VPRO Cinema

VPRO Cinema Follow

Het film- en serieplatform van de VPRO. Met tips voor de bios en tv, recensies, interviews en festivalreports.

http://vpro.nl/filmvanhetjaar

2,409 Followers  885 Follow

Share Share Share

Nog inspiratie voor de kerstboom nodig?
Wat was de beste film van 2017? Beslis mee en stem op vpro.nl/filmvanhetjaar

#verkiezing #filmvanhetjaar #mashup #filmmashup #moviemashup #bestof #bestof2017 @omroepvpro
Zin in een curieuze mix van absurdisme, arthouse en horror? Dan mag je #TheKillingOfASacredDeer, vanaf vandaag te zien, zeker niet missen!

We spraken de twee hoofdrolspelers in #Cannes over o.a. de eigenaardige werkwijze van regisseur Yorgos Lanthimos (The Lobster), die er om bekend staat dat hij zijn acteurs vrijwel niets vertelt. 
Voor het hele interview, check de link in bio!
Prachtige 'poster' bij Trianon Theater in #Leiden. Zouden meer bioscopen moeten doen!
#murdeontheorientexpress #agathachristie #cinema #arthouse #vintage
Vanaf vandaag te zien: meesterwerk #TheSquare van Ruben Östlund.
✴✴✴✴✴
Minirecensie:
Superieure satire over museumcurator Christian, wiens comfortabele bestaan volledig op zijn kop wordt gezet als hij op straat van zijn portemonnee beroofd wordt en vervolgens de ene slechte beslissing na de andere neemt. Regisseur Östlund (Involuntary, Play, Turist) spaart niets en niemand in zijn film en sleurt de kijker van de ene pijnlijke scène naar de volgende. Ondertussen intelligente dingen zeggend over onder meer politieke correctheid, kuddegedrag en opportunisme. Onbetwist hoogtepunt: een chique diner waar als hoofdact een man optreedt die doet alsof hij een chimpansee is. Onvergetelijk. Winnaar van de Gouden Palm.

Voor een interview met Östlund, zie vpro.nl/cinema
We zijn iets nieuws begonnen: een maandelijkse #podcast over film. De eerste aflevering staat nu online en is te beluisteren via iTunes/Stitcher etc. Voor meer info, check de link in bio!
Als welk dier zou jij graag willen terugkeren, mocht je onverhoopt niet op tijd een levenspartner weten te vinden? Dat is het uitgangspunt van de bizarre komedie #TheLobster, vanavond om 22:10 te zien op Canvas!
#doublebill #mylittlepony2049
De wonderschone docu #OneMoreTimeWithFeeling, over het album dat Nick Cave maakte na de dood van zijn 15-jarige zoon, is donderdagavond om 22:50 op Canvas te zien. Dwingend kijkadvies, want hartverscheurend mooi!
Bijna drie uur lang, maar zó ontzettend goed dat de tijd voorbij vliegt: meesterwerk La vie d'Adèle, vrijdagavond om 22:55 bij @omroepvpro op NPO 2!
Ook wij geven vijf sterren voor #BladeRunner2049. Via de link in bio vind je interviews met #HarrisonFord, #RyanGosling, regisseur #DenisVilleneuve én #SylviaHoeks!
#ThereIsNoSidewalk