YANMIE

YANMIE Follow

PARENTING, LIFESTYLE, FOOD, TRAVEL
πŸŽ₯BLOGGER / INFLUENCER / ATKINNERS
πŸ”ŽTwitter/Google+/VivaVideo πŸ‘‰ @yanmie
πŸ‹ Current Weight Loss 15kg / XXL - M

http://www.yanmieonline.com/

81,410 Followers  6,743 Follow

Share Share Share

Encik laki. Segak juga pic ni πŸ˜„ #trackday #sepang #sepangcircuit #trackdaysepang #motorsport #bmw #bmwmotorrad
Macam mana nak minum? Pahit gila, hakak tak bawa stevia hahahaha. Tak rancang masuk. Dak tecik ni lahhhh πŸ˜…
Hahaha cute gila!!. Yang besar2 pun excited nengok adik2 main 🀣
Alhamdulillah Kelas Mengaji tadi dengan @alfaqeh_homequran Alhamdulillah Tutor Nina baik orangnya, mudah mesra, anak2 pun seronok ngaji.
.
.
Yang abang (11yr) dah khatam sebelum ni, ni kali baca lagi tapi dah separuh Al-Quran. kita asah lagilah.
.
.
Angah (10yr) jap tadi Khatam juga Alhamdulillah akhirnya. Next week Angah start baca dari mula semula lagi hehee, improve lagi tajwid. Jangan pernah jemu mengaji.
.
.
Hakak jangan tanya, hakak last khatam 14-15 tahun yang lalu. Ya ALLAH... πŸ˜‚
.
.
Fokus pada Irfan (5yr) pula Iqra, alhamdulillah Irfan kenal huruf mudah sikit untuknya. .
.
Yang adik tadi Haiqal (2yr), try juga...alhamdulillah boleh sikit tapi takleh lagilah nanti Tutor Nina pening hahahaha.
.
.
Totally tadi kami enjoy. InsyaALLAH Next week pula. .
.
#alhamdulillah #kelasmengaji #tajwid #jomngaji #bukanriaksekadarperkongsian #nakajakkorangjugabendabaik
Kelas mengaji anak beranak, sat lagi kul 10 Tutor sampai. Hakak is excited. Fuhhh nervous juga ni lama xngaji depan orang 🀣
.
.
#jomngaji #belajarngaji #belajartajwid #alquran #iqra #alhamdulillah
Budak2 tak menipu 🀣
Di suatu pagi yang sejuk2 ada budak teringin nak cake lepas belek buku resepi ibu πŸ˜‚
Kalau masuk kedai buku boleh lupa diri kejap. Ni buku resepi pun beli. Padahal boleh je google tapi leceh hehee. Baiklah yang ada koleksi macam ni. Dulu dah penah beli yang chef norzailina punya tapi tak ingat letak mana πŸ˜…
Malas nak search resepi di google. So hakak beli buku himpunan resepi je dari chef. Dulu ada tapi lupa letak mana hehee.
.
.
Alhamdulillah sempurna kejadiannya πŸ˜†πŸ˜‹
.
.
Masakan melayu memang hakak failed, sebab kami di kampung (Sabah) makan tak suka berkuah2. Encik laki dengan anak2 kalau balik Sabah memang kesian, terseksa jiwa raga sebab makan xde kuah2, sambal2 kalau hakak tak masuk dapur atau pesan kat adik beradik yang tengah masak tu, kalau masak biar ada kuah hahahaha. .
.
Indahnya perkahwinan 2 bangsa berlainan 😊
.
.
Panjang pula, nak cerita pasal ayam asam pedas johor ni je pun hahaha. Maaf hakak excited menu menjadi 🀣
1st time masak Asam Pedas Ayam, selalu Asam Pedas Ikan je. Hakak follow buku resepi yang beli siang tadi hehee. Nasib baik sempurna kejadiannya πŸ˜†
Trigger Fingger, dia yang paling sakit waktu bangun subuh. Ataupun bila tangan dalam keadaan lama rileks (tidur). Siapa ada sakit macam ni?