Mom Of 3!

Mom Of 3! Follow

❤️ TRAVEL . PARENTING . FOOD . LIFE ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⭐️Paid Review pls click email below ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀📌New blogpost 👇🏼

http://ctliyana86.blogspot.com/

2,622 Followers  645 Follow

Share Share Share

Get well soon lunch-matte! Dah boleh senyum, posing tu dah elok la tuu...insyaAllah sok lusa boleh discharge dah..AMIN! 🤲🏼
.
.
#lunchmate #denggi
Zafirah cerita, kat sekolah dia dah khatam buku iqra...
.
Mulut aku pulak laju je cakap, nanti kita celebrate makan pulut kuning...tak tahu la kenapa dalam kepala aku dah set asal khatam quran kena ada pulut kuning...tapi ni khatam iqra/qiraati...pun boleh laaa 😂😂 .

Hari2 dia tanya ni bila nak makan pulut kuning sebab dia tak tahu pulut kuning tu apa 🤣🤣
.
Kat mana nak order ni?? Jangan suruh aku buat sendiri memang tak rajin lah jawapan dia...benda boleh order buat apa buat? Kahh!
.
.
Siapa jual munculkan diri...delivery Bangi ok! 😁
.
.
.
#daughter #khatamqiraati #happypills #hartaduniaakhirat
They call it a ‘selfie’ because ‘narcissistie’ is too hard to spell..
.
.
.
#selfie #makanaktiga #workingmom #fridayselfie
Lunch with ma cuzzies! 🥰
.
Thank you kak yong belanja makan sedap2..
.
Best la kedai ni...hipster..food sedap, parking hazab 😂 .
.
Korang lunch apa?
.
.
.
#cousins #beloved #familia
Hari ni semua staff pakat cuti/mc..daripada mereput sorang2 kat ofis baik buat video...kahh! 😜
.
Asyik cerita lipmatte je kan, hari ni nak tunjuk eye shadow SoBella pulerr..yang ni code Goldiva 😍
.
Laffff sangat! Senang gila nak apply and warna sangat pigment! Untuk amatur macam aku sesuai sangat lah guna eye shadow pen gini...
.
Jenis nak cepat bersiap and ada anak kecik lagi lahh sesuai! Anak nak main pun tak risau aihh...insyaAllah takde adegan pallet pecah ke apa 😂😅
.
.
RM39 je sekotak...nak try boleh rogerrr 😘
.
.
.
#sayajualsobella #sobellalipmatte #sobellaeyeshadow #sobellabandarbarubangi #sobellabangi #sobellalovers #makeuplover #makanaktiga
My SoBella collections...nanti nak keluar edition baru lagi..Ashh & Annas collection pulerr...Allahu bibir ada satu je ni 😂😂
.
Addicted satu hal, menjual satu hal lagi...aku tak rasa rugi pun beli lipmatte SoBella banyak2...sebab aku suka gila pakai...duk rumah je pun tetap calit lipstik wakk...siapa pernah beli tau laa best macam mana lipmatte dia 💋
.
.
.
Happy Monday korang! Calit lipstik warna apa hari ni? 😁🥰
.
.
.
.
#sayajualsobella #sobellalipmatte #sobellaeyeshadow #sobellabandarbarubangi #sobellabangi #sobellalovers #makeuplover #makanaktiga
Hari ni baru betul sukaneka tadika Zafran! 😂
.
Hujan lebat gila pagi tadi...nasib la tumpang sekolah orang, ada kawasan berbumbung...tapi khemah dah siap pacak, siap hias tengah padang..alahai takpe lah kan...dah hujan nak buat macam mana 😌
.
Zafran masuk 2 acara:
- bawa telur dalam sudu
- baling bola dalam bakul
.
.
Dua2 JOHAN! Wohoaa! Walaupun lari serupa jalan2 makan angin...ya ampun stress betul suruh lari 😂
.
.
Now lapar! Nak makan...
.
Lunch apetu korang?
.
. .
#muhammadAisyZafran #bangngah #son #happypills #hartaduniaakhirat
Last year datang breakfast kat sini sambil layan contraction nak bersalin adik baby..terkemut2 telan roti canai 😂 lepas breakfast terus check in labour room...
.
.
Tahun ni datang lagi bawak semua anak2...sakit perut jugak..
.
Sebab kenyang sangat 🥴
Roti canai 6 pinggan
Nasi lemak sepinggan
.
.
Macam mana aku boleh ingat hari ni 7hb?? 😑
.
.
.
#makanaktiga
Nah belanja video warna2 lipmatte SoBella edition 5.0...Semoga mimpi SoBella malam ni ye korang...
.
Sok bangun je tidur teringin nak beli roger je aku..weekend pun aku meniaga...takde hal..semua di hujung jari 😁
.
.
Genite! 💋
.
.
.
#sayajualsobella #teamrara #teamratulipstik #sobellabandarbarubangi #sobellabangi #sobellauser #sobellalovers #lipmattesobella #sobella5 #makeuplover
Aku selalu dapat soalan:
“Adik tak call ke?”
“Bila akan contact Aminah lagi?”
“Dah berapa lama tak dengar khabar Aminah?” .

And so on..banyak lagi lah soalan2 seumpama tu..just bcoz adik aku study kat UK sana...and time zone pulak beza 8 jam gitu..
.
.
Lemme tell you something..
.
Kitorang HARI-HARI contact (whatsapp/video call)...
HARI-HARI TANYA KHABAR..
HARI-HARI MEMBAWANG 🤣
.
Yee hari-hari ok! Kadang tu balik je kerja terus video call adik...dia nak tengok anak2 buah meligan..tambah dia tengah free gila gila sekarang ni lagi la senang contact dia 😅
.
Internet di mana2 wakk...kat rumah wi-fi, ofis pun wi-fi, kalau tempat lain guna je lah data kat fon...aagituu 😁
.
.
Jangan kata adik aku...tu ofismet aku @dianafedora pergi conference kat London pun hari2 jugak kitorang wasap...memang tak pernah habis ye topik nak dibincangkan...hari2 ada topik baru 😂😂
.
.
Aku tak pasti la macam mana orang lain connect dengan kesayangan2 yang duduk jauh di mata, tapi dekat di hati...ni cara aku..akan selalu contact tanya khabar, bergosip, pillow talk *eceyy* 😁
.
.
.
Sebenarnya nak bagitau, teringin jugak makan Tomahawk steak tu...bila boss nak belanja saya pulakk?😩😭😭
.
.
.
#random #sisterhood #sisters #beloved
Lepas raya memang kelaut dalam ye mood berbento..hari ni gagahkan jugak lah prepare bento kaklong..
.
.
Morning korang!! Breakfast apetu?
.
.
.
#bentobyyanamib #bentoideas #darjah1 #kiddos #momsbelike
Ada agenda besar datang Seremban hari ni...alang2 tu pergi la beraya rumah kawan2 area sana..sadly, Tati @itazzizzati je yang ada kat rumah...yang lain semua keluar beraya 😂
.
Kenal Tati kat socmed je, ni first time jumpa...dia kenal dengan laki aku lerr sebab tu tak malu datang rumah 😆
.
Thank you for having us! Sedap sangat soto and semua kuih2 raya 🤤🤤. Jangan serik tau! 😊
.
.
.
.
#bloggerfriends #kitabloggersendujewak😂