YANMIE

YANMIE Follow

PARENTING, LIFESTYLE, FOOD, TRAVEL
πŸŽ₯V/BLOGGER / INFLUENCER / ATKINNERS
πŸ”ŽTwitter/Google+/VivaVideo πŸ‘‰ @yanmie
πŸ‹ Current Weight Loss 15kg / XXL - M

http://www.yanmieonline.com/

81,030 Followers  6,740 Follow

Share Share Share

Hasil meng"cheesecake" #atkinsdietyanmie semalam, dapatlah 6 bekas, 1 bekas anak dah ambik hehee. .letak dalam bekas2 kecik macam ni senang nak control portion.
.
Sodaappp gila aihhhh...rugi yang diet tu tahan lapar, kan boleh makan sedap2 hehee
.
.
Bahan kat pic sebelum ni. Step cara masak refer video sebelum post ni. Kalau rajin scroll banyak je hakak share. Selamat mencuba πŸ˜€.
.
.
Rajin sebab masak guna microwave aje, 90 saat, mana nak dapat weii cheesecake mudah dan sedap, siap dalam masa singkat je 🀣
.
.
Selamat mencuba πŸ˜‹
Repeat Cheesecake #atkinsdietyanmie hahahaha. Kali ni buat versi coklat pula, makan dengan anak2. Amboiii sodapp aihhh sampai anak pun join sama makan πŸ˜†πŸ˜‹
Sambal #atkinsdietyanmie , makan ni baru sedap. Hakak suka makan pedas2 barulah rasa nikmat πŸ˜‹
.
.
Resepi Sambal Belacan Atkins :-
.
Cili padi
Cili besar
Cuka
Stevia
Belacan sikit je asal ada rasa
.
Blender semua bahanc siap!, kalai rajik boleh tumbuk. Tapi hakak suka blend guna pengisar kering.
.
.
Trylah...sama je macam makan sambal belacan biasa tu, malah lagi sodaappp aiihhhh πŸ‘
Lunch #atkinsdietyanmie . sedar tak sedar dah nak 9 bulan buat atkins 😱. Jangan tanya dah turun berapa sebab berat hakak sejenis liat nak turun, tapi inchloss insyaALLAH cenggini πŸ‘πŸ€£
Breakfast #atkinsdietyanmie green tea & cheesecake atkins πŸ˜‹
.
.
Ni pagi tadi baru sempat share. Lunch belum masak, sibuk diluar dari pagi tadi. Now hakak baru buka peti ais tengok apa yang boleh dimasak πŸ˜€
Maaf ye video cheesecake #atkinsdietyanmie tu agak laju, jenuh jiga hakak edit nak bagi slow hehee. Takpe akak up sini bahan2 untuk buat cheesecake #atkins tu ye. .
. .
.
Cara menyediakan :-
.
Cream cheese separuh + coconut flour 2 sudu + stevia 4-5 titik (ikut suka tahap manis) + skinny choc (sagat ikut suka) + vanila (1/2 sudu) + soda bikarbonat/baking soda (1/2 sudu) + telur 1 biji + whipping cream 2 sudu
.
.
Campurkan kesemua bahan dan masak dalam Microwave selama 1 minit 30 saat (90 saat)
.
.
Rugi tak cuba. Nikmatnya bila boleh makan cheesecake, lulus fasa 1234 πŸ˜€
.
.
Selamat mencuba πŸ˜‹
Cheesecake #atkinsdietyanmie adoii sodapp baq hang!!. Lulus fasa 1234. .
.
Dap...dap...step dan bahan dalam video ya. Tak faham komen je kat bawah nanti hakak reply.
.
.
SENARAI BAHAN2 ADA KAT POST SELEPAS VIDEO INI.
Selamat pagi :)
1st time buat cheesecake #atkinsdietyanmie , mak datukk apasal sedaapp sangat hahaha. Masak pun kejap aje 1 minit 30 saat guna microwave πŸ˜€