Siti Liyana Muhammad Imran

Siti Liyana Muhammad Imran Follow

❤️ TRAVEL . PARENTING . FOOD . LIFE ⠀⠀ ⠀⠀ ⭐️Paid Review pls email ctliyanadmib@gmail.com

http://ctliyana86.blogspot.com/

2,525 Followers  595 Follow

Share Share Share

Salah satu game yang paling simple untuk family day  ialah, game agah baby! Baby yang paling cepat senyum dia menang! hahaha kreatif sangat kawan2 aku punya idea untuk games...baby punnn taknak ketinggalan okayy 😂👏👏 .
Game simple tapi hadiahhh terlajakk comelssss! 😍😍
.
Walaupun aku tak menang (sebab aunty @wawayusoff tak pandang langsung baby Zafri 🙄), tapi tetappp dapat hadiah! Yeyy! Tq aunty @afdilah17 ! Mama pun sukaaa kartun Pocoyo & Friends 😘😘
.
.
Kalau korang mencari hadiah or door gift boleh follow 👇

IG : @littlebambam17
FB : Little Bambam

Whatsapp : 0127275531
.
.
Pocoyo and friends - 1 set terdiri daripada Pocoyo, Elly and Pato - Dijual secara berasingan atau boleh beli 1 set.
.
.
.
#gbsbfunday #belummoveon #productreview #doorgift #gojesbloggersupermomandbaby #mommyblogger #bloggersbelike
Selamat hari Malaysia!
.
Jom lipat kain 🙄
.
.
.
#sayangiMalaysiaku #fulltimemommy #makanaktiga #hariMalaysia2018
Hari tu family day sama2, hari ni jumpa lagi..haha
.
Happy birthday Aqyl! Semoga membesar jadi anak yang soleh berjaya dunia akhirat..
.
Tq for having us Ira..jangan serik!
.
.
.
#gbsb #gojesbloggersupermomandbaby #friends #bloggerfriends #mommyblogger
🗣🗣warga Bangi dan berdekatan..jom la datang Bangi Gateway! Cari booth Chipzkut ni kat area center court...
.
Sepupu aku niaga brownies and macam2 jenis kek...sedap namateyy! Aku paling suka redvelvet dia...sekali rasa mesti susah move on...teringat2 😆
.
Online purchase pun ada...follow IG 
@myqtbites 
@myqtbites 
@myqtbites 
@myqtbites .
.
.
#bangigateway #familybisnes #supportfamily #cuzzy
Wow tak sangka essential oil pun boleh buat pomade! 😍😍
.
Kandungan pomade:
VCO - bau minyak kelapa ni kuat gak
EO rosemary
EO cedarwood
EO geranium
EO lavender
.
4 EO ni memang semua untuk rambut...orang dewasa nak gune pon boleh, takde masalah
.
EO rosemary & cedarwood tu elok untuk memory & concentration..dia bekalkan oksigen ke otak...boleh lumur kat rambut anak2 before pergi sekolah...
.
Yang masalah rambut gugur & kelemumur pun recommended guna pomade ni..👍🏻👍🏻
.
Yang pasti pomade ni BEBAS baham kimia! No paraben!
.
Tq @bydolceryna Sponsor pomade essential oil masa family day hari tu...
.
.
Anything nak tanya pasal essential oil Young Living boleh roger @bydolceryna .
.
.
.
#productreview #gbsb #mommybloggers #familyday #funday
#gojesbloggersupermomandbaby #gbsbfamilyfunday2018
Hari ni amek annual leave semata bawak anak2 masuk snow house kat @icitymalaysia ...dah dorang teringin sangat nak main salji...dia ingat sejuk biasa2 je ke salji tu? Hah sila lah rasa sendiri suhu -5 tu macam mana 😏
.
Bila masuk dalam aku rasa kociknya lahai snow house ni..rupanyaaa yang lama tu tengah reno...tapi apesal harga tiket sama?!! #initidakadil 😒
.
Anak2 aku happy datang sini...naik slide banyak kali, main baling2 salji, walaupun gigil2...sejam jugak duk dalam tu...eh takde la duk dalam ‘salji’ je...ada masa tak tahan sangat sejuk kitorang lepak luar jap..dah panas sikit badan masuk balik dalam salji...sampai lah sejam 🙄
.
Tu bang ngah tu, time breakfast tantrum, pastu oke...sebelum masuk snow house dia tantrum lagi taknak pakai jaket, taknak pakai kasut, glove...bila dah nak balik taknak bukak pulakkk jaket semua #urutdada 💆‍♀️
.
Tempat lain aku tak pi sebab tak bukak lagi...kul 5pm ke atas baru meriah I-City ni...point utama kitorang memang nak pi Snow house ni je...tempat lain tu hurm insyaAllah takkan pi kot..kahh! 😆
.
Ouh harga tiket Mycard/Mykids:- RM25 (adults)
RM20 (kids)
.
Korang nilai lah sendiri baloi ke idak ✌🏻
.
.
.
.
#bayarbukanfree #bloggersbelike #reviewikhlasdarihati #icitymalaysia #snowwalk
Bila anak kau tantrum kat kedai makan, kau releks dulu...jangan gelabah..orang pandang? DON’T CARE!
.
Teruskan makan macam biasa...alas perut kau dulu..sebab kalau tengah lapar lagi emosi nak handle anak tantrum..
.
Lepas perut kau kenyang, zuppp! Tak sampai 5 minit pun pujuk anak tantrum tadi...mihmih
.
Sekian tips parenting dari mak anak tiga 👏👏
.
.
.
Love,
yanamib
Blogger sendu
.
.
.
#masihbelajar #makanaktiga #sindromanaknombordua #maktakhijau
Lagi idea untuk door gift, crunchy popcorn..
.
Aku tak sempat jamah pun hari tu..laki bawak lari pi rumah abang dia...dah kenapaaa? 😑
.
Sebekas ni rm1.50-2 je...
.
Follow IG @crunchysweetpopcorn .
Atau Contact 👇 untuk tempahan:
www.wasap.my/60182020086
.
.
#gbsb #productreview  #mommybloggers #familyday #funday
#gojesbloggersupermomandbaby #gbsbfamilyfunday2018
Idea untuk doorgift:- meringue cookies...tak manis sangat, just nice rasa dia..
.
Ada banyak flavors, boleh follow IG @era_clara .
FB: ERA CLARA .
Atau wasap 018-2123124
.
.
.
#gbsb #productreview  #mommybloggers #familyday #funday
#gojesbloggersupermomandbaby #gbsbfamilyfunday2018
👨🏻: Zafran, esok pi school tau
👦🏻: ok
👨🏻: jumpa siapa esok?
👦🏻: nenek
👨🏻: nenek siapa?
👦🏻: nenek sudahhh tuaa...giginyaa tinggal duaaa
.
.
Dah pandai game papa sekarang 😂👏👏
.
.
.
#azfarclan #son #happypills #hartaduniaakhirat #MuhammadAisyZafran
Aktiviti petang semalam..gigih la angkut meja IKEA tu letak luar sebab nak main sand art!
.
Dah setel, angkut balik meja tu masuk dalam 😂  walaupun meja tu memang untuk outdoor tapi tak confident lah nak letak luar..cuaca malaysia ni tak menentu kang tak tahan lama haruuu 😅
.
Sand art tu dapat masa family day hari tu...banyak sangat goodies kitorang dapat...yang sponsor pun banyakkkk...nanti kita cerita satu2 kot ada yang mencari kat mana nak beli goodies untuk event ☺️
.
.
.
#homesweethome #weekendbelike #longweekend #kiddos #happypills #hartaduniaakhirat #makkaublogger #sandart
Done picnic! Terbakar lemak baq hang! Pheww .
Rasa pack pulak jadual cuti panjang kali ni..esok nak rehat..baju kotor menimbun dah tuuu..
.
.
.
#familygathering #beloved #familia #makanaktiga #picnic #longweekend