FindIT

FindIT Follow

Vi jobbar för att öka digitaliseringen i industrin. Finansiärer: EU:s regionala utvecklingsfond, Sandvikens Kommun, Region Gävleborg, Region Dalarna

176 Followers  182 Follow

Share Share Share

Summer breake(fast) på @hogbobrukshotell 🥪🥖🥐🥝
IT-Forum är tillbaka och anmälningar börjar redan ramla in! Roligt tycker vi. Intresset är större än någonsin ⭐️
.
Välkommen till årets IT-händelse - konsten att översätta digitala trender till en hållbar och konkurrenskraftig industri
.
Är du intresserad av digitala verktyg, kompetensförsörjning och digital säkerhet? 
Då ska du boka in den 23 oktober i kalendern redan nu. Då är det nämligen dags för IT-Forum 2019. Här samlas industri, IT-företag, forskare, studenter och offentlig sektor för inspiration och kunskap, för att träffas och göra affärer.
.
Länk till anmälan finns i vår profil ➡️ @teamfindit mer information finns på www.findit-solutions.se/IT-Forum2019
I våras intervjuade @regiongavleborg oss på FindIT. I artikeln berättar FindITs processledare Sara Edin om vårt kommande projekt Säker Virtuell Industri.
.
”Säker Virtuell Industri är projektet som ska öka konkurrenskraften hos industrinära små- och medelstora företag i Gävleborg och Dalarnas län. - Vi kommer att arbeta utifrån två nya fokusområden: industrins nya digitala verktyg och digital säkerhet, säger Sara Edin, projektledare för Säker Virtuell Industri.”
.
Vill du och ditt företag ha hjälp med digital utveckling och IT i ert industriföretag? Kontakta oss så hjälper vi dig! ⭐️
Nu börjar @microsoft bygga serverhallar i Sandviken!
.
Idag på @sandbackasciencepark Morgonsoffa berättade Elisabeth Hansson, @sandvikenskommun och Sam Cole, Invest in Gävleborg om Microsoft etablering av ett datacenter i Sandviken.
Är gamification vägen till jämställd rekrytering?
De flesta rekryteringar sker via informella kontakter. Under 2018 använde mer än hälften av Sveriges företag informella rekryteringsprocesser för att anställa nya medarbetare. Det skapar lätt homogena arbetsgrupper och stänger ute personer som saknar nätverk. 
Nu har FindIT beviljats finansiering från Vinnova för förstudien: Gamifierad metod för normkreativ rekrytering. Målet är att genomföra en förstudie för att hitta nya koncept för digital, jämställd och jämlik rekrytering genom användning av gamificationmetoder.

Läs mer om förberedelseprojektet, länk finns i vår profil 👉 @teamfindit
Under tisdagen den 7 maj samlades ett 40-tal deltagare från industri, IT och offentlig sektor på @dalarnasciencepark i Borlänge för att lyssna på föredrag, inspireras, prata med varandra och göra affärer. Under eftermiddagen fick vi lära oss mer om allt från Robot Process Automation (RPA) och artificiell intelligens (AI) till additiv tillverkning (3D-printing) och spend management. .
Hur kan dessa tekniker användas inom tillverkningsindustrin? Läs mer om dagen på vår webb. Länk finns i vår profil 👉👉🏽👉🏿👉🏻 @teamfindit
Påminnelse ❗️ Imorgon den 1 maj stänger anmälan till Industrins nya digitala verktyg 2019.
.
Den 7 maj kl. 12:45-16:00 samlas små och medelstora tillverkande industriföretag, IT-företag och experter inom digitalisering på @dalarnasciencepark i Borlänge. Vi pratar digitalisering av tillverkning, service och underhåll, nya tekniker, trender och hur företag kommer igång med det som kallas digitalisering. Eventet är kostnadsfritt och @teamfindit bjuder på fika ☕️.
.
Länk till anmälan hittar du i vår profil 👉 @teamfindit 😃🎉
.
#INDV2019 #digitalisering #konkurrenskraft #industriellIT
Låt oss presentera talarna till Industrins nya digitala verktyg den 7 maj 🎉 De kommer bland annat att prata om hur företag kan digitalisera sina tillverkningsflöden med hjälp av 3D-printing, vad AI är och vad vi kan använda det till, samt konkreta råd, erbjudanden och tekniker som hjälper företag i sin digitaliseringsresa ⭐️
.
Läs mer om varje föredrag, länk finns i vår profil 👉 @teamfindit
.
#INDV2019 #industriellIT #digitalisering
Från och med idag kan vi sitta ute och jobba från kontoret i Sandviken, @sandbackasciencepark ☀️ Det var nämligen invigning av ”The Bug” som @lovisaofsweden.se är skapare till! Från idé och examensarbete till Sveriges första utomhuskontor ⭐️
Välkommen till @dalarnasciencepark den 7 maj kl. 12:45-16:00! FindIT bjuder in till en intressant eftermiddag om digitalisering av tillverkning, service och underhåll för små och medelstora industriföretag. Är du intresserad av att veta mer om nya digitala verktyg för industrin? Anmäl dig redan idag 🌟 Eventet är kostnadsfritt!
.
Mer information om talare, program och anmälan ➡️ Länk finns i vår profil @teamfindit
.
#INDV2019 #digitalisering #industriellIT
Träffa FindITs nya IT-projektledare: Lars Jonsson. Företagsutveckling kopplat till digitalisering, kompetensförsörjning och IT-säkerhet kommer ingå i Lars uppdrag. Han kommer främst arbeta i Dala-regionen för små och medelstora industriföretag.
.
Läs hela intervjun med Lars, länk hittar du i vår profil ➡️ @teamfindit
Vad händer när mobilnätet går 10 gånger fortare? 📲 Hur påverkar detta maskiner hos små och medelstora industriföretag? Under våren kommer Arefeh Azadehnia, masterstudent från @mitthig, undersöka möjligheterna med 5G för industriföretag under hennes exjobb hos FindIT.
.
Driver du ett tillverkande företag och vill veta mer om möjligheterna med 5G? Välkommen att höra av dig till info@findit-solutions.se.