Zharif Azis

Zharif Azis Follow

Rare species
📧 zharifazis93@yahoo.com
👨🏻‍💻 Travel, lifestyle & food blogger at

http://www.jejakakaula.com/

2,662 Followers  301 Follow

Share Share Share

Flashmob Retro Klang 2019 📻🎙📺
.
Blog : http://www.jejakakaula.com/2019/08/retro-klang-2019-flashmob-kebudayaan.html
.
#RetroKlang #RetroKlang2019
“Geledah lemari jumpa gambar-gambar lama. Masa nie tengah cuba main alat muzik tradisional sambil diperhatikan orang ramai” - antara contoh kata-kata seorang Zharif dari masa hadapan yang mengenang waktu mudanya 👴🏻🙊. .
.
Blog : http://www.jejakakaula.com/2019/08/retro-klang-2019-flashmob-kebudayaan.html
.
#RetroKlang #RetroKlang2019
Sejak cuti semester nie, gigih aku pergi hiking. Rasa macam best pulak pergi hiking. Kepuasan bila sampai ke puncak tu tak tergambar dengan kata-kata. Gunung paling latest aku daki ialah Gunung Angsi. Penat tapi berbaloi. Aku rasa aku dah jumpa hobi terbaru aku, iaitu mendaki.
.
Korang dah pernah cuba lakukan hobi baru ? Kalau sudah, boleh ceritakan. Manalah tahu boleh menang contest yang Jeep Apparel anjurkan. .
.
Caranya mudah je
- Follow @JeepApparelMY
- Pastikan akaun korang “public”
- Komen di gambar-gambar yang di-repost oleh @JeepApparelMY dengan ayat yang bermula “My new adventure this year is ........”
- Jangan lupa letak hashtag #SayYesToNewAdventures #JeepApparelMY #JeepBestNewAdventures
- Pemenang bertuah akan dihubungi oleh @CrunchByNuffnang di IG
- Pemenang berpeluang memenangi Jeep voucher bernilai RM200 setiap orang dan aksesori Jeep yang dipilih khas untuk anda.
.
Mudah kan ? Cepat sebelum terlambat. Contest berakhir 6 September 2019. Good luck !

#JeepSpirit #JeepKids
Minggu lepas sempat hadir ke Blender Wars event yang berlangsung di Kitchen 360, Balakong. Sebuah tempat yang menjual commercial kitchen equipment. Terdapat 8 jenama blenders terkemuka yang mengambil bahagian dalam event ini. Antaranya ialah jenama Vitamix, Kenwood, Blendtec, Santos, Hamilton Beach dan banyak lagi. Kesemua mereka berentap menghasilkan menu yang hanya menggunakan blender sebagai perkakas. .
.
Tahniah buat wakil dari jenama Santos sebab telah menang anugerah menu pilihan pengunjung. Coconut shake serve with kiwi puree and cinnamon cookies on top. Serious sedap sangat ! Boleh cuba menu nie dekat rumah. Hanya menggunakan blender sahaja. .
.
#BlenderWarsK360 #Kitchen360 #CommercialKitchen #KitchenArena @kitchenarena
Boba hunting with family 🥛🖤 #TheBlackWhaleSelamanya  #Tiberr
My mi-mi-mister rock this world. Tengah cari suit untuk buat comeback macam gambar sebelah. Gitueee ! .
.
Kebetulan pulak dekat LuLu Hypermarket nie tengah ada promosi Half Payback yang mana pembeli boleh dapat RM50 voucher beli-belah di LuLu dengan setiap pembelian di bahagian Fashion. Boleh baca butirannya dalam blog. Link dekat bio.
.
Okay tak, suit putih Mr. Mr nie ? .
.
Blog : http://www.jejakakaula.com/2019/08/promosi-half-payback-membeli-belah.html
.
#JomKeLuLu #LuLuKL #LuLuShamelin #HappyAtLuLu #PayBackOffer #PayBackOfferAtLuLu #OT9 #Tiberr
Tahniah buat Travelex Malaysia di atas pembukaan 5 cawangannya di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, KLIA. Sebuah tempat penukaran wang asing yang berkonsepkan retailtainment dan terbuka dengan kadar 0% komisyen. Boleh baca butirannya dalam blog. Link dekat bio.
.
Blog : http://www.jejakakaula.com/2019/08/travelex-malaysia-menawarkan-pertukaran.html
.
#TravelexMalaysia #Travelex
Masuk kebun but make it fashun. Hence . . .
Sedap pulak makanan-makanan Korea dekat MyeongDong Topokki nie. Harga pon tak mahal sangat. Butiran harga aku dah perincikan dalam blog. Link dekat bio.
.
Blog : http://www.jejakakaula.com/2019/08/nikmati-korean-street-food-di.html
.
#MyeongDongTopokki #FoodPorn #FoodBlogger
OT4. Nak debut tak lama lagi. .
.
Close enough ?
Done solat. Salam aidiladha semua 🤗
Ada nie hah tengah cari kasut dengan sandal. Spend 100 ringgit dapat 50 ringgit shopping voucher 😍 Moh kita angkut dua nie ! .
.
#LuLuHypermarket #JomKeLuLu #LuLuKL #LuLuShamelin #HappyAtLuLu #PayBackOffer #PayBackOfferAtLuLu