Zharif Azis

Zharif Azis Follow

Rare species
📧 zharifazis93@yahoo.com
👨🏻‍💻 Travel, lifestyle & food blogger at

http://www.jejakakaula.com/2019/04/borong-kuih-kapit-berperisa.html

2,563 Followers  280 Follow

Share Share Share

Buat warga Banting dan kawasan sekitar, atau di mana pon korang berada, ada sesiapa tercari-cari Kuih Kapit ? Musim perayaan dah nak tiba, kalau korang nak dapatkan Kuih Kapit yang berperisa nie, boleh roger @kuihkapit_kaplova_hq . Lebih menarik lagi, korang boleh borong Kuih Kapit nie dan jual semula dengan menggunakan jenama korang sendiri. Sesape yang nak meniaga tu, ini satu peluang untuk korang bisnes dengan jenama sendiri. Macam mana ? Butirannya aku dah perincikan dalam blog. Link dekat bio.
.
Blog : http://www.jejakakaula.com/2019/04/borong-kuih-kapit-berperisa.html
.
#KuihKalitMurah #KuihKapit #Kaplova #KuihKapitKaplova
Dari sekolah rendah, sampailah ke tahap sekarang nie, bila masanya aku tak pernah tidur dalam kelas ? Ditambah pula tajuk topik hari nie pasal “Visual Imagery”. Presenter suruh tutup-tutup mata bayangkan itu ini. Abg tutup mata terus dikkk 😂🤣
Seronok dapat berjumpa dengan kak Farah Fauzana. Sangat ceria dan humble org nya.
.
@menatesteakhub 
#MenateSteakHub
#MenateRamadan2019
Ada nie hah tengah borong kurma. Maklumlah bulan Ramadhan dah nak dekat. Aku beli kat @berkatmadinah nie. Macam-macam jenis kurma ada. Siap boleh rasa lagi. Kenyang kurma aku dibuatnya 😆
.
#Berkat_Madinah #Dates #Kurma #BerkatMadinah #BerkatMadinahKajang
Buat warga Cyberjaya dan kawasan sekitar, nie aku nak sarankan satu tempat buffet Ramadhan yang best iaitu di Restoran Verandah di Cyberview Resort & Spa. Aku berani cakap, ini adalah buffet Ramadhan yang paling best aku dah cuba setakat hari nie untuk tahun ini. Environment dia, menu-menu dia, serious best. Biasanya aku akan bias terhadap buffet Ramadhan yang ada durian. Kat sini tak ada durian tapi boleh menambat hati aku. Ouh ya, dorang ada serve durian goreng !! Serious sedap sangat weyhh. First time rasa dan terus jatuh cinta. Korang yang belum pernah tengok durian goreng tu macam mana, boleh tengok dalam blog. Link dekat bio. Harga semua aku dah perincikan dalam tu. Sushi pon ada dekat sini tau ! 😍
.
Blog : http://www.jejakakaula.com/2019/04/buffet-ramadhan-2019-citarasa-majmuk-di.html
.
#Verandah #CyberviewResortAndSpa #IftarWarisanRasa #BuffetRamadhan2019 #Jejakakaula
Inilah wajah yang telah mempermainkan daku tempoh hari. Mujur helokk ya. Sila swipe sebelah. Kalau korang juga ingin “dipermainkan” oleh this handsome young man, boleh datang berbuka puasa di Dorsett Putrajaya bulan Ramadhan nanti. Tak pasti dia single ke tak, tapi yang rambut macam Dora The Explorer tu single 😂 .
.
Butiran harga buffet Ramadhan di @dorsettputrajaya , boleh dapatkan dalam blog. Link dekat bio.
.
Blog : http://www.jejakakaula.com/2019/04/buffet-ramadhan-2019-buka-puasa.html
.
Info tambahan, dia bukan Turkish tapi Syrian. Ahlan wasahlan. Falya tafadhol masykura. Bisur’ah ! Eh tiberrr cakap arab 😂
.
#DorsettPutrajaya #BuffetRamadhan2019 #Jejakakaula #BismillahBarokahRamadhan
Ahad yang lalu, aku berkesempatan menghadiri majlis perkahwinan Siti Suriani atau lebih dikenali sebagai Siti JAMUMALL. Bertuah sungguh @sitijamumall  nie, rajin buat live di facebook dapat tajaan kahwin sehingga RM500 ribu ! .
.
Boleh baca kisah Siti Jamumall nie dekat sini : http://www.jejakakaula.com/2019/04/tuah-gadis-selalu-buat-live-di-facebook.html
.
Lepasnie nak buat jugaklah live. Manalah tahu nak kahwin nanti ada yang nak sponsor. Ahakss. Masalahnya ada ke yang nak tengok aku live ? Itu persoalan terbesar 🤣😂
.
Anyway, selamat pengantin baru buat Siti & Syafiq. Semoga masjid yang dibina berkekalan hingga ke syurga 🤗
.
#Jejakakaula #JamumallDotCom #SitiJamumall
Buffet Ramadhan kalau tak ada kambing panggang, consider jangan datang tempat tu, okay ?  Nie aku cuba buffet Ramadhan dekat Rajawali Coffee House yang terletak di Resorts World Awana Genting Highland. Paling best Sup Meletup Abe kat sini. Sedap gila ! Video penuh ada dalam blog. Jemput baca. Link dekat bio.
.
Blog : http://www.jejakakaula.com/2019/04/buffet-ramadhan-2019-buka-puasa-konsep.html
.
#ResortsWorldAwana #GentingHighland #RajawaliCoffeeHouse #BuffetRamadhan2019 #Jejakakaula
Buffet Ramadhan di Restoran Riverside yang terletak di PWTC seringkali menjadi pilihan ramai kerana di sini boleh menerima tempahan sehingga lebih 100pax. Siput Sedut Masak Lemak Ciliapi paling best kat sini 😍
.
Butiran harga ada dalam blog. Link dekat bio. .
.
Blog : http://www.jejakakaula.com/2019/03/buffet-ramadhan-2019-pwtc-menawarkan.html
.
#PWTC #BuffetRamadhan2019 #Jejakakaula #CitarasaWarisanPWTC #PutraWorldTradeCentre
Hari nie kita bawa family “rehearsal” berbuka puasa di Bangi Golf Resort. .
.
Blog : www.jejakakaula.com
.
#IftarBGR #RamadhanBGR #F8BuzzMakanBGR #BukaPuasa #Jejakakaula #FoodBlogger @bangigolfresortofficial @f8buzzmakan
Siapa hantu durian, kita geng ! Pesta durian di buffet Ramadhan Bangi Golf Resort. Jom pakat bawa keluarga berbuka di sini bulan puasa nanti 😉
.
Butirannya nanti baca di www.jejakakaula.com naa 🤗
.
#IftarBGR #RamadhanBGR #F8BuzzMakanBGR #BukaPuasa #Jejakakaula #FoodBlogger @bangigolfresortofficial @f8buzzmakan
Sape yang x berkesempatan nak datang #MIHAS2019 , boleh saksikan Food Blogger hebat @mahamahu beraksi live masak-masak menggunakan pes dari @anggun_chef di akaun instagram nya 👨🏻‍🍳 #AnggunChefXMIHAS2019