YANMIE

YANMIE Follow

PARENTING, LIFESTYLE, FOOD, TRAVEL
πŸŽ₯BLOGGER / INFLUENCER / ATKINNERS
πŸ”ŽTwitter/Google+/VivaVideo πŸ‘‰ @yanmie
πŸ‹ Current Weight Loss 14kg / XXL - M

http://www.yanmieonline.com/

82,067 Followers  6,829 Follow

Share Share Share

Breakfast #atkinsdietyanmie malas betul main masak2 sekarang ni hahaha adehhh.
.
.
Nasib baik pagi tadi timbang berat turun 🀣
.
.
Huhuu sodappnya cekelat ni. Nak beli ada jual kat jusco ye. .
.
1 bar tu 8gm carbs coz ada almond (no sugar added). Fasa 1 nak ambik boleh tapi berpada2 ye. 1-2 potong pun dh ok sgt, besar potongan blocknya, anggaran carbs baru 1-2gm. Cukuplah buat pelepas craving kan..
.
.
Hakak buat fasa 3. 1 bar tu apa ada hal haha. Tp selalunya hakak makan sesikit buat snacks atau bila teringin. .
.
Oh ya ada bnyk jenis choc, yg low carbs pun ada yang tu dark choc je takde campuran kekacang.
.
.
Nak lagi low carbs beli skinny, tapi yang tu cuma dark choc with vanilla aje, takde perisa lain. Tapinya baru 1.9 carbs 1 bar tu klu xsilap. Lagi jimat carbs. .
.
Mana yg tak faham ni mesti blur apalaa yang hakak kekira pasal carbs ni hahaha. Ni cerita #atkinsdietyanmie 🀣
.
.
Kbaiii πŸ™ˆ
Dinner #atkinsdietyanmie fasa 3. Hakak masak dh cendawan enoki tu. Wahhh sodaapp rupanya. Kenapa baru tau kewujudannya hehehe.
.
.
Fefeeling makan maggie 😁
Cendawan Enoki 1st time beli. Nak masak apa sedap ye? .
.
Cadangnya ambik separuh (50gm), carbs 3.5 oklah untuk dinner #atkinsdietyanmie Nanti.
.
.
Janganlah suruh buat cendawan enoki celup tepung huahua πŸ˜‚
.
.
Sedap masak macam mana cendawan enoki ni?
Lunch #atkinsdietyanmie fasa 3. Brown rice + kangkung celur + tomato + sambal belacan atkins wajib πŸ˜πŸ˜‹
Breakfast #atkinsdietyanmie fasa 3. Bestnya kalau letak sos cili hahaha, sabar jelah. Flaxseed dh habis plus malas nak masak2 hehee. Hakak guna roti purple Canadian Purple Wheat antara roti yang terendah GI (Glycaemic Index).
.
.
Susah sangat nak jumpa, ada pun kat jusco. Tapi yang ni jumpa di NSK. Tersesat agaknya ada 1 bungkus tu je, selama ni cari tak pernah jumpa, bolehnya ada sebungkus tu hahaha.
.
.
Makan sepotong je dulu, balance nanti buat snacks 😁
Preparing my breakfast #atkinsdietyanmie fasa 3
Ramai tanya kat DM hakak guna Air Fryer apa, akak guna brand philips model yang macam dalam video ni. Hakak beli rm899 je, harga normal rm1299. Hakak beli di Harvey Norman.
.
.
Yang hakak jumpa tadi ni di Jusco, RM1299 takde sale πŸ˜‚
.
.
Sila2 beli ye, try tengok di Harvey Norman selalu ada sale. .
.
Yang brand dan model ni jimat letrik, pakai pun bil takde naik melambung, biasa2 aje. Sebab tu pentingnya pilih kualiti.
.
.
Nak healthy lifestyle uolls kena grab airfryer seketul. Nak masak xyah guna minyak, if nak guna setitik pun dah memadai 😁
.
.
Jimat letrik jimat minyak πŸ‘
.
.
Hope post ni dapat membantu kengkawan yang nak beli airfryer ye. Brand apa pun semua ok. Cuma kena bijak memilih, tu je 😁
Garam favourite. Dah 5 bulan stay dgn Himalayan Rock Salt πŸ‘. Lama dah tak guna garam putih tu. Mak dengan mak mertua pun kita buatkan stock garam ni. Tak bagi dorang guna garam biasa tu, habis je bagitau kita hihi.
.
.
Lagi2 yang diet baik guna garam ni.
.
.
Kebaikan Garam Gunung πŸ‘‡

1.mengimbangkan tekanan darah

2.meleraikan gumpalan sel-sel darah merah

3.meningkatkan kandungan oksigen dalam tubuh

4.menganjalkan saluran darah kita

5.melarutkan sebarang pengumpulan kalsium dalam darah

6.membekalkan zat mineral berbentuk ionik yang seimbang

7.melaraskan kelancaran sistem saraf

8.membantu pembaharuan semula sel-sel

9.membantu pergerakan otot-otot usus

10.keseimbangan mineral mensinergikan sistem metabolik dengan lebih sempurna

11.Menyelesaikan masalah kesihatan yang berpunca dari ketisakseimbangan mineral

12.membantu penyerapan vitamin dengan lebih sempurna

13.boleh membantu dalam penyembuhan penyakit kulit

14.membantu menguatkan tenaga batin
.
.

Hakak tak jual. Hakak share aje dengan uolls. Sepeket tu RM2.90 aje, hakak beli di Jusco, di Tesco pun ada juga
Stock craving #atkinsdietyanmie hahaha. Sajalaa beli banyak, simpan makan sikit2 dan berpada2. Mahal 🀣
Stevia equal stick & tablet. Hakak ada yang tablet tu tapi xhabis2 guna. Hakak suka guna stevia drop tu 😁
Yes!! Akhirnya jumpa coklat lulus #atkinsdietyanmie selain skinny choc 😁
Lanje pic selfie seketul hihi. Masa comel kasut size 40 tudiaaa hahah. Sekarang size kasut 38 πŸ™Š. Gelang kaki pun boleh terkeluar πŸ˜…