Royal Malaysian Navy (RMN)

Royal Malaysian Navy (RMN) Follow

Welcome onboard to the official Royal Malaysian Navy Instagram Account.
Be part of the #NavyPeople" ⚓

http://navy.mil.my/

70,477 Followers  57 Follow

Share Share Share

Aspirasi PTL TS @mykamarul - Penggunaan ICT di semua peringkat warga TLDM dalam menyokong Pelan Transformasi #15to5 agar TLDM terus cemerlang.
.
#SetiapWargaMempunyaiAkaunEmel
#NavyPeople
Warga #NavyPeople mengucapkan salam Maulidur Rasul 1440H kepada seluruh umat Islam.
'Menyantuni Umat Membawa Rahmat'.
#MaulidurRasul1440H
#SaveTheDate | Saksikan LIVE Majlis Pelancaran KD HANG TUAH Sebagai Kapal Muzium TLDM di Facebook Tentera Laut Diraja Malaysia pada 21 Nov ini.
.
#Transformasi
#Kebanggaan
@mindefmalaysia
Pusat Latihan Pasukan Khas Laut yang menjadi kebanggaan Pasukan Khas Laut (PASKAL) telah dirasmikan oleh Panglima Tentera Laut, Yang Berbahagia Laksamana TS @mykamarul. Majlis berkonsepkan 3 dalam 1 ini juga turut diserikan dengan Majlis Penutup Kursus Asas Komando PASKAL Siri 65/18 dan penyampaian Pingat Jasa Malaysia (PJM) kepada 21 orang Veteran PASKAL.
.
#SentiasaYangTerbaik
#NavyPeople
@mindefmalaysia
Pada hari yang bersejarah ini menyaksikan seramai 65 orang penuntut telah lulus yang terdiri daripada 4 orang Pegawai TLDM, 53 anggota LLP TLDM, seorang peserta dari Tentera Laut Bangladesh, seorang peserta dari Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) dan 6 orang peserta dari Pasukan Simpanan Sukarela TLDM (PSSTLDM). Kursus Asas Komando pada siri ini telah mencatatkan sejarah baru apabila buat julung kalinya pegawai dan anggota PSSTLDM berjaya mengharungi pelbagai cabaran dan membuktikkan mereka layak untuk memakai beret Ungu dan Trimedia kebanggaan PASKAL.
.
#Kebanggaan
#SentiasaYgTerbaik
@mindefmalaysia
Hanya yang terbaik.. Ibu bapa dan rakan-rakan Penuntut Kursus Asas Komando PASKAL 65/18 turut hadir meluahkan rasa gembira atas kejayaan mereka menamatkan Kursus Asas Komando PASKAL.
.
#Kebanggaan
#SentiasaYangTerbaik
#NavyPeople
@mindefmalaysia
Sejarah tercipta.. Panglima Tentera Laut TS @mykamarul menyempurnakan Majlis Penutup Asas Komando #PASKAL Siri 65/18 dan Perasmian Pusat Latihan PASKAL di Pangkalan TLDM Lumut hari ini.
.
#Kebanggaan
#SentiasaYgTerbaik
@mindefmalaysia
Detik bersejarah Majlis Penutup Asas Komando #PASKAL Siri 65/18 dan Perasmian Pusat Latihan PASKAL semakin hampir. Saksikan secara Live di Facebook #TLDM pada jam 9.00 pagi esok.
.
#Kebanggaan
#SentiasaYgTerbaik
@mindefmalaysia
@bdnavy @bangladesh_navy
Sentiasa Yang Terbaik.. Saksikan Facebook LIVE Majlis Penutup Asas Komando #PASKAL Siri 65/18 dan Perasmian Pusat Latihan PASKAL pada jam 9 pagi ESOK di Facebook Tentera Laut Diraja Malaysia!
.
#Kebanggaan
@mindefmalaysia
Saksikan LIVE Majlis Penutup Asas Komando #PASKAL Siri 65/18 dan Perasmian Pusat Latihan PASKAL yang akan disempurnakan oleh Panglima Tentera Laut, TS @mykamarul pada 17 November 18 di Pangkalan TLDM Lumut.
.
#Kebanggaan
#SentiasaYgTerbaik
@mindefmalaysia
Saksikan Imbasan Majlis Sambutan #HariInovasi2018 Peringkat @mindefmalaysia yang diadakan di Auditorium Wisma Pertahanan.
.
Syabas TLDM johan keseluruhan!
.
#Inovasi
#Kreatif
#Kebanggaan
Selamat Menduduki Peperiksaan SPM 2018! Do your best!
.
#SPM2018