YANMIE

YANMIE Follow

PARENTING, LIFESTYLE, FOOD, TRAVEL
πŸŽ₯BLOGGER / INFLUENCER / ATKINNERS
πŸ”ŽTwitter/Google+/VivaVideo πŸ‘‰ @yanmie
πŸ‹ Current Weight Loss 12kg / XXL - M

http://www.yanmieonline.com/

82,264 Followers  6,832 Follow

Share Share Share

Hujan2 keje nak buka peti sejuk je. Spot my anak2 punya kopok2 πŸ˜‚. Sabar2 hahaha. .
.
Tak sempat share menu #atkinsdietyanmie hakak busy cecuti ni jalan sana sini. Still diet but not clean kehkehkeh.
.
.
Hakak baru sign up 1 grup atkins dengan sorang coach tu. Semoga hakak terus berjaya, risau nak raya dah kang tak muat kebaya hakak tu, terlajak cakap kat makcik cenggini "minta tolong kecikkan lagi baju ni". Hahaha nasiblahhh kalau tak muat tak dapekkk ler sedondon dgn laki dgn anak2 πŸ˜‚
Bila mak2 tahu ada SALE, gini gayanya. Ada yang sama cam hakak tak? πŸ™ˆπŸ˜‚.
Shopping time, nunggu si anak teruna plak fitting seluar πŸ˜’
.
Mak datuk ramainya umat manusia, #padinisale #brandoutletsale sana sini sale 4 hari 😱. kami dah rambang mata. Shopping raya awal2. Grab peluang yg ada. Murah gila uuuu..
.
Tang beratur nak byr tu azab. Nasib baik anak teruna nak beratur sesiap sementara ibu shopping. Ngam2 siap pilih bebaju suar semua ngam2 juga turn utk byr. Kalau tak buat gitu mau sejam beratur bayar πŸ˜‚
Lunch #atkinsdietyanmie terung tu potong bulat kecik. 4 slice masak guna airfryer tanpa perasa tanpa minyak. Sambal belacan mcm biasa takleh kalau takde hahhaa. Sambal belacan atkins, scroll bawah2 hakak pernah share resepi sambal belacan atkins πŸ˜‹
.
.
#healthy #healthylife #healthyeating #food #foodporn #mealprep #menuatkins #menudietatkins #healthylifestyle #jomsihat #atkins #atkinsdiet #atkinsdietyanmie #food #foodporn #lowcarb #lchf #highfat #dietatkinsmalaysia #menuatkinsdiet
Pizza Egg veggie #atkinsdietyanmie for breakfast this morning πŸ˜‹
.
.
Tak jemu ulang pizza #atkinsdietyanmie ni hehee dappp...dappp...
.
.
Cara menyediakan & masak
.
Bendi 2 batang potong kecik, kacang panjang 1/2 batang potong kecik, cili api 2 potong kecik. Masak hingga kering, hakak guna coconut oil utk masak, minyak sawit biasa pun boleh guna. Masak sampai kering takde lendir
.
Pukul telur letak garam sikit. Curah dalam pan sayur tadi. Goyang2 pan jadi sekata menutupi sesayur tadi. .
Last letak mix cheese, chili flakes & herbs kalau suka.
.
Tutup pan, pastikan masak guna api sedeehana. Agak2 cheese dah mencair tutup api. Biarkan seketika pan bertutup 1 minit.
.
Sedia untuk dihidang πŸ˜‹πŸ˜πŸ‘
.
.
Kenapa hakak suka letak bendi? Sebab bila bendi tu lembut dia punya feel mcm makan sosej hahaha sedaapp..tapi kena masak garing mula2 tadi jadi tak berlendir.
.
Selamat mencuba, ramai readers hakak buat egg pizza kata sedap. Benarnya simple je buat xrumit mana.
.
Tadi buat 2 versi, 1 versi crust roti pratha untu anak hehee 😁
.
.
#healthy #healthylife #healthyeating #food #foodporn #mealprep #menuatkins #menudietatkins #healthylifestyle #jomsihat #atkins #atkinsdiet #atkinsdietyanmie #food #foodporn #lowcarb #lchf #highfat #dietatkinsmalaysia #menuatkinsdiet
Dinner time #atkinsdietyanmie πŸ˜‹
.
.
#healthy #healthylife #healthyeating #food #foodporn #mealprep #menuatkins #menudietatkins #healthylifestyle #jomsihat #atkins #atkinsdiet #atkinsdietyanmie #food #foodporn #lowcarb #lchf #highfat #dietatkinsmalaysia #menuatkinsdiet
Lunch #atkinsdietyanmie ikan cencaru tu hakak bakar guna airfryer πŸ˜‹
.
.
#healthy #healthylife #healthyeating #food #foodporn #mealprep #menuatkins #menudietatkins #healthylifestyle #jomsihat #atkins #atkinsdiet #atkinsdietyanmie #food #foodporn #lowcarb #lchf #highfat #dietatkinsmalaysia #menuatkinsdiet
Breakfast #atkinsdietyanmie πŸ˜‹
.
.
#healthy #healthylife #healthyeating #food #foodporn #mealprep #menuatkins #menudietatkins #healthylifestyle #jomsihat #atkins #atkinsdiet #atkinsdietyanmie #food #foodporn #lowcarb #lchf #highfat #dietatkinsmalaysia #menuatkinsdiet
Dinner #atkinsdietyanmie semalam, lupa share hihi. Mee konjac ada tersesat 1 pack, jadi semalam buat mee goreng konjac πŸ˜‹, abis dah lah stock konjac. 10 peket beli mix kwetiau/mee/nasi konjac, 4 bulan baru habis hahaha. So maknanya xde makanan macam ni pun tak apa 😁. Back to real food. But if micro haritu dh cukup tapi still lapar boleh lah ambik konjac ni. πŸ˜‰
.
.
#healthy #healthylife #healthyeating #food #foodporn #mealprep #menuatkins #menudietatkins #healthylifestyle #jomsihat #atkins #atkinsdiet #atkinsdietyanmie #food #foodporn #lowcarb #lchf #highfat #dietatkinsmalaysia #menuatkinsdiet
Ini je yang hakak mampu untuk lunch #atkinsdietyanmie ambik snacks fat bomb je , baru lepas cabut gigi tadi pagi πŸ˜‚
.
.
Dia punya takut nak jumpa doktor tu sampai laki temankan hahaha.
.
.
Ok harap2 gigi dah takde yang sakit2 lepas ni. Boleh spoil mood bila sakit gigi ni kannnn πŸ˜…
Breakfast #atkinsdietyanmie πŸ˜‹
Morning, ini je sempat pagi ni 1.6km, nak gi hantar anak sekolah pula. .
.
Berat naik sikit masa balik kampung/cuti 2-3 hari lepas hahaha, takpa jangan stress kita teruskan je, esok lusa insyaALLAH dapatlah balik berat sebelum naik tu 😁, bila dah tahu cara insyaALLAH ianya mudah. .
.
Takpe slowly but surely πŸ˜‰
.
.
#atkinsdietyanmie #hiit #hiittreadmill #icandoit #fitness #jomfit #jomsihat #fit #workout #running #runtastic