YANMIE

YANMIE Follow

PARENTING, LIFESTYLE, FOOD, TRAVEL
๐ŸŽฅBLOGGER / INFLUENCER / ATKINNERS
๐Ÿ”ŽTwitter/Google+/VivaVideo ๐Ÿ‘‰ @yanmie
๐Ÿ‹ Current Weight Loss 15kg / XXL - M

http://www.yanmieonline.com/

81,575 Followers  6,726 Follow

Share Share Share

Tq Auntie Liza @ameera_aisyah_for_kids baju melayu with sampin dah sampai. Sedang elok je dengan dorang. Senang takyah kerat2 dah hihi. Okeh Macam tak percaya harga RM20 aje hehee. Korang gi stalk IG dia ye. Tengah SALE tu ๐Ÿ˜€
Dinner #atkinsdietyanmie fasa 3, Oat Tomyam & Daging Goreng.
.
.
Ulang menu Oat Tomyam hahaha coz sodapp, makan menu sama selagi tak jemu ๐Ÿคฃ
Coconut shake homemade versi #atkinsdietyanmie fasa 3, Air kelapa + Pure Fresh Milk (no added sugar) + stevia. Campur2 je semua dah siap!, sodaaappp. Kalau rajin blender lagi sedap.
.
.
Resepi Ori kena letak aiskrim vanilla tapi tak boleh hahah. Buat tanpa aiskrim pun dah sodap ๐Ÿ˜๐Ÿ‘
Oat Tomyam, Paste homemade, rolled oat 3 sudu. #atkinsdietyanmie phase 3
Oat Tomyam (paste buat sendiri), last buat 2-3 tahun lepas hahaa dah lama. Ni teringin pula. Oats tu 2-3 suduh dah memadai. #atkinsdietyanmie fasa3
Update Blog & Kudap2 sementara tunggu time untuk jemput anak2 balik dari Sekolah ๐Ÿ˜‹ #atkinsdietyanmie
Breakfast #atkinsdietyanmie fasa3. Oh sedap betul peanut butter yogood yang tutup merah ni ๐Ÿ˜‹
Beli dah lama, sampai sebalang besar hahaha. Tahan setahun kot ๐Ÿคฃ
.
Hari ni baru hakak rasa nak makan oat tomyam ๐Ÿ˜‹ #atkinsdietyanmie fasa3
Nak maintain berat senang je bila kita dah kenal badan kita dan tahu control portion serta tukarkan foods high carbs/kcal dengan makanan alternatif lain. InsyaALLAH takde masalah berat badan naik mendadak bila dah slim. .
.
Nak kurus lebih senang berbanding nak maintain tu lagi susah, mencabar beb ๐Ÿคฃ
.
.
Contoh nak minum nescafe, guna nescafe decaf + susu (no added sugar) + stevia, siap!!
.
.
Jangan bila dah slim gi pulun cara makan mcm dulu okeh.
.
.
Tapi serius nak maintain tu sangat susah, apa pun istiqomah tu penting.
.
Hakak masih jauh lagi hehee #pelanpelankayuh #atkinsdietyanmie #syukurselalu #naksihat #naksihatnakcantik
Full cream fresh milk no added sugar untuk pen'diet' f3/4 ๐Ÿ‘ #atkinsdietyanmie
Peanut butter YoGood No Added Sugar #atkinsdietyanmie
Nahh dah restock Peanut Butter YoGood No Added Sugar untuk pen'diet', memang susah dapat yang ni. Kat jusco bukit tinggi klang ye. RM18.70, hakak tak jual, share aje .
.
Sebelum ni beli yang penutup biru (smooth), kali ni try yang Crunchy penutup merah ๐Ÿ˜