Tarinoiden tilkkutäkki

Tarinoiden tilkkutäkki Follow

Ulkosuomalaisten tarinoita Suomesta ja suomalaisuudesta. Tilkkutäkki yhteiseksi lahjaksi satavuotiaalle. Osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

http://suomifinland100.fi/project/tarinoiden-tilkkutakki/

144 Followers  0 Follow

Share Share Share

Vielä kiitoskortti Suomi 100 -sihteeristöltä kaikille osallistujille ja yleisölle. 😊
.
#suomi100 #kiitos #yhdessä
On aika kiittää ja lopettaa, koska Tarinoiden tilkkutäkki oli osa Suomi 100 -ohjelmaa ja nyt on juhlat juhlittu. 🇫🇮
.
Me ulkosuomalaiset olemme loppuvuoden aikana liputtaneet yhdessä Suomen puolesta. Olemme lähettäneet reilun 200 tilkun myötä terveisiä sekä Suomeen että ympäri maailman.
.
Kiitos kaikille osallistujille; on ollut ihanaa lukea tarinoitanne!
.
Kiitos kaikille seuraajille; toivottavasti olette nauttineet tästä matkasta yhtä paljon kuin minä!
.
#tarinoidentilkkutäkki #suomi100  #kiitos #ulkosuomalainen #kiitososallistumisesta #ulkosuomalaiset #kiitoskaikille
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille ympäri maailman!
.
Minun Suomeni on häivähdys sinistä ulkosuomalaisen arjessa monikulttuurisessa Brysselissä. Se on kieli ja mieli, muistoja ja rakkaita juttuja. Se on minussa, ja minä olen siitä ylpeä.
.
#tarinoidentilkkutäkki #ulkosuomalainen #onneasuomi #suomikuvahaaste #suomi100  #hyvääitsenäisyyspäivää
Kiitos osallistumisesta haasteeseen @anupulu ! Nämä terveiset tulevat Sveitsin ulkosuomalaiselta.
.
"Hyvää itsenäisyyspäivää! Happy independence day, Finland! One of the things I most like about my home country is the nature - the forests, lakes, flora and fauna. 🌄🌲🌳"
Tarinoiden tilkkutäkki onnittelee satavuotiasta Suomea jo noin 200 ulkosuomalaisen osallistujan voimin kootulla virtuaalisella tilkkutäkillä, joka muodostuu #tarinoidentilkkutäkki -kuvista! 🇫🇮
.
Oheisessa kollaasissa on noin 160 osallistujaa pääasiassa Belgiasta mutta vähän Hollannistakin, jotka projektin toteuttaja on kuvannut. Loput tilkut tulevat ympäri maailmaa kaikille ulkosuomalaisille heitetyn haasteen myötä. Kiitos kaikille osallistuneille!
.
Vielä ehtii mukaan, haaste ohjeineen löytyy @tarinoidentilkkut_kki kuvavirrasta!
.
#onneasuomi #suomi100 #finland100 #06122017 #ulkosuomalaiset #yhdessä #yhdessätehtiin #lahjasatavuotiaallesuomelle #100v #lahja #lahjaksi #terveisiäsuomeen
Kiitos osallistumisesta haasteeseen  @simpledaydreamsblog ! Tunnelmallinen kuva ja tarina tulevat Hollannista.
.
"Itsenäisyyspäivän aaton tunnelmointia. Iiittala Kastehelmi tuikku on tuonut tänä vuonna valoa tuoreen ulkosuomalaisen arkeen. 💯🇫🇮"
Kiitos osallistumisesta haasteeseen @pastoritar !
.
"Se oululainen Suomen joutsen. Kotona ja maailmalla suomalainen design pitää kutinsa. Koti kulkee kätevästi kaulassa."
Iso kiitos osallistumisesta haasteeseen @fiona_theprincesca ! Kuva ja tarina tulevat Lontoosta.
.
"I may live in England but my heart belongs to Leijonat" 🇫🇮🇬🇧
Huomenna on Suomen itsenäisyyspäivä ja mikä sen suomalaisempaa kuin juoda kahvia Leijonat mukista! ☕ Olen asunut Lontoossa yli 2 vuotta ja tämä muki aina piristää minua, sillä jääkiekko on intohimo! 💙 Täydellinen muki Englannissa asuvalle ulkosuomalaiselle. 👌🏻"
Lämmin kiitos osallistumisesta haasteeseen @peerikka ! Kuva ja hieno tarina tulevat Lontoosta.
.
"Saara-mummun korurasia, jonka ohut kansi on käsin veistetty, on kulkenut matkassa ulkomailla yli 20 vuotta. Se on lapsuuden myyttinen aarrearkku, jota salaa käytiin ihastelemassa. Nyt se säilyttää koirani maitohampaita - wishes for the tooth fairy - ja pitää sisällään erilaista myyttiä. 
Koskettaessani rasian kantta tunnen käden jäljen ja muistan myös Sakari-vaarin, joka opetti minulle lapsena puukolla veistelyn alkeita."
Tarinoiden tilkkutäkille on lähetetty direct-viestillä tämä kaunis kuva ja alta löytyvä tarina Hongkongista. Lämmin kiitos osallistumisesta haasteeseen!
.
"Käsityönä tehty keraaminen tuikkukulho Kolilta, kansallismaisemista! Hongkongin sameassa ilmassa ja pilvenpiirtäjien keskellä pala suomalaista metsää vie mut aina takaisin Pohjois-Karjalaan ja ennenkaikkea meidän kauniiseen luontoon! 😊🌲"
.
#tarinoidentilkkutäkki #ulkosuomalainen #ulkosuomalaiset #yhdessä #onneasuomi #terveisiäsuomeen  #keramiikkaa #käsintehty #handmadeinfinland #tuikkukulho #palasuomea #pienipalasuomea #mukanamaailmalla #suomi #koli #kansallismaisema #pohjoiskarjala #suomenluonto #metsä #suomi100 #suomifinland100
Kiitos osallistumisesta haasteeseen @mirvuska12 ! Kuva ja tarina tulevat tällä kertaa Jerusalemista.
.
"Pienenä saatu kissa äidiltä. Muistan hetken, kun olimme ostamassa sitä. Kovasti kissa on ollut leikeissä mukana. Ajan myötä on pitänyt paikkailla ja nyt on jo näkökin mennyt. Niin on äitikin jo rajan taakse menny. Kissa seuraa mukana ulkomaille muistona juuristani."
Lämmin kiitos osallistumisesta haasteeseen @iinesdaisy ! Kuva kauniista koruista ja koskettava kirjoitus tulevat Kaliforniasta.
.
"Etsin juuri koruja Suomi 100 juhlaan. Tässä muutama kotoa lähetetty aarre. Junkers merkki kaulakoru kertoo tuhansia tarinoita rohkeudesta ja uskalluksesta. Taistelu isänmaanpuolesta yhdisti suomalaiset vaaran hetkellä. Suomi pelastui ja säilyi vapaana kansakuntana. Heinäkuun ensimmäisenä päivänä 1944 Junkers JK-254 lentokone lähti yhdessä muun pommituslentolaivue 44:n kanssa kohti Tali-Ihantalaa tavoitteenaan ilmatuen antaminen suomalaisille taistelijoille. Kesken tehtävän JK-254 kuitenkin putosi Liperin Rauvanlahteen. Tämä arvokas merkki on taottu tuhoutuneen JK-254:n metalliosista. Kantamalla Junkers merkkiä osoitat arvostuksesi itsenäisyytemme puolustajien työlle ja uhrauksille. Toinen kaulakoru on äitini lähettämä hopeinen suomen mallinen, jonka sain 30v syntymäpäivälahjaksi. Kolmas koru on ilmapuollustussormus vuodelta 1940. Sota-aikana 300 000 suomalaista vaihtoi vihkisormuksensa rautaisiin maa- ja ilmapuollustussormuksiin, jotta kullalla voitaisiin hankkia, mitä Suomi tarvitsisi puolustaakseen itseään. Tärkein tavoite saavutettiin, itsenäisyys säilyi. Tässä tuhansien tarinoiden sormuksessa elää yhä Suomen sotien voima ja henki. Neljäs koru on hopeinen Urho Kekkosen potretti kaulakoru, jonka sain muutamavuosi sitten joululahjaksi."