. Tekstur macam krim dan mudah meresap ke dalam kulit. Harga RM139.

@marykay
@marykaymysg
Untuk maklumat lanjut, sila layari : https://www.marykay.com.my/
#marykaymalaysia #marykaytimewisemiracle3D
#syafierayamincom #beautyblogger #productreview #marykay #clozette
Bila nak keluar  dating tapi tak sempat nak uruskan rambut just sembur  je Batiste Blush ni, bukan je singkirkan minyak malah buat rambut nampak lebih VOLUME gitu.. #batistemalaysia #soready #longhair #batistedryshampoo #syafierayamincom #dryshampoo @batiste_hair  @batiste_msia  @batiste_us  @officialbatistemalaysia
Guys 11.11 ni jangan lupa Lock this date untuk Shopping di @favemy sebab ada banyak diskaun, banyak jenama baru dan deals tau ! I nak sangat pergi spa di healing touch untuk hilangkan stress i ni. Hee. 
Lagi satu not to forget untuk check out 11.11 Single's Day Celebration tau !

#FaveSinglesDay #fave #favemy